Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Végre otthon

Családja körében lábadozhat tovább Kuncz Dezső, akinek 10 nappal tovább tartott a Salgó Rallye…

Az előzményeket már nagyjából mindenki ismeri, a Kuncz–Kemény páros egy hatalmasat bukott a Salgó Rallye első gyorsaságiján……., ami után a pilóta kórházba került fejsérülésekkel. A navigátor szerencsére könnyebben sérült, megúszta kisebb-nagyobb foltokkal. Azóta sokan érdeklődtek több helyen is Dezső állapotáról, akit kedd késő délután értem utol.

A csapatvezetődtől azt hallottam, hogy az újabb CT vizsgálat után talán már haza is engednek. Igazak a hírek?

– Annyira igazak, hogy már 2–3 órája itthon is vagyok, jelenleg a családommal sétálgatok.

A hangján lehetett hallani a fáradtságot, az elgyötörtséget, de folytatta a beszélgetést, és hamar a lényegre tért:

– Legközelebb június 16-án kell mennem kontrollra, és ott már elvileg azt is meg tudják mondani, hogy indulhatok e Szombathelyen.

Már ennyire jól érzed magad, hogy ezen gondolkozol?

– Megmondom őszintén, hogy a fejem az eléggé fáj, kábult, bágyadt vagyok. De ma megnéztem az esésünkről a belsőnket amikor hazajöttem, és még én is megrémültem. Nem kell csodálkozni azon, hogy elvesztettem az eszméletemet akkora ütéstől, ahogy bejött a korlát és eltalált. Én ott rögtön el is ájultam, de a navigátorom is megijedt, szinte pánikba esett.

Az esés előtt mi az utolsó kép, ami beugrik?

– Érdekes, mert sok minden kimaradt. Vasárnap reggel, ahogy a szervizből rajtoltunk, rögtön a központban volt egy gyűjtő a másodosztálynak valami olajfolt miatt. Eddig emlékszek is mindenre, hogy a srácokkal hülyéskedtünk meg vigyorogtunk, aztán a rövid etap miatt már itt beöltöztünk és úgy indultunk. Na innentől kezdve nem emlékszem semmire egészen hétfő délig. Pedig azt mondják, hogy vasárnap este nagyon sok mindenkivel beszélgettem. És itt szeretnék bocsánatot kérni a mentősöktől is, mert nagyon sokat vergődtem végig az úton, meg amíg kiszedtek a kocsiból, nem könnyítettem meg a munkájukat.

Akkor arra sem emlékszel, hogy meglátogattak a sporttársak vasárnap este?

– Nem emlékszem sajnos erre sem, de nagyon rendesek voltak, jöttek és mondták, hogy ezt a versenyt nem ők nyerték meg, hanem én vesztettem el.

A jövővel kapcsolatban mit tudsz mondani? Igaz az, hogy parancsba adtad ki, hogy nevezzenek a bükfürdői versenyre?

– A nevezésünk már le is van adva Szombathelyre, úgy néz ki, hogy minden OK lesz addigra, minden helyrejön, de ez csak akkor lesz végleges, ha az orvosok is rámondják az áment. Ha egy kis híja is lesz a gyógyulásomnak, akkor nem indulhatok. Jelen pillanatban úgy érzem, hogy egy fél kört sem tudnék megtenni, de ha olyan állapotban leszek, hogy tudok menni, mindenféleképpen ott szeretnék lenni, hiszen ilyen jó helyen még nem álltam, és kellenének a pontok nagyon.

Köszönöm a beszélgetést, erőt a jobbuláshoz!

– Köszönöm!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük