Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Dudás KOKO Gyulát kérdeztük a Rallye2-ről

Dudás „Kokó” Gyula: „Büszke vagyok erre a szépen fejlődő mezőnyre”

Hatalmas mennyiségű teendője között mit ne mondjak, nem volt egyszerű tető alá hozni, ezt a hanganyagban mindössze három perces beszélgetést Dudás „Kokó” Gyulával, az MNASZ Rallye Sport Bizottságának vezetőjével. Végül mégis sikerrel jártunk, bár tető ugyan nem volt a fejünk felett, mivel a Salgó-Gemer Rallye sajtóirodájának otthont adó hotel előtt sikerült mikrofonvégre kapni és megkérdezni Kokót arról, hogy miként látja jelenleg a másodosztály helyzetét, és mi az, ami még esetleg előre lendíthetné a Salgóra csaknem megduplázódott létszámú társaság életét.

Rallye2.hu: A Miskolc Rallyhoz képest csaknem megduplázódott a rajthoz állók száma a másodosztályban. A társaság és a géppark igen színes és változatos. Hogy tetszik neked ez a gyarapodó mezőny?

Dudás „Kokó” Gyula: Igazából büszke vagyok erre a szépen fejlődő mezőnyre, de jelen pillanatban nem csak ez foglalkoztat igazán a másodosztállyal kapcsolatban. Idegesítő, és bosszantó, hogy egy sajnálatos baleset után egyáltalán fölröppenhetnek olyan hírek, hogy a sérült versenyzőt a legközelebbi kórházban bármilyen indok miatt nem fogadják és ezért máshová, messzebbre kell esetleg szállítani. Az orvosaink profik, ha hamar jó kezekbe kerülhetne a sérült, akkor elvileg nagy baj már nem lehetne, csak ezt a herce-hurcát kellene elkerülni a jövőben. Bízok benne, hogy hamar pont kerül az ügy végére, és több ilyen eset már nem lesz. Szomorú, hogy ilyesmi megtörténhet. Visszatérve a kérdéshez, szeretném elmondani, hogy ezen a több megyét és országot átölelő nemzetközi megmérettetésen megérdemelné a Rallye 2., hogy átmehessen a szlovákiai pályákra is, mert fantasztikus, technikás és élvezetesen autózható gyorsasági szakaszok voltak a szombati programban. Ezt jövőre igazából úgy kellene megoldani, megrendezni, hogy költségkímélően ugyan, de a másodosztály is mehessen egy nemzetközi szintű versenyen, a határ túloldalán. Azt mindenképp hozzáteszem, hogy a Zagyvaróna-Cered szakasz „műsorra tűzése” nagy öröm, és büszkeség számunkra, pont úgy, mint az a tény, hogy az eddigi nagyjából 30 nevező párosból álló mezőny szépen gyarapodott a Salgó-Gemer Rallye-ra és most már 50 körül volt az indulók száma ebben a mezőnyben.

Rallye2.hu: Elég jelentős ez a létszámnövekedés. Minek tudható ez be vajon?

D.Gy.: A dolog többrétű. Valószínűleg szerepe van ebben annak, hogy a lincencek és a nevezési díjjak árából – a rendezőknek köszönhetően is- tudtunk csekély mértékben engedni, és ez a gazdasági válság idején minden bizonnyal döntő tényező volt. A másik, amit a fellendülés okaként említenék, az a Rallye2 Munkacsoport munkája, akik időt és energiát nem kímélve vetették bele magukat a feladatba, a Rallye2 népszerűsítésébe és „feltámasztásába”. A munkabizottság vezetője, a karcagi Kovács „Kokó” Sándor, aki az Alföld kellős közepén volt képes már-már legendássá tenni a kunmadarasi repülőtér betonján a sokak által ismert és kedvelt gyorsasági szakaszt. A versenyzőket Bereczki Norbert képviseli a csapatban, míg a versenyzői összekötő szerepkörében a Rallye1-ben sokat szerepelt Géczy Tamás tevékenykedik. Ezenkívül megemlíteném még itt a Rallye2.hu-t is, ami a munkabizottság tevékenysége folytán hamarosan mindenki számára elérhetővé válik, és kizárólag a “másodosztály” életét mutatja be. A jövőkép szempontjából nagyon fontos, hogy ez a kis társaság valóban egy jól működő csapatot alkosson, mert a Rallye2 jelenti az első osztály számára az utánpótlást, és ez a mezőny fogja adni a jövő abszolút és kategória bajnokait is, akiket mindenkinek meg kell ismernie, már a pályafutásuk kezdetén.

Rallye2.hu: Köszönjük a dicsérő szavakat és a biztatást. Mit szeretnél látni a munkánk nyomán, és mit várnál még a Rallye2.hu-tól?

D.Gy.: Mindenki jól ismer és tudja, hogy nem ma kerültem kapcsolatba a rallye-val, rengeteg pozitív élménnyel és sok-sok baráttal gazdagodtam már a sportágnak köszönhetően. Én egy legendás Volán Sportklubban nőttem fel. Bár már öregszem, de jól emlékszem rá hogy ebben a klubban Ferjáncz Attilától kezdve a Trabantosokig mindenki egy tökéletesen működő csapatot alkotott. Azt már látom most is, hogy a másodosztályban versenyző párosok, igazán jó kapcsolatot ápolnak egymással, és ez nekem nagyon színpatikus. Ha ez a folyamat nem áll meg ezen a szinten és sikerül ezt a légkört még családiasabbá tenni, és elérni a régi Volán klubokban kialakult színvonalat, emelkedő létszám mellett, akkor én már elégedett leszek. És ebben nagyon sokat segíthettek.

Rallye2.hu: Rajtunk nem fog múlni. Köszönöm szépen a beszélgetést.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

One Response to “Dudás KOKO Gyulát kérdeztük a Rallye2-ről”

 • gyurma szerint:

  Kedves Kokó!

  Nagyon szép ez az interjú, mi is büszkék vagyunk rád, hogy időt, és energiát nem kímélve önzetlenül feltámasztottad a Rallye2-t, köszönjük szépen!!!

  Öröm nézni a megannyi sajtómegjelenést, és azt a kiemelt figyelmet, amit – hála neked, és az új munkacsoportnak – mostanában kapnak a srácok, lassan már a VB is háttérbe szorul a Rallye2 mellett!

  Ne is törődj a bükkfürdői nevezésekkel, ti mindent nagyon jól csináltok, gyerünk, hajrá!

 • Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük