IMG_8505Nem úgy sikerült Bucsi Józsiék Iseum Rallye-ja, ahogy ők azt eltervezték. Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor azt írjuk, hogy sehogy sem sikerült, vagy még attól is rosszabbul, bár ott voltak el mégsem indulhattak a futamon. Az évad első murvás megmérettetése számukra kirándulás lett, de kálváriájukról beszéljen inkább Bucsi Józsi.

Rallye2.hu: Idén eddig még nem láthattunk titeket versenyezni, eljöttetek Szombathelyre, gyanítom a gépátvételetek rendben megvolt, az adminisztratívon találkoztunk, akkor még ott is klappolt minden, mégis porszem került valahol a gépezetbe. Nem jöttetek már az első gyors elején sem. Mi történt?

Bucsi József: Így van. Az adminisztratív rendben volt –gondoltuk- és a gépátvétel is úgy állt, hogy teljesen oké minden, de nagyjából a felénél szóltak, hogy menjünk be a Versenyigazgatóhoz. A kötelező biztosításunk kötvényét hiányolták, mi csak a befizetett csekket tudtuk bemutatni és innen kezdődtek a bonyodalmak.

Rallye2.hu: És hogy tudtátok, vagyis inkább úgy kérdezem, hogy hogy nem tudtátok megoldani ezt a problémát?

Bucsi József: Több formában is próbáltuk intézni a dolgot. Először megpróbáltunk kötni egy új biztosítást, mert a sportrendszámra egy havi biztosítást szoktunk kötni, és így szerettük volna megoldani a helyzetet. Volt egy másik páros is, akik hasonló cipőben jártak ők Debrecenben meg is kötötték, segítettek nekünk is, de reggelre az ő biztosításuk megérkezett, ám a miénk sajnos nem. Nem is értettem és azóta sem értem, hogy miként lehet az, hogy kizárólag a Grupama Biztosítónál lehet megkötni a biztosítást a sportrendszámokra. Mivel az ország számos pontján van a biztosítónak képviselete több helyen próbálkoztunk, így Szombathelyen is, de sajnos sehol nem találtunk szombaton délelőtt, illetve egész nap egyetlen nyitva lévő, elérhető irodát sem. Minden esetben kizárólag vezetékes telefonos elérhetőség volt feltüntetve, mobilszám nem. Az egyetlen reményünk Vizelli Karcsiék maradtak, akik egy személyes jó kapcsolatuknak köszönhetően este 11-kor megkeresték egy ismerősüket, aki bement az irodába, elrendezte a papírokat, el is küldte, de sajnos a miénk nem érkezett meg. 7:07 órakor mehettünk volna be a parc fermébe, de szóltak, hogy mivel a mi kötvényünk nem érkezett meg így megvonták a rajtengedélyünket.

Rallye2.hu: Ezek után mit tettetek? Mivel telt az idő?

Bucsi József: Összecsomagoltunk és hazamentünk. Ez verseny ilyen rövid volt nekünk. Pedig nagyon alaposan felkészültünk az Iseum Rallye-ra. Ennyi gumink még soha sem volt. Volt 6 darab 14-es új gumink és 6 darab szintén vadonatúj 15-ösünk. Általában nekünk mindig leszakadt az autóról néhány tartozék, mert alacsonyan volt a VFTS. Most felemeltük az égig, illetve a verseny előtti utolsó hetet nagyon meghúztuk, rengeteget dolgoztunk, majdnem minden nap éjjel 1-ig csináltuk, külön lendületet adott a felkészülésnek, hogy sem Egerben sem Miskolcon nem álltunk rajthoz, ezért is sajnáltuk, hogy elmentünk Szombathelyre, nagyon messzire, és nem versenyezhettünk.

Rallye2.hu: További tervek? Székesfehérvár? Veszprém?

Bucsi József: Veszprém biztos, hogy nem. Nem szeretnék autót restaurálni. Szombathely lett volna nagyon jó. Jók voltak az emlékek, nyertünk is már, jók nagyon a pályák. Székesfehérvárra viszont szeretnénk menni, csak oda megint át kell építeni az autót, futómű csere, pedig tényleg iszonyú sokat dolgoztunk a részvételért.

Rallye2.hu: Úgy érzem a szavaidból, hogy nyomja még néhány dolog a szíved a Szombathely Rallye kapcsán…

IMG_8500

Bucsi József: Én azt gondolom, hogy ma, amikor a 21. században élünk, már a rengeteg okos eszköz és Internet is a rendelkezésére áll szinte mindenkinek, és tudtommal a Grupama képviselője is ott volt a helyszínen, akkor nem hiszem el, hogy egy lap-topon, vagy bármin nem lehet megnézni, hogy él e a biztosításunk?! Vagy ha valamiért nem él, akkor miért nem lehet ezt nála rendezni, ha már tényleg ott van a képviselő? Vagy bármilyen megoldást találni egy ilyen helyzetre… Nagyon szomorú voltam tényleg. Most már Fehérvárra koncentrálunk.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!