Hinger Dávid bemutatkozása kimagaslóan jól sikerült a Rally2 Bajnokságban, hiszen Gyabronka Miklóssal a P13-as géposztály első helyén zárták a pilóta debütáló futamát. Hinger Dáviddal beszélgettünk.

Az Orfű Rallye-n mutatkoztál be a Rally2 Bajnokság éles mezőnyében, a navigátorod, Misó viszont már rendelkezett korábbról Rally2-es tapasztalattal. Mit vártatok a futamtól?

A Mikulás Rallye után az első komolyabb versenyünk volt az Orfű Rallye, nem is támasztottunk magunkkal szemben semmilyen komoly elvárást. Kíváncsiak voltunk, hogy hová férünk be a mezőnyben, milyenek vagyunk a többiekhez viszonyítva. A kérdés az volt, hogy érdemes e pénzt ölnünk ebbe az egészbe, vagy hagyjuk inkább ezt a sportot?

Az eredményt elnézve kár lenne abbahagyni, hiszen a P13-as géposztályban győztesként értetek a célba. Hogy sikerült az Orfű Rallye nektek?

Az egész versenyt nagyon élveztük, jó volt a szervezés, voltak nézők is a pályák mentén, mindössze egyetlen apróbb műszaki gondunk adódott. Elszakadt a váltókarban a gél szem, emiatt az egyik gyorsaságin kb. öt kilométert autóztunk ötödik fokozatban, mást nem tudtunk használni. Misóval nagyon jó volt a közös munka.

Kalandunk nem volt, de nem is feszegettem túlzottan a dolgokat, mert a rajt előtti éjszaka lázasan forgolódtam az ágyamban, a versenyen is lázas voltam, szerintem maximum 70%-os teljesítményen autóztam. Sikerült pár használt gumit szerezni, azokkal mentünk, hogy minimalizáljuk a költségeket, nem szerettem volna első nekifutásra túl sokat áldozni erre a történetre. Először ki akartuk próbálni, hogy mit tudok, és csak utána komolyabban beruházni.

Van értelme a beruházásnak?

Kezdem úgy látni, hogy igen. 🙂 Nagyon örültünk az eredménynek, még úgy is, hogy a rajtnál sem volt túl nagy tolongás a P13-ban, a végén pedig ketten értünk célba. Az ORC-ben egy kicsit nagyobb a mezőny, ott talán pontosabb képet kapnánk a tudásunkról, de először a Rally2-ben szeretnénk menni, betartva a szamárlétra elvét, és fokozatosságát.

Hol találkozhatunk veletek legközelebb?

Nagyon remélem, hogy az Eger Rallye-n, bár sem az, sem pedig a Rally2 Bajnokság azt követő állomása, a Kazincbarcika Rallye nem lesz hozzánk egyáltalán közel.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!