A hosszú szünet után a Rally2 Bajnokság versenyzőinek egy része igen óvatos, azt mondja, hogy ők csak kocsikázni szeretne a Vértes Rallye-n, de természetesen bőven vannak olyanok is, akik kerek perec kimondják, hogy ők ilyen-olyan győzelemért jöttek. Ezek alapján a látványos csapatásnak és a tempónak sem leszünk híján vasárnap. A Rally2 Bajnokság versenyzőit kérdeztük a terveikről.

Bencs Zoltán: Terveink mindig vannak, de eddig sajnos nem volt az idei évben értékelhető versenyünk. Két technikai hiba miatt mindkétszer kiestünk, úgyhogy a szokásosnak mondható cél a cél szlogennel érkeztünk, a többit pedig meglátjuk.

Merényi Zsolt: 2020-ban, a Salgó Rallye-n versenyeztem legutóbb Édesapámmal, így biztos, hogy kell majd egy kis idő, amíg visszaszokunk az autóba. Egész jó kis mezőny gyűlt össze a 2WD kupában. Öten vagyunk, ebből négy Honda, három teljesen egyforma Vti, úgyhogy egy tök jó versenyre számítunk.

Zsebe Gábor: Úgy érkeztünk Mórra, hogy adunk a versenyzőtársainknak kb. 5-6 kilónyi előnyt, amit a nyár folyamán sikerült felszedni. 🙂 Mindenképpen szeretnénk célba érni.

Bucsi József: A Mecsek Rallye-n előfutottunk, ott sikerült sok tapasztalatot gyűjtenünk. Az autónk jó, komoly terveink nincsenek, leginkább arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi fog történni a Rally2 Bajnoksággal. A versenyt mindenképpen a célban szeretnénk befejezni, a többit meglátjuk.

Karsai Zsolt: 2007 óta nem versenyeztünk, ezért az első számú célunk a versenytáv teljesítése. A mi autónk nem készült el, ezért egy bérelt Ladával állunk rajthoz.

Molnár Ferenc: Régen versenyeztünk, ezért nagyon vártuk már a móri versenyt. A terv az, hogy végig érünk a versenytávon. De nem felejtjük el azt sem, hogy a 2WD kupa élén állunk, holtversenyben, és a 6-os kategóriában is jó pozíciót foglalunk el. Szeretnénk úgy menni, ahogy szoktunk: jó húzósan, és szép eredménnyel megvalósítani a terveinket.

Borza Gyula: Először vagyunk itt a Vértes (Székesfehérvár) Rallye-n, mert kedvet kaptunk hozzá, az interneten fellelhető videókon nagyon megtetszettek a pályák. Szeretnénk összebarátkozni a kocsival, így mindenképpen tesztjelleggel fogunk versenyezni. A Salgó Rallye-nk nem sikerült jól, ezért Mórra változtattunk a kocsin. Rendbe akarjuk rakni a dolgainkat az autónkkal, és önmagammal kapcsolatban, de közbe az órára is fogunk figyelni. Láttuk, hogy vannak egy picit murvásabb részek is a gyorsaságikon, azokon a nézőket is szeretnénk kiszolgálni.

Bodnár Attila: Köszönöm szépen a kérdést! Elég régen ültünk már éles körülmények közt a versenyautóban, de tesztelni voltunk többször is. Ideje volt már, hogy megmutassuk magunkat a többieknek versenyhelyzetben is. Reméljük, hogy a kategóriánkban és a P csoportban is az elejében fogunk végezni.

Ifj. Fogarasi Attila: Szeretnénk, ha az eddigi versenyeinkhez hasonlóan itthon, Móron is gyorsak tudnánk lenni, így amellett, hogy célunk a cél szeretnénk nyerni is. Az autónk készen lett, egy főtengelyjeladóval volt probléma. Ma gurulunk vele egy-két kört Nagyvelegen, hogy leellenőrizzük, biztos, ami biztos, de most úgy gondolom, hogy minden rendben van.

Kaptás Levente: Azért jöttünk el Mórra, hogy jól érezzük magunkat. Jót szeretnénk autózni az új Peugeot 208R2-nkkel. Lacival is ez lesz az első közös futamunk a 208-assal. Ismerkedés és jó kedv. Ennyi lesz a lényeg.

Péter Pál: Autózni, versenyezni és azért jöttünk, hogy jól érezzük magunkat. Komoly célkitűzéseink nincsenek, az a legfontosabb, hogy célba érjünk és jól érezzük magunkat. A lényeg, hogy technikai hibánk ne legyen, és kereket ne kelljen cserélnünk. Ja! És nem akarunk sokat tankolni, mert úgy olcsó. 😀 (Menjetek villanyautóval és töltsétek a szálláson! 😉 )

Ázsót Szabolcs: Egy Ózd-Eger Rallye-t mentünk idén, ez lesz a második versenyünk, ezért nagy terveink nincsenek. Megyünk, tanuljuk a pályát, aztán igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből.

Oberling Krisztián: Az autót alaposan felkészítettük az Oroszlány Rallye után. A tervek szerint szeretnénk beférni a Rally2 Bajnokság legjobb 10 párosa közé a végén, de menet közben szerintem fentebb emeljük a lécét, és igyekszünk majd ott lenni a Top6-ban. Az egyedi rajtengedélyesek között viszont a győzelem a cél.

Krampek Nándor: Megpróbáljuk jól érezni magunkat, a többi pedig kiderül. Az autónk szerintem egyelőre rendben van, amikor leálltam vele a szállásunknál a trélerről semmi gond nem volt. 🙂 Működött, úgyhogy a teszt is megvolt. Tavaly mentünk a Vértes Rallye-n kíváncsian várjuk, hogy mi változott az idei évben.

