Bartók Bence és Szekeres Szabolcs Egerben megvalósította azt, ami már Salgótarjánban is csak egy keresztben megfelezett hajszálon múlt. Bartók Bencével beszélgettünk.

A Salgó Rallye vége, ne szépítsük, hatalmas szívás lett nektek. Az utolsó gyorsasági után, a P13-as géposztály élén gurultatok a céldobogó felé, amikor az etapon tönkre ment a váltótok. Hogyan sikerült ezen túllépni? Sikerült megjavítani? Mit vártatok Az Eger Rallye-tól?

A Salgó Rallye-n még a power stage-et is megnyertük, szinte már a három plusz pont is a zsebünkben volt, amikor eltört a nyelestengely, és kiestünk. Néhány hétig nehezen aludtam az eset után, de az élet nem állhat meg, tovább kellett lépni. A váltót Laca megcsinálta, köszönjük neki, az Eger Rallye-ra el is készült vele rendben szerencsére.

Én Németországban dolgozok, a verseny hetében mentem haza, visszaszereltem az autóba a váltót, kipróbáltuk. Indítottuk a motort, minden rendben volt, a javítás jól sikerült, csupán két dolgot kellett ezen kívül még csinálni. A Salgó Rallye-n eldurrant egy gátlónk, erre szerdán jöttünk rá, ezért azonnal elküldtünk Hinger Dávidnak, pénteken már vissza is kaptuk tőle, köszönjük a gyors és kiváló munkáját! Mihics István pedig egy kisebb elektromos problémát hárított el az autónkon. A pályák ismerősek voltak, mert én Egerben tanultam, ott is dolgoztam később, 11 évig éltem Heves megye fővárosában, sok Eger Rallye-n kint voltunk nézőként is. A pályákat kiválóan feldolgoztuk, Szabi nem ért rá mindig, így volt egy beugrós navigátorom, Iga a párom, aki nagyon nagy segítség volt ebben a helyzetben.

@rallye2.hu

Bartók Bence-Szekeres Szabolcs Eger Rallye 2023 Rallye2 Gy2 Szarvaskő-Egerbocs Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Összejött a kategóriagyőzelem, mégpedig fölényesen. Milyen volt a versenyetek?

A szombati szuperspeciálon jól kezdtünk, az eredmény minket is meglepett, mert az abszolút harmadik helyen értünk célba, a kategóriában pedig elsők lettünk. Azt beszéltük meg, hogy vasárnap ettől egy kicsit nyugodtabban fogunk menni, nem forszírozunk semmit, az éves értékelés nekünk már elúszott, a biztos célba érkezés volt számunkra a legfontosabb feladat. A saját tempónkban a 10 szakaszból 9-et megnyertünk, egyen pedig azonos időt futottunk Tiszákékkal. Ezeknek az eredménynek, valamint a győzelemnek örülünk, de volt, amikor nem csak a hőség okozott izzasztó pillanatokat. A negyedik szakasz után, Eger felé tartottunk, amikor megállt az autó, ám szerencsére csak biztosíték problémánk volt, azt helyben, gyorsan orvosoltuk.

Csupán ennyi technikai hibánk volt az egri versenyen. Ezt leszámítva hibamentes futam volt az East Eger Rallye, jól szervezett, remek verseny volt, az eredménnyel pedig maximálisan elégedettek vagyunk. A kategóriánkat megnyertük, 31 másodperc előnnyel, az összetettben pedig – ahol a P13-at nem értékelik – a 6-ak lettünk. A Salgón is nagy előnnyel nyertünk volna, Egerben pedig újra sikerült bebizonyítanunk, hogy van keresnivalónk az ORB2 mezőnyében.

Győrben is ott lesztek?

A Győr Rallye-ra nem megyünk, de Miskolcon hasonló felfogásban újra támadunk.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salnki Gábor

Köszönjük Hinger Dávidnak, Lacának, illetve Mihics Istvánnak a munkáját, a családomnak pedig a kitartását és a türelmét!

@rallye2.hu

Bartók Bence-Szekeres Szabolcs Eger Rallye 2023 Rallye2 Gy5 Szarvaskő-Egerbocs Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!