Ázsót Szabolcs és Béres „Unicum” Attila szépen gyűjtögette a pontokat 2021-ben, de nem volt fenékig tejföl az életük, ezért Szabi télen alaposan átdolgozta az autóját, szinte egy teljesen új Hondával fognak odaállni idén a rajtvonalhoz. Ázsót Szabolccsal beszélgettünk.

Mozgalmasan alakult az elmúlt éved. Autót vásároltál, összeültél a korábbi navigátoroddal, Béres „Unicum” Attilával, és 10 év kihagyás után tértél vissza a rallye-ba. Hogyan emlékszel 2021-re?

A tavalyi év az eredmény szempontjából nem alakult rosszul, bronzérmesek lettünk az 5-ös kategóriában, de mégsem lehettünk felhőtlenül boldogok. Nem voltam elégedett magammal, amihez még az is társult, hogy az összes versenyen adódott valami problémánk, így nem tudtunk annyira jókat menni, mint ahogy azt elterveztük. Az idei évben remélem, hogy valamivel több szerencsénk lesz a versenyzéshez, mint amennyi tavaly volt.

Nyakunkon az Orfű Rallye, gondolom, hogy már alakul az autó, készültök a nagy napra…

Szétszedtük a Hondánkat, teljesen apró darabokra, amit csak lehetett kicseréltünk benne, és egy picit belenyúlunk a motorba is. Próbálunk rajta erősíteni, szinte egy teljesen új autóval fogunk rajthoz állni a szezonban. De értelemszerűen csak akkor, ha kész lesz a Civic.

A kocsi jelenleg még nincs összerakva, alkatrészekre várunk, amiket megrendeltünk, de nagyon nehezen érkeznek meg hozzánk.

Ebből aligha lesz Orfű Rallye…

Nem tervezek teljes évet, nem hiszem, hogy miden futamon ott leszek, Orfű sem szerepelt a tervek közt. A hozzám közel eső versenyekre készülök. Egerre, Kazincbarcikára, Ózdra, és a Vértes Rallye-ra elsősorban. Orfű mellett Pécs is kimarad valószínűleg 2022-ben.

A madarak azt csivitelik, hogy idén nem Attila diktálja az itinered. Igaz a hír?

Igen. Unicum barátom nem tudta vállalni ezt az évet mellettem, mert Mang Hubának is navigál(t) a Historic Bajnokságban. Megbeszéltük, hogy az idei évben maximálisan a Historic-ra szeretne összpontosítani. Eddigi kettős szerepet töltött be, tavaly Hubának és nekem is olvasta a kanyarokat, de úgy alakult, hogy az útjaink idén elválnak. Természetesen pótolnom kell őt, tapasztalt navigátort szeretnék a jobb1-be ültetni, ezért ebben az irányban indultam el, mikor elkezdtem az utódát keresni. Két jelölttel jelenleg is tárgyalásban vagyok.

Neveket nem szeretnék elárulni, ám remélem, hogy hamarosan meg tudok állapodni az egyikükkel. Az Eger Rallye-n ki fog derülni minden részlet a döntéssel kapcsolatban, mert Egerben már én is szeretném elkezdeni a 2022-es évet.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!