Bucsi Józsi és Kiss Peti számára a lehető legjobban indult 2021, hiszen a megbízható és igen szép Lada VFTS-ükkel egy számukra hibamentes versenyen értek célba az Orfű Rallye-n. Bucsi Józseffel beszélgettünk.

Milyen tervekkel jöttetek az évnyitó versenyre, mit vártatok az Orfű Rallye-tól?

Többször is beszéltem arról a verseny előtt, – és ezt nagyon komolyan gondoltuk – hogy az Orfű Rallye-n, az elsődleges célunk a célba érkezés. Utólag elmondhatom, hogy most mosolygunk, mert az időeredményeink ugyan nem voltak túlzottan kiemelkedőek, de az autónk nagyon jól muzsikált és jól éreztük benne magunkat. Ráadásul úgy sikerült célba érnünk, hogy egy karcolás sincs a VFTS-ünkön, és még csak egy ékszíjat sem kellett megfeszítenünk a szervizben. Hibátlanul tette a Ladánk a dolgát az első métertől egészen az utolsóig. Nagyon sajnáljuk, hogy a csapattársainkat, Tordai Gabiékat baleset érte. Reméljük, hogy Gabi minél hamarabb felépül és újra a versenypályákon láthatjuk őket.

Minden rendben volt az Orfű Rallye-n?

A pályák szenzációsak voltak az autónkról pedig csak azt tudom mondhatom, hogy annyira jól sikerült a motor és a váltó, hogy egyszerűen nekem kell hozzájuk felnőnöm. El kell hinnem sokszor, hogy az adott tempóval el fog férni az autó egy-egy kanyarban, és igazából azon vagyok, hogy ezt megtanuljam, illetve el is higgyem. Kalandunk nem volt, egyszer sem forogtunk meg, egyetlen felhordásos részen volt egy kisebb megcsúszásunk, de azt tökéletesen sikerült korrigálni, semmi gond nem adódott belőle. Nagyon komoly tempót autóztunk. Többször is előfordult velünk, hogy végsebességen lobogtunk, még hatodikban is jelzett a váltásjelző, hogy a motor hamarosan eléri a maximális fordulatszámot. 7800-as fordulatszámon tilt le hatodik fokozatban a computer,

7500-tól pedig már villog a figyelmeztető jelzés. Nem félek, de a sima jobb, sima bal kanyarokban, a nagy töveknél a biztonság kedvéért inkább visszaváltottam egyet, ötödikbe, minthogy baj legyen. Úgy még mindig menthetőbb a helyzet, ha ne adja isten gond van. Petivel teljesen jól éreztük magunkat, a csapat is jó volt, kár, hogy Bartha Nándi barátomék kiestek. Mi mentettük meg a kék autók becsületét. Olyan ember vagyok, aki megfogadta, hogy mindig elmondja a véleményét, ha jó, ha rossz. Így van ez most az Orfű Rallye-val kapcsolatban is. A rendezés szuper volt, teljesen meg voltunk elégedve, tetszett, hogy egy perc csúszás sem volt a versenynap során.

A következő futamon is ott lesztek?

Próbálunk egész évben menni, jó lenne, ha a 2021-es versenynaptár minden Rally2-es állomásán ott lehetnénk. Ennek megfelelően készülünk az Ózd-Eger Rallye-ra bármelyik város környékén is lesz majd a Rally2 Bajnokság versenye. Mi örömmel kelünk majd útra, hisz nagyon várjuk már az újabb rajtot egy ilyen kitűnő kezdés után.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!