Ázsót Szabolcs és Béres „Unicum” Attila egy bronzéremmel ünnepelte meg Ózdon a pilóta visszatérését. Szabi éppen 10 éve ült utoljára versenyautóban, de annyira megkedvelte a kagylóülést, hogy Salgótarjánban már újra szívesen belepattanna. Ázsót Szabolccsal beszélgettünk.

Egy évtized után tértél vissza a rallye világába, ahol az Ózd-Eger Rallye volt az első éles bevetésed. Milyen tervekkel érkeztetek meg Ózdra?

Béres „Unicum” Attila barátom vállalta el, hogy beül mellém navigálni az új Honda Civic-embe, de ekkora szünet után nem támasztottunk magunkkal szemben semmilyen elvárást. Minél több tapasztalatot akartunk szerezni, és a célt tűztük ki célként magunknak az ózdi futam végére.

Milyen volt a versenyetek?

Sajnos elég rövid. Próbáltunk úgy menni, hogy meg tudjunk ismerkedni az autóval, és egymással is, de Attilával már korábban is versenyeztünk együtt, így a közös munka során viszonylag gyorsan visszarázódtunk a normális kerékvágásba. Szuper volt minden.

Technikai probléma nélkül nem úsztuk meg a visszatérést, mert a váltókulisszával kínlódtunk az egész versenyen, nagyon nehéz volt váltani, alig lehetett beletalálni a sebességi fokozatokba. Ez sajnos sok időt elvitt, de a helyszínen nem lehetett a problémát orvosolni. Nagy kalandunk nem volt, mindössze egy kisebb megforgás színesítette a futamunkat, és az imént említett váltókulissza problémán kívül a kocsink tökéletesen muzsikált. Az utolsó körre mi slick gumikkal mentünk ki, de Sátán szakadt az eső, ez a döntés sajnos nem jött be.

Mi mentünk volna még, de két szakasz elmaradt, csak négy gyorsaságin volt most a versenyzésre lehetőség. Az abszolút értékelésben a 21. helyen végeztünk, a kategóriánkban pedig a harmadik helyen zártuk a versenyt, amire nem vagyok túl büszke, de ismerkedős, visszatérős futamnak teljesen megfelelt nekünk az Ózd-Eger Rallye. Amikor vége lett a versenynek akkor kezdtünk belejönni az autózásba.

Folytatás? Hol találkozhatunk veletek legközelebb?

Várnánk a Salgó Rallye-t, és a hírt a megegyezésről, hogy lesz verseny Salgótarjánban a Rally2 Bajnokság résztvevőinek is. Hallottunk, olvastunk a problémákról, örülnénk, ha versenyezhetnénk, mert én azért vásároltam meg télen ezt az autót, hogy versenyezzünk vele, ezért értelemszerűen mi indulnánk is Salgótarjánban. A mostanihoz hasonló problémák sajnos azokban az időkben is voltak, amikor anno 10 éve még versenyeztem a Rally2-ben, akkor is megoldódtak valahogy, bízunk a legjobbakban, reménykedünk abban, hogy ezúttal is időben és mindenki számára elfogadható formában gyors és megnyugtató konszenzus születik.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!