DSC_0415Az Iseum Rallye után – bár ezt még hivatalosan táblázattal megerősíteni nem tudjuk- mondhatni, hogy helyre állt a rend, újra vezető pozícióban olvashatjuk, olvashatnánk a címvédő Berényi László-Pap Tamás duó nevét. Laciék kifejezetten élvezték a klasszikus vasi pályákat, raadásul minden klappolt a Hondájukban is. Kellhet ennél több egy tökéletes versenyhétvégéhez? Berényi Lacival beszélgettünk.

Rallye2.hu: Győztetek. Innentől kezdve annyira nem lehet rossz érzés visszagondolnod az Iseum Rallye-ra. De hogy látod te ezt a kérdést?

Berényi László: Úgy gondolom, hogy a Szombathely Rallye volt az első olyan rallye az idei évben, ahol minden úgy jött össze, ahogy mi azt elterveztük. Nem volt technikai problémánk, nem hátráltatott semmi abban, hogy rendesen haladjunk. Szerencsére volt lehetőségünk taktikázni is, a gumikra is figyeltünk, tudtunk rájuk vigyázni és törekedni arra, hogy maximális pontszámot hozzunk haza és ez sikerült is. A csapatunk remekül dolgozott, nagyon hálásak vagyunk minden egyes tagjának, valamint partnereink, támogatóink segítségét is köszönjük szépen.

Rallye2.hu: …ami azt jelenti számotokra a bajnokságban, hogy… (Lévén, hogy nincs bajnoki táblázat csak elméletben kalkulálunk.)

Berényi László: Jelen állás szerint a bajnokságban átvettük a vezetést. Nem sokkal ugyan, de vezetünk és igyekszünk azért mindent megtenni, hogy ez az előny növekedjen és ne kelljen kiengedni a kezünk közül a vezető pozíciót.

Rallye2.hu: Igazából rosszat senki nem mond a verseny menetrendjében szereplő szakaszokra általában elégedettek vele a versenyzők, de nem mindenkinek tetszenek. Hogy vagy te ezekkel a pályákkal?

Berényi László: Azt gondolom, hogy a klasszikus szombathelyi, bükfürdői pályák csodálatosak és minden rallyeversenyző álma lehet, hogy ilyen murvás szakaszokon versenyezhessen. Egyedül a söptei úti pálya, a Rallye Katlan néven futó szakasz az, ami kilóg a sorból, az nem oda való, viszont az is élvezetes, de nem annyira jó gyorsasági, mint a másik kettő.

Rallye2.hu: Mi az, ami neked nagyon bejött a szelestei és a csepregi szakaszokban? Ott is kerülnek elég hosszú egyenesek.

Berényi László: Ez igaz. De nagyon jó minőségű murvás pályán tudunk gyorsan menni. A minőségnek köszönhetően ezek a pályák nem bántják az autót, tudunk megfelelő tempót menni rajta, tudunk csúszkálni, ez teszi nagyon élvezetessé ezeket a gyorsaságikat.

Rallye2.hu: Ezek szerint mondjuk egy lőtéri gyors a Veszprém Rallye-n az nem a szíved csücske?

Berényi László: Nem.

Rallye2.hu: 🙂 Elég határozott voltál.

Berényi László: 🙂 Én műszaki ember vagyok és el tudom képzelni, van rálátásom arra, hogy az alkatrészek milyen megterhelést kapnak, és ezért nem szeretem az olyan technikailag nagyon megterhelő szakaszokat, mint a lőtér.

Rallye2.hu: A szombathelyi eredményetekkel vélhetően elégedettek vagytok.

Berényi László: Azt gondolom azok lehetünk. Abszolútban egyetlen egy mitsubishis páros előzött meg minket, de szerintem a négykerékhajtás miatti jelentős előnyük tükrében ez nem ad túl nagy szomorúságra okot.

DSC_0417

Rallye2.hu: Következő verseny a Székesfehérvár Rallye júniusban. Mik a terveitek?

Berényi László: Szeretnénk menni természetesen. Az autót visszaalakítjuk aszfaltra, és néhány apróbb módosítást is eszközölni kell és így fogunk Fehérvárra érkezni.

Rallye2.hu: Cél az első hely?

Berényi László: Igen. Ez a fő célunk.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!