Fábián Dániel és Petrovszki Dániel az Eger Rallye elejétől kezdve csaknem a verseny végéig a P12-es géposztály dobogóján állva vívta a jobbnál jobb csatáit a kategóriatársakkal, de az utolsó szakaszon az eső miatt Fábián Dani szerint többet vettek vissza a tempóból a szükségesnél. Fábián Dániellel beszélgettünk.

Orfűn célba értetek, így nem sikerült rosszul az évkezdet nektek. Mit terveztetek az Eger Rallye-ra?

Annyira jónak sem mondanám az évnyitónkat, mert az igaz, hogy célba értünk, de nem éreztük túl jól a kocsiban magunkat, és a motorteljesítményünk sem volt az igazi. Itthon beállítottuk a motort, amivel 100%-on autózva, gyorsan és sokat szerettünk volna menni Egerben.

A gyorsaságra nem lehetett szavatok hiszen már szombaton este, Egerszalókon a tűzfalig nyomhattátok a pedált, majd másnap sem kellett fukarkodni a gázzal. Hogy éreztétek magatokat?

Nagyon jó volt minden. Új, navigátorral mentem, Petrovszki Danival, aki Zolit azért helyettesítette, mert más elfoglaltsága volt a hétvégén. Fiatal, kezdő navigátor Dani, de ennek ellenére le a kalappal előtte, mert az első métertől az utolsóig profi munkát végzett az Eger Rallye hétvégéjén. A verseny nagyon jó volt, élveztük, a rendezéssel maximálisan meg voltunk elégedve.

Ennyire kiváló rendezésre, valamint percre pontosan betartott időtervre nem számítottunk, kellemesen csalódtunk. Kimagaslóan intézett mindent ezúttal a szervezőgárda. Mi pedig szinte végig a kategóriánk elejében autóztunk. Egyetlen megingásunk volt csupán, az mondjuk éppen a legrosszabbkor, a verseny végén, az pedig pont elég volt arra, hogy két helyet visszaessünk az értékelésben. De nem szomorkodtunk, mert úgy a jó versenyezni, hogy tizedek és nem percek vannak a 4-5 legjobb páros közt a géposztályban. Feldob az, amikor vannak kemény ellenfelek, vívhatunk komoly csatákat, ezekben viszont néha úgy alakul a helyzet, hogy valaki egy kicsivel gyorsabb nálunk.

Persze, bánjuk, hogy kikaptunk, de az élményeknek hála, nem annyira rossz érzés. A kalandok és a technikai hibák elkerültek, néhány neccesebb szituáció akadt, de azok szerintem simán belefértek. Célba értünk, az eredménnyel nem feltétlenül vagyunk elégedettek, de minden mással igen. Az utolsó szakaszon belefutottunk mi is az esőbe, akkor sokat kaptunk. Előtte nem, így csak arra tudok következtetni, hogy túlzottan elóvatoskodtam a záró szakaszt a vízen, ez pedig éppen elég volt arra, hogy gyorsan bukjunk két helyezést. Sebaj! Majd legközelebb.

Mit gondolsz? Kazincbarcikán is ekkora csatákat fogtok vívni?

Biztos vagyok benne. Ha nincs senkinek semmi gondja, akkor igen. Ebből következik az is, hogy idén mi is ott leszünk a Kazincbarcika Rallye-n, amit tavaly kihagytunk, ám ezúttal gőzerővel tervezzük. 2021-ben azt mesélték róla, hogy szuper futam volt, méltán nyerte el az év Rally2-es versenye címet. Halljuk, hogy a versennyel kapcsolatban óriási a készülődés, nagy nevek is eljönnek Kazincbarcikára július elején, reméljük, hogy 2022-ben is olyan szuper futam lesz, hogy rászolgál majd ismét a rangos elismerésre.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük Szponzoraink támogatását és segítségét!

LLRacing, Optimus 92 Kft. Shell Helix Ultra, Mobil Credit Kft,

Köszönjük a Borsod Talent Motorsport Egyesületnek!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!