Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_631Ferjáncz Andris meglepett minket. Nem, nem azzal, hogy ügyesen versenyzett Nagy Attilával a jobb1-ben, hanem azzal, hogy ő volt az első versenyző, aki nem panaszkodott túl sokat a Székesfehérvár Rallye ideje alatt tomboló hőségre. Mindhárman, az autóval együtt jól bírták a meleget, és a verseny céljában is örültek harmadik helyezésüknek. Ferjáncz Andrissal beszélgettünk.  

Rallye2.hu: Mit kellett tennetek azért, hogy rajthoz tudjatok állni Székesfehérváron?

Ferjácz András: A versenyünk, köszönjük szépen, jól sikerült, elégedettek vagyunk a harmadik helyezéssel. A felkészülésünk, az autónk felkészítésének oroszlánrészét Berényi Laciék végezték a műhelyben. Az autó egy apró, és a szokásosnak mondható átnézésen, revízión esett át a verseny előtt, szerencsére nagyobb munkára vagy javításra nem volt szüksége. Valószínűleg a következő versenyünkre is hasonló módon fog történni a felkészülés, mivel most is hibátlanul vitt minket célba, semmi technikai probléma nem hátráltatott a verseny során.

Rallye2.hu: Az Iseum Rallye-ra nem jöttetek, pedig szavaidból ítélve a Mitsubishitek kész lett volna ott is a csatákra.

Ferjáncz András: Valóban nem voltunk ott Szombathelyen, azért mert a murvás versenyeket kihagyjuk. Úgy döntöttünk, hogy kizárólag az aszfaltos futamokon fogunk részt venni a 2015-ös Rallye2-es bajnokságban. 2016-ban viszont már biztosan szeretnénk murvázni.

Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_185

Rallye2.hu: Tehát most akkor Veszprémben sem lesztek ott?

Ferjáncz András: Így van. Idén biztosan nem. De utána készülünk a Baranya Kupára és Kassára. Ez lesz az augusztusi programunk.

Rallye2.hu: Miután verbálisan végigkalandoztuk a bajnokság ¾-ét térjünk vissza Székesfehérvárra. Hogyan sikerült a pályákat felírnotok, mennyire tetszettek nektek a szakaszok?

Ferjáncz András: Hát a csákberényi hosszú gyorsaságin utólag kellett rájönnünk, hogy nem sikerült túl jól az itinerünk. De néha előfordul ilyen is. Valamiért nem azok a kanyarok jöttek, mint amiket vártam. 🙂 A másik kettőn, az oroszlányin és a Bakonycsernyén nem volt gond. Az Oroszlányt mondjuk ismertem is, a rövid pálya pedig nem volt túl bonyolult, mondhatom, hogy minden oké volt velük. A pályák változatosak és izgalmasak voltak. Volt benne hosszú, rövid, gyors lobogós és technikás vezetést igénylő is, ezért azt mondom, hogy a maga nemében mindegyik tetszett.

Rallye2.hu: Maga a verseny milyen benyomást tett rád?

Ferjáncz András: Jól szervezett, pörgős versenyt tudhatunk magunk mögött. Meg voltunk elégedve a rendezéssel, biztosan vissza fogunk jönni ide 2016-ban is. A szervizben minden a lehető legnagyobb rendben volt, a csapat 100 %-on teljesített, maximálisan elégedett vagyok velük és köszönöm a munkájukat.

Rallye2.hu: Műszaki hiba tehát nem hátráltatott, de volt e bármilyen kalandotok, defektetek a hét gyorsasági során? Hogy bírtátok a hőséget?

Ferjáncz András:  No ezekkel elég jól álltunk, volt rá példa rendesen. Sokat csúszkáltunk, voltak kisebb becsúszásaink is, de egy lassú defektet is sikerült begyűjtenünk. A hosszú Csákberény-Kőhányás szakaszon. Ez elkísért minket a két további szakaszra, de kibírta, és csak a bakonycsernye utáni etapon kellett kicserélnünk a kereket, amit a navigátorommal, Atival pikk-pakk megoldottunk. Szerintem ez a defekt nem befolyásolta az eredményünket, dobogós helyezésünket. A meleg az valóban óriási volt, de számunkra nem okozott túl nagy gondot. Persze azért nem kellett félnünk tőle, hogy megfázunk. Mindketten sportolunk, felkészülteknek éreztük magunkat. A Mitsubishinknek sem okozott különösebb gondot a hőség, minden mutató az optimális értékeket mutatta. Az autónk teljesen hibátlan volt, nagyon élveztük a versenyt.

Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_109

Rallye2.hu: Akkor tehát Baranya Kupa következik nektek. Oda mivel és hogyan készültök?

Ferjáncz András: Feltételezhetőleg ugyanúgy, mint Székesfehérvárra, nem számítok különösen nagyobb munkára az autón. Ami viszont érdekesség, hogy ott már Hankook gumikon fogunk gurulni, miután sikerült megállapodnunk a Hankookal, tehát ezek után már az ő abroncsaikkal fogunk száguldani, aminek nagyon örülünk.

Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget támogatóinknak!

Vitex Plus s.r.o., LivewireEnergy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGIs.r.o., Rics-Cont Business Kft.,Print Profi, Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Bionectar Kft.,Bakery Group Kft.,Duex Meta Kft., Duo Metal Kft, Wellness-Info Kft., Aura System Kft., QuasarDatabase Systems Kft., Web – Factory kft, Székelyi Kamion Technikai BT, Hajnal és Kriszt BT, Ali Transport Kft, Inker BT, Pedro 2006 Kft, ZozoTrans Kft, Kolláth szerviz Kft, Pék cipó BT, Moniktrans Kft, www.versenyfelszereles.hu, Sütőholding Kft., Admagic Kft.,Rácz-Trans Kft., Era-Tel Kft.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!