Ázsót Szabolcs és Béres „Unicum” Attila Kazincbarcikán sem zárta a szívébe a Hondáját, de a problémák ellenére a Civic Type-R mégis hozott nekik egy bronzérmet, év végére pedig megszerezték az ezüstöt az 5-ös géposztályban. Ázsót Szabolccsal beszélgettünk.

 

Nagyon jól álltatok az 5-ös géposztályban a Kazincbarcika Rallye előtt. Mi volt a tervetek az évzáró futamra?

A kategóriánkban másodikként vártuk a rajtot, és az volt a legfőbb tervünk a rajt előtt, hogy úgy érjünk célba, hogy a pozíciónkat meg is tartsuk. Ez azt jelentette, hogy legalább harmadikként kell átgurulnunk vasárnap este a céldobogón. Ez sikerült, bár az autónkkal ezúttal sem voltunk megelégedve.

Mi volt vele a baj, és hogyan alakult a versenyetek?

Egyetlen szakasz volt, amit problémamentesen tudtunk teljesíteni, a többin kivétel nélkül valamilyen műszaki hiba hátráltatott minket. Elhagytuk a kipufogót, a kuplung nem működött, rázott az autó eleje nagyobb tempónál, rossz volt a toronycsapágy, ezek miatt mindössze egyetlen szakasz alakult úgy, ahogyan szerettük volna.

Kalandunk, megforgásunk nem volt, nagyon figyeltem arra, hogy ne történjen ilyesmi, pontosan, megfontoltan vezettem, inkább kevesebbet vállaltunk be, mert egy kicsúszáson, árokjáráson sokkal többet veszthettünk volna. A rendezéssel, a Kazincbarcika Rallye-val maximálisan elégedettek voltunk, a szervezők szuper munkát végeztek, egyedül az éjszakai gyorsasági nem volt a szívem csücske, azt nem szeretem, ráadásul a lámpánk sem sokat ért.

Arra törekedtünk, hogy a helyezésünket tartsuk, szerettünk volna jót versenyezni, csak sajnos sok volt a hátráltató tényező. A lényeg, hogy harmadikak lettünk ezek ellenére is a kategóriánkban, év végén pedig mi vehetjük át az ezüstérmet.

Folytatás? Maradt még puskaporotok 2021-re?

Nekem nem, Unicum barátom viszont Mang Hubával rajthoz állt a Nyíregyháza Rallye-n. Sok a munkám, én biztosan nem versenyzek már 2021-ben. Az autót árulom, remélem hamarosan lesz neki egy új, boldog gazdája, a jövő évet pedig még nem tudom egyelőre.

Ha sikerült túladni az autón és megjelennek a Rally2 Bajnoksággal kapcsolatos 2022-es tervek, akkor már én is okosabb leszek.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!