Krehlik Nándi és Madarász Szabi minden várakozást felülmúlva szenzációs sikert aratott az Iseum Rallye-n, ahol a géposztályuk győzelmét és az abszolút értékelés első helyét is megszerezték, így érthető, hogy roppant jó hangulatban távoztak Szombathelyről. Pályafutásuk első futamgyőzelméről, és a székesfehérvári elképzeléseikről beszélgettünk Krehlik Nándorral.

A miskolci hétvégétek nem volt tökéletes, bár szép serlegeket szereztetek. Hogyan készültetek az Iseum Rallye-ra?

Nem ment rendesen a kocsink borsodban, de nem tudtunk rájönni, hogy mi az oka. A két verseny között a hibát kerestük és próbáltuk kijavítani, mert igazából már korábban is megkeserítette az életünket. Egy csövön volt egy apró repedés, valószínűleg ez okozta azt, hogy nem volt csúcsformában a VFTS-ünk. Szombathely után végre azt mondhatom, hogy úgy néz ki, hogy rátaláltunk a megoldásra. Erre fektettük a legnagyobb hangsúlyt a felkészülés során, no és persze a futóműre, amit murvára hangoltunk. Szerintem jól sikerült.

Szerintem is. Ennél jobb, aligha lehetett volna. Kategória és abszolút győzelmet arattatok. Milyen volt a szombathelyi versenyetek?

Az első versenynap az ismerkedés jegyében telt, hiszen a rajt előtt elég sokat esett az eső a környéken, a tavalyi szombathelyi futamunkon pedig tök száraz volt minden. Újdonság volt számunkra a felázott murva, igyekeztünk kitapasztalni, a talajt. Az első nap végén vízpumpát kellett cserélni, mert eltört benne egy csavar. Más gondunk nem is volt, abszolút harmadikként zártuk a szombati napot.

A barátkozás után, vasárnap a gyorsulásé volt a főszerep, a pályák hasonlítottak az előző napiakra, csakis az előrelépésre törekedtünk. Nagyot csatáztunk Szabó Attiláékkal, sajnáltuk, hogy az utolsó szakasz vége előtt egy kicsivel pórul jártak, és kiestek. A power stage előtt 6,6 másodperc volt velük szemben a hátrányunk. Izgalmas meccset vívtunk egész nap, ebből végül mi kerültünk ki győztesen. A győzelemre nem számítottunk, azt gondoltuk, hogy az első ötbe beférünk majd, amit bőven teljesítettünk, nagyon boldogok voltunk a célban, ahol a csapatunk jól meg is fürdetett minket pezsgővel.

A Székesfehérvár Rallye következik a versenynaptárban. Nálatok is?

Igen, és nagyon bízunk abban, hogy ott is sikerül valahol az abszolút értékelés elejében végeznünk, a kategóriában pedig mindenképpen a dobogó, annak is a lehető legmagasabb foka a cél. Ezen a futamon sohasem indultunk korábban, nem igazán tudjuk, hogy mire számíthatunk Fehérváron. Rengeteg videót nézünk, amik segítségével igyekszünk már itthon alaposan rákészülni a Székesfehérváron ránk váró kihívásokra.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a családunkak, a szervizcsapatnak, valamint a Kazinc logger Kft-nek a támogatást és a segítséget!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!