Janovich Roland: Bízunk benne, hogy idén ez lesz az a versenyünk, amikor nem lesz semmilyen technikai problémánk, és ott tudunk lenni a mezőny legelejében. Csatázni szeretnénk az első helyért, vagy a dobogóért. Mi mindent megteszünk majd a sikerért.

Tellér Antal: Szeretnénk minél jobban szerepelni, minden versenyző szeretne felállni a dobogóra, mi is azt szeretnénk. Az Oroszlány Rallye-n részt vettünk, annak a gyorsaságinak egy része megegyezett a Vértes Rallye egyik szakaszáéval, ennyi az, ami ismerős lesz a szakaszok közül. Az autónk rendben, várjuk a rajtot.

Krajnyák Petra: Egyelőre nem sok tervünk van. Régen ültünk már az autóban és egy technikai malőr miatt nem érkezett meg a kocsink egyik fontos alkatrésze, az utolsó pillanatra lesz kész a Ford, így tesztelni sem tudtunk, és nem tudunk Nagyvelegen sem. Csodát nem várok magamtól, lesz, ami lesz.

Kállai Tamás: Igazából semmilyen komoly tervünk nincs, csak eljöttünk, hogy autózzunk egyet. Én még nem indultam eddig a Rally2 Bajnokságban, a Rally3-ban versenyeztem, a környék viszont ismerős, mert Oroszlányon már rengeteget mentem.

Deli László: Nagyok a tervek, a legfontosabb, hogy célba érjünk. Ezt tényleg komolyan gondolom, mert ebben a csonka évben más nem is lehet ennél fontosabb, de nyilván megpróbál az ember sietni eközben. A két évvel ezelőtt, a Székesfehérvár Rallye-n elszenvedett csorbát, azt nagyon jó lenne idén kiköszörülni.

Szabó Zoltán: Most indulunk itt először, a Rally2-ben a második versenyünk, igyekszünk teljesíteni a versenytávot. Oroszlányon, Rally3-ban már mentünk korábban, szerintem vicces lesz ez a fehér aszfalt.

Bartha Nándor: Már nem is merek tervezni, mert nem nagyon tudjuk, hogy mi fog történni. Kocsikázunk egyet, megismerkedünk Martinnal, az új navigátorommal, de ettől komolyabbat nem tudok mondani. Voltak gondjaink az autóval, úgy tudtuk, hogy rendben van, de természetesen nem volt rendben, de már nem csodálkozok. Mások is az utolsó percekben szereltek, mi is. Én most elengedtem a Rally2-t, és az egész rallye-t is, próbálok a Bamako Rallye-s terveinkre összpontosítani.

Fróna János: Busszal jöttünk, hoztuk a versenyautót is. Szeretnénk versenyezni, célba érni, mert az idei évben ez a Rally2 Bajnokság szerintem ennyi volt, ki kell használni a lehetőséget.

Baksai László: Csak az abszolút első hely érdekel minket a Rally1-ben. 😀 Vicceltem. Össze szeretnénk barátkozni az új autóval, és közben kideríteni, hogy egyáltalán mi, hogyan vagyunk? November óta tényleg nem ültünk versenyautóban, így a pályabejárás után megyünk egyből a hivatalos tesztre, aztán kiderül minden. Bármi lehet. Lehet, hogy holnap már otthon alszunk… Elvárás nincs magunkkal szemben, azt mondják, hogy a VFTS tudja, amit kell, reméljük, hogy rajtunk sem fog múlni.

Rácz Gábor – Chemlovics Balázs: Jó lenne célba érni. Az autó pillanatnyilag rendben van, reméljük, hogy így is marad. Annak ellenére, hogy helyiek vagyunk a pályák közül kettőn még gyalog sem jártunk, az Oroszlányon két hete mentem először.

Vass Károly: Régen autóztunk ezért két hete már bemelegítettünk az Oroszlány Rallye-n. A Vértes Rallye-n szeretnénk egy jót menni, tisztességgel helytállni a Rally2 Bajnokság mezőnyében. A pályák ismerősek, azt gondoljuk, hogy az autónk is rendben van, de utóbbiról majd vasárnap este tudunk beszámolni, hogy tényleg úgy is volt e? 🙂

Ruszó Krisztián: A tervek változatlanok. Szeretnénk célba érni és ezután jó eredményeket begyűjteni a kategóriánkban, az abszolút értékelésben és a Lada kupában egyaránt. Bízunk benne, hogy ebben az autó is a partnerünk lesz és ugyanolyan jól viselkedik, mint az elmúlt versenyeken, minden rendben lesz vele. Csak a versenyzésre szeretnénk koncentrálva, sikeres versenyt akarunk teljesíteni.   

Plesz Márk – Szabó Krisztián: Gyakorlunk, tesztelünk, a jövő évre felkészülünk. A környék ismerős, az autó rendben. Annyira rendben van, hogy most megyünk egy új motorért, 🙂 mert nem sikerült a mi motorunk, ám reggelre itt leszünk a másikkal. Vettünk egyet hirtelen, beszereljük, és reggel újra készen is állunk.

Pazsitka István – Taky Zoltán: Egy jót szeretnénk autózni. Ez nekünk sem a bajnokságba, se máshova, így gyakorlatilag tényleg csak a jó autózás érdekében jöttünk.

Mosoni István: Két hete részt vettünk az Oroszlány Rallye-n, akkorra elkészült az autónk, a Vértes Rallye-ra pedig rendszámos lett. A motorral még lesz egy kis dolgunk, mert nagyon-nagyon eszi az olajat, pedig tegnap lett meg benne a bejáratós kilométer. Tegnap raktuk fel a tolós váltót is, majd kiderül mi lesz. Reméljük, hogy minden jól alakul. 🙂

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!