Stepán Árpád-Ürögi Zsuzsi beszámolója a Salgó-Gemer Rallye-ról

Stepán Árpád: Az évad harmadik versenyébe vágtunk bele nagy reményekkel, ismét alkalmi navigátorral, Ürögi Zsuzsi foglalta el a hétvégén az anyósülést. Az utolsó pillanatban kértem meg, hogy mennyünk együtt a futamon. Nagyon gyorsan igent mondott!

A versenyre péntek reggel érkeztünk. Az átvételek után egy rövid pályabejáráson próbáltunk összeszokni Zsuzsival, hiszen tesztre sajnos nem maradt időnk.

Szombaton egy prológot kellett teljesítenünk az Ózdi salakpályán. Nagyon élveztük, igyekeztünk látványosan haladni, hiszen nem számít bele az értékelésbe és az a rengeteg néző sem véletlen jön el otthonról.

Vasárnapra 300 km össztávval és 90 versenykilométerrel 6 gyorsasági szakaszt írtak ki a szervezők, (köztük Lovay Mikivel) 3-szor a Zagyvaróna – Cered és 3-szor a legendás Kisterenyei körgyors lett volna.

Sajnos az első gyorsot egy nagyobb baleset miatt etappá nyilvánították, így Kisterenyén kezdük az igazi éles versenyt. Izgalmas volt a 3 kör, mindjárt a 2.-ikban utolértük Molnár Feriéket, majd fennakadt a gáz. Félre kellett állni szerelni, ami kettő percünkbe került. Majd a 3.-ik körben Száraz Ákosékat előztük. Tehát 2 perc hátránnyal kezdünk.

A második körben elfolyt a difi olaj és eltörött az egyik fékdob, így aztán semmi kockázat, csak a szervizbe érésre koncentráltunk. Hamar orvosolta a csapat a hibákat, és 12 perc késéssel folytattuk a versenyt.

A 3.-ik körre tökéletes autóval érkeztünk, Zagyvarónán mentünk egy jóízűt. Csúszkáltunk, hiszen már nem tudtunk beleszólni a küzdelembe. Nagyon vártuk az utolsó Körgyorsot, de sajnos a jégeső miatt a Katasztrófa védelem munkatársai úgy döntöttek, hogy elmarad.

Végül kategória 10.ik helyen fejeztük be a versenyt. Úgy tűnik, az idei első jó eredmény még várat magára, de innentől 3 murva verseny lesz egymás után, ami nekünk nagyon kedvez. Tehát találkozunk Szombathelyen!

Szeretnék köszönetet mondani: Zsuzsinak, hogy eljött, Borbás Attilának, hogy elengedte, a szervizcsapatnak, a szurkolónak, és nem utolsó sorban a B-Trans Bt, Kántor Gumiszervíz, Banelli Dekor, Viola Szabolcs Informaika, www.takszis.hu, Pilsner Bt, Hotel Dam, Somogyi Motor, Korda Racing, Lepold sportvideó, Galadriel sportfotó támogatóinknak a bizalmat!

A TAXI belülről : ITT!

és ITT !

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!