Baksai Lacit és Erdei Zolit nem olyan fából faragták, hogy egy kis miskolci fafaragás után feladják a versenyzést. Nem sokat gatyáztak a srácok, hamar felélesztették Zoli régi kocsiját, amivel Laci régi álma vált valóra, hiszen végre célba értek, ráadásul az évad leghosszabb murvás versenyén. A 2WD kupa győzelme már csak hab volt a páros tortájára. A sikeres Iseum Rallye-ról Baksai László mesélt nekünk.

Miskolcon összetörtétek a Ladátokat, rengeteg munkátok volt az Iseum Rallye rajtjáig.

Mi sem unatkoztunk, de a munkák oroszlánrészét a PSZA Motorsport csapata végezte el, nagyon hálásak vagyunk neki ezért. A régi Ladánk kasztnija menthetetlennek bizonyult, így Erdei Zoli régi Ladáját húztuk elő, egy ponyva alól, ami évek óta ott parkolt mozdulatlanul Zoliék udvarán. Nagyon durván nézett ki a kocsi! 🙂 Én úgy terveztem, hogy csak differenciálművet cserélünk benne és átköltöztetjük a homológ felszereléseimet, de végül motoron kívül, az utolsó alátétig mindent, de mindent kicserélnünk. Az ülésemet amennyire csak lehetett leraktuk és hátra toltuk, de még így is úgy ültem a kormánynál, mint majom, a köszörűkövön. 😀 Ám ez a helyzet most nem az én kényelmemről szólt, hanem arról, hogy mindenképpen szerettünk volna menni a murván és végre célba akartunk érni. Ezt szerencsére sikerült túlteljesítenünk is.

A 6-os géposztályban esélyetek sem volt labdába rúgni ezzel a kocsival, de a 2WD kupában szenzációsak voltatok. Milyen volt a versenyetek?

Utólag azt mondom, hogy teljesen problémamentes volt a hétvégénk, de az első gyorsaságin sikerült megint magunkra ijeszteni. Ott biztosan lenyúltak értünk, szerencsére csak a hátsó lökhárítónak, a jobb oldalát törtük össze. Miskolc után ismét a navigátor oldaláról támadott meg egy fa, de ezúttal olcsón megúsztuk és fejben is tudtam rendezni a sorokat. Innentől kezdve se kalandunk, se túlcsúszásunk, se műszaki gondunk nem volt a célig.

Ezzel az autóval nem gondolnám, hogy sokkal gyorsabban le tudtunk volna jönni a pályákon, mégis jó volt a hangulatunk, élveztük az autózást. Nagyon hosszú idő után végre eljutottunk az első kör utáni szervizbe, sőt, célba értünk, sőt még a 2 WD kupát is meg tudtuk nyerni. Jó kis verseny volt és még a kocsink is egyben maradt.

Székesfehérvárra akkor nem sokat kell készülnötök…

Úgy tervezzük, hogy felpattintunk négy slick gumit és indulhat a fehérvári versenyünk. A 2WD kupára figyelünk majd ott is, ám ha eljönnek Molnár Feri bácsiék, akkor esélyünk sem lesz a győzelemre. Az én eszem már a Veszprém Rallye-n jár, jól tudja mindenki, hogy a Balaton parti futam az én pici szívem csücske. Oda felszívjuk magunkat, ha minden jól megy kapunk majd kölcsön egy vérbeli A-s Lada motort, amivel szeretnénk egy kicsit az élmezőnyt is riogatni.

 

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!