Bucsi Józsi és Kiss Peti hibátlan autóval teljesítette az Ózd Rallye-t, Józsi munkája meghozta a gyümölcsét, de a páros annak ellenére sem tudott felszabadultan mosolyogni a futam után, hogy a terveiket tökéletesen megvalósították. Bucsi Józseffel beszélgettünk.

Az Orfű Rallye-n sikerrel vettétek az év első akadályát, teljesítettétek a versenytávot. Mi volt a tervetek az Ózd-Eger Rallye-ra?

Mint ahogyan korábban említettem, az lenne a legfontosabb tervünk az idei évben, hogy minden versenyen elinduljunk, és végig érjünk, így Ózdra sem fogalmaztunk meg más elképzeléseket. Emellett természetesen törekedni akartunk arra, hogy amennyire lehet helyt álljunk a verseny során, és ez szerintem sikerült is, mert a Ladák között a hetedik helyen értünk célba, amivel meg voltunk elégedve. Az eredménnyel meg voltunk elégedve.

Milyen volt a versenyetek?

Az utolsó mondatomból kiderült az is, hogy vannak olyan dolgok, amivel nem vagyunk elégedettek, és tudjuk, halljuk, hogy ezzel az érzéssel nem vagyunk kevesen. Nézzük a versenyt! Az autónk nagyon jó volt, meg kell, hogy dicsérjem azt, aki összerakta. Én voltam az. 🙂 Idén immár másodjára és mindkétszer meghálálta a VFTS a gondoskodást, aminek nagyon örültünk.

A felkészítés közben kétszer átnéztem mindent, alaposan meghúzgáltam a csavarokat, megzsíroztam, amit kellett, így nyugodt voltam az autónk miatt a teljes versenyen. Igazat kell, hogy adjak másoknak, akik azt mondják, hogy többet kellene versenyeznünk. Mi továbbra is csak a saját kedvünkért autóznunk, nem akartunk most sem életre-halálra menni. Ennek ellenére akadt arra példa, hogy az esőben, a hosszú sátai egyenesben, sima bal-sima jobb levágokban, hatodik fokozatban, villogó váltásjelző lámpával, teli gázon, 178 km/órát ment a Ladánk, és én szinte már visítottam. Óriási volt a tempó, amivel, ha elúsztunk volna, akkor jaj nekünk. Máshol számomra érthetetlen lassítókkal találkoztunk pályákon. Célba értünk, jól éreztük magunknak, minden kilométert teljesítettünk, de nem volt felhőtlen a boldogságunk, mert két gyorsaságink most is etap lett.

Nagyon keveset versenyezhettünk Ózdon. Szeretnék szót emelni, hogy az etapokkal kapcsolatos problémáinkat minél többen észrevegyék, felfigyeljenek a gondjainkra és megértsék, hogy ez így nem mehet tovább. A munkánk során tőlünk is a maximumot várják el mindenhol. A történtek miatt eldöntöttük, hogy nem indulunk a júniusi Salgó Rallye-n. Sajnáljuk, hogy teljes nevezési díjért nem sokkal több, mint fél versenytávot mehettünk, ez számunkra elfogadhatatlan. Az elmúlt években volt olyan tapasztaltunk, hogy amikor célba értünk, akkor nem volt arra lehetőségünk a céldobogón, hogy elmondhassunk néhány mondatot a versenyünkkel kapcsolatban. Hallottuk, hogy Ózdon egyedül a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark igazgatónője adta át a Rally2 Bajnokság díjazottjainak a serlegeket.

Hogyan tovább?

Kell egy kis áramszünet, ami rám most többszörösen is igaz. A Salgó Rallye-t, ahogy mondtam most kihagyjuk. Van egy meghívásunk Ausztriába, ha indul az osztrák legend, oda tárt karokkal várnak minket a VFTS-el. Ezen kívül egy szintén osztrák üzletfelem hívott meg hétvégére egy elektromos autós élményvezetésre, élményautózásra, ott, mint autóversenyző fogok részt venni, és biztos, hogy menni fogok jó pár kört az elektromos kocsikkal.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük szépen a konyhát és az ellátást Zsuzsinak, jó volt a szervizünk, és nagyon hálásak vagyunk, aki segítettek nekünk az Ózd-Eger Rallye során.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!