Krajnyák Petra és Lukács Zoli szenzációsan kezdte és úgy is fejezte be az Ózd-Salgó Rallye-t, de a két végpont között bővelkedett az izgalmakban a Ford Fiesta R2T-vel versenyző páros ózdi hétvégéje. Krajnyák Petrával beszélgettünk.

Mire készültetek az Ózd-Eger Rallye-n?

Tudtuk, hogy nehéz feladat lesz ez a verseny, mert a pályák minősége csöppet sem hasonlított az orfűi gyorsaságikra, de ezáltal egy újabb tapasztalatszerzésre nyílt ezzel lehetőségünk, hiszen ilyen utakon nem mentünk még soha a Ford Fiesta R2T-vel. Ezeknek a körülményeknek a megismerése, az autónk felfedezése volt a célunk. A pályák ismerősek voltak, ez volt a második futamunk ezzel az autóval.

Sikerült célba érnetek. Minden rendben volt a rajt és a cél között? Nevetsz a telefonban. 🙂 Vidám verseny volt?

Igen, 🙂 de én inkább azt mondanám, hogy keserédes. A prológ, a vizes, saras salakon nagyon jól sikerült és másnap, amikor leesett az eső akkor is elég jót tudtunk autózni. Ennek szerintem az volt az oka, hogy ezekre a pályákra egyáltalán nem találtuk száraz beállításokat. A száraz aszfalton egy percig sem voltam jó barátságban az autónkkal. A megfelelő beállítások híján igyekeztem biztos kézzel úton tartani a kocsit, mert a Fordunk folyamatosan le akart repülni az útról, azt éreztem, hogy nem tudok többet kihozni a helyzetből.

Az esőre szerintem elsőre jól ráhangoltuk az autót, úgy gondolom, hogy sikerült szép eredményt elérnünk a vízen. Volt kalandunk is, Királdon, egy poros visszafordítónál elcsúsztunk, ott tolatni is kellett, sok időt bent hagytunk. Ekkor mondtam Zolinak, hogy innentől csakis az élményautózásé lesz a főszerep. Egyből jött is az eredmény. Az utolsó, sátai szakaszon negyedikek lettünk a 6-os kategóriában, a prológon harmadikak, ezeket leszámítva akár katasztrofálisnak is minősíthetném a versenyünket. A két etapról inkább ne is beszéljünk. Arra nagyon jó volt a prológ és az ötödik szakasz közti rész, hogy megtanulhattuk, hogy miként nem szabad beállítani a kocsinkat. 😀

Tanulni szerettetek volna, ezekből tanulhattatok… 🙂

Az biztos. Jobban örültem volna, ha valami pozitívabb dologból tanulunk és beletalálunk a jóba, de év végéig szerintem csak sikerül valahogy rájönnünk, hogy mit szabad és mit nem. Lehet, hogy én voltam túlzottan befeszülve, ám igazából nem tudom, hogy mi volt Ózdon a baj.

Folytatás? A Salgó Rallye-ra eljöttök, ha lesz?

Várjuk a Salgó Rallye-val kapcsolatos fejleményeket, ha Salgótarjánban nem mehetünk, akkor készülünk Komlóra. Valamilyen tesztre, vagy edzésre biztosan el fogunk látogatni. Bizakodunk a gyors megoldásban és a júniusi folytatásban. Hétfő este minden kiderül…

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!