Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_0028Neukirchner Andris a legutóbbi két Rallye2-es versenyen is a féltengely hibája miatt volt kénytelen elengedni az abszolút győzelemről szövögetett nem is annyira elérhetetlen álmait. Veszprémben hatból négy gyorsaságit nyertek Guzi Robival, Komlón pedig azt az egyet, amin végig tudtak menni. A Mecsek Rallye-ra nem változott a terv a Baranya Kupához képest: győzni szeretnének a srácok és Neukirchner Andris azt is elárulta, hogy ettől azért komolyabb terveket is szövögetnek a 2016-os évre. Hogy mit is? No, erről inkább beszéljen Andris.

Rallye2.hu: A Baranya Kupátok valami szenzációsan rosszul sikerült.

Neukirchner András: Hát igen. Az első gyorsaságin, Hetvehelyen futottunk egy kategória és A/N abszolút első időt, majd Árpádtetőn elrajtoltunk, húztam egy második fokozatot és eltört a féltengelyünk. A felkészülés során egymás mellett volt a régi és az új féltengely a műhelyben, egyszerűen a rossz alkatrészt tettük be, ez volt a hiba oka.

Rallye2.hu: Kijavítottátok már?

Neukirchner András: Grámán Andristól kaptunk segítséget, ahonnan ő vásárolja a féltengelyeket, mi is onnan vettünk ezúttal. Neki évek óta jól működnek az autói, szerintem ezúttal a problémát megoldottuk, bízok benne, hogy elfelejthetjük végre minden gondunkat, bajunkat a féltengellyel kapcsolatban. Ezen felül olyan alkatrészeket is kicseréltünk, amiket még nem kellett volna. Guzi Robival, a navigátorommal ketten csináltunk meg mindent, szinte már a téli kötelező felkészítést is elkezdtük a jövő évre, akkora munkákat végeztünk el a Mecsek Rallye előtt.

Rallye2.hu: Biztos, hogy jó féltengelyt raktatok be? 🙂

Neukirchner András: 🙂 Igen. Minden olyan alkatrészt elraktunk, amit még véletlenül sem szerettünk volna visszarakni az autóba. Csak az újak voltak a kezünk ügyében, semmi más.Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_0210

Rallye2.hu: Láttad már te is a Mecsek Rallye versenykiírását. Hogy tetszik neked?

Neukirchner András: Véleményem szerint a hazai versenyzőknek nagyon kedvez a kiírás. Mert minden pályán csak egyszer megyünk, nem lesz ismétlés, nem lesz lehetőség a korábban elért időeredmények javítására. Szerintem ez a nem környékbeli versenyzőknek nem lesz túl szerencsés. Ezért az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Nekem ez nagy előny, de a versenynek biztosan nem tesz jót.

Rallye2.hu: Sötétben is mentek majd, sőt a leghosszabb szakaszon, az Orfűn garantáltan olyan sötét lesz, mint a vakond belső zsebében…

Neukirchner András: Ez szintén a helyiek malmára hajthatja a vizet, hiszen nekik már fejben megvan a legtöbb mecseki pálya, ami magabiztosságot adhat nekik. A sötét ugyan lerontja majd a sebességet, de valószínűleg ebből ők több hasznot húznak majd.

Rallye2.hu: Helybéliként a Trefort puszta nevű gyors ismerős e neked?

Neukirchner András: Nem. Annyira nem, hogy egy belsőkamerás felvételt sem találtam róla sehol, nagyon régi halvány emlékeim vannak a szakaszról, vagy inkább útról, mert abban sem vagyok biztos, hogy az emlékeim versenyről származnak. Jártam már arra, de napját sem tudom mikor. Hosszú egyenesek vannak, amiket biztosan lassítóznak majd – kérdés mennyire- és a kevés használat miatt mohás, csúszós, volt az út közepe. Ahhoz viszonyítva, ahol én lakom ez éppen a Mecsek túloldalán van, tehát abszolút nem járok még a környékén sem. Meglátjuk, hogy most milyen lesz.

Rallye2.hu: Viszont, ha jól tudom, akkor lesz az útvonallapon olyan gyorsasági is, ami nagyon közel áll hozzád.

Neukirchner András: Igen, nagyon örülök neki, hogy a Mecsek Rallye-n ezúttal szerepel majd a Pécsvárad-Zobákpuszta gyorsasági. Azon az úton nőttem fel, ott tanultam meg vezetni, oda jártunk motorozni, oda szoktunk hóautózni, tehát ha ott nem nyerek, akkor többé nem is indulok rallyeversenyen. 🙂

Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_0030

Rallye2.hu: Milyen tervekkel álltok rajthoz?

Neukirchner András: Idén még nem nyertünk futamot, pedig mindent megtettünk érte. Ezt ki szeretnénk javítani, erre pedig már csak a Mecsek Rallye-n lesz lehetőségünk. Győzni szeretnénk az abszolút értékelésben.

Rallye2.hu: Tervezted, hogy jössz, de végül nem voltál ott Budapesten, a Rallye2-es szakági megbeszélésen. Viszont tudom, hogy belepillantottál a róla készült beszámolóba.

Neukirchner András: Igen és olvastam, hogy a kategóriánkban is lehet majd használni a szekvenciális váltót, ez egy pozitív dolog, aminek nagyon örülök. A Rallye2 média megjelenésével kapcsolatosan elhangzott dolgokat is pozitívumként értékelem, ugyanakkor szerintem mi, versenyzők is latba vethetnénk a kapcsolatainkat és ha máshogy nem megy akár önerőből is megkereshetnénk egy televíziós csatornát és valamilyen kontaktust kéne kötni velük. Ez saját érdekünk is lenne, hiszen tovább növelné a Rallye2 sport és reklámértékét, mi pedig a reklámokból tudunk versenyezni.

Rallye2.hu: A Mecsek Rallye-val vége az évadnak. Mit terveztek télre és a 2016-os évre?

Neukirchner András: Így, hogy tudom, hogy a következő évben már lehet használni a szekvenciális váltót, igen magasra tesszük a lécet. Az bajnoki címért fogunk hajtani, szeretnék abszolútot nyerni a Rallye2-ben. Úgy érzem, hogy most már merem használni az autót, de azért lehet, hogy beszerzünk a télen egy tartalék karosszériát is, biztos, ami biztos. Ha netán odacsapom, akkor a következő versenyre biztosan készen legyünk vele. Ezzel az autóval idén már garantáltan nem fogunk menni, elővesszük a régi autónkat és azzal szándékozunk még egy kicsit autózgatni.

Rallye2.hu: Mely versenyeken kívánjátok a jó öreg békaszemest megkergetni?

Neukirchner András: A Mikulás Rallye-ra biztosan szeretnénk elmenni és az autónk már ki van adva a november 28-29-én esedékes 6. Santa Domenica rallye show-ra, ami Horvátországban lesz és sajnos ez nekünk versenyzőként kimarad. A Szilveszter Rallye az még kérdéses, nem tudjuk, hogy Botond szeretne e menni az autónkkal, úgyhogy az még nincs eldöntve, hogy miként alakul számunkra a december vége.

Rallye2.hu: Lehet másnak nem újdonság már a Santa Domenica, de én még sosem hallottam róla. Árulj el nekünk néhány infót róla!

Neukirchner András: Mint mondtam, ez egy óriási rallye show, nagyon nagy műsor, olyan hihetetlenül jó kiszolgálással a versenyzők részére, hogy és jó szívvel ajánlanám az illetékeseknek, hazai rendezőknek megtekinteni. El kéne utazniuk Santa Domenica-ra