Baranyi Tibor és Bakos István túl óvatosan kezdte a Kazincbarcika Rallye-t, de hamar magukra találtak. Elkezdtek gyorsulni, ám ezúttal tőle igencsak szokatlan módon az autójuk keresztül húzta a számításaikat. Baranyi Tiborral beszélgettünk.

 

Hogyan készültetek és mik voltak a terveitek a Kazincbarcika Rallye előtt?

Az volt a legfőbb célunk, hogy célba érjünk vasárnap este, de utólag elmondhatom, hogy ez nem sikerült. Ritkán tudunk a Rally2 Bajnokság mezőnyében autózni, a kiírás alapján megtetszettek a kazincbarcikai pályák és ezért döntöttünk úgy, hogy részt veszünk a Rally2 évzáró versenyén.

A verseny félideje előtt kellett kiállnotok. Milyen volt a futam nektek addig, amíg mehettetek?

Az első gyorsaságit kifejezetten ismerkedősre vettük, azt nagyon elspóroltam. A másodikon, Felsőnyárádon már kezdtünk felébredni, ott az első gyorsaságihoz képest tíz pozíciót jöttünk előre az abszolút értékelésben. Magunkhoz képest jó idő lett, örültünk ennek. A szervizben kiderült, hogy a kiegyenlítőtartályból fogy a hűtővíz, azt gondoltuk, hogy a kiegyenlítő tartály a sapkája romlott el.

Kértünk egyet Simon Gyuriéktól, köszönjük nekik a segítséget, de hamar rájöttünk, hogy nem azzal lesz a baj. A harmadik, rudabányai gyorsasági utolsó jobb4-es kanyarjában, ahogy érkeztünk rá a célegyenesre, nagyjából az utolsó kilométeren, a kigyorsításkor azt éreztem, hogy megtorpant az autónk. Hirtelen elindult felfelé a vízhőmérséklet, ezzel egyszerre elkezdett leesni az olajnyomás. A víz felforrt, a beíró után ki kellett állnunk. Sajnos a hármas henger átszakadt, ez okozta a versenyünk végét. Kicsit szomorú vagyok a történtek miatt, mert nem jellemző az autónkra, és ránk sem, hogy kiesünk. Jókora munka lesz, de megoldjuk, most már a sebeinket nyalogatjuk. 🙂

A szerelésen kívül vannak még terveitek az idei versenyszezonra?

A Szilveszter Rallye-n szeretnénk ott lenni és jövőre azt tervezzük, hogy az összes Rally2-es versenyen rajthoz állunk. Az biztos, hogy egy Just for fan kategóriának nagyon tudnék örülni, ahol csak a magunk és a közönség kedvére autózhatnánk. Imádok csúszkálni, egy ilyen kategóriában pedig bőven lenne rá lehetőség.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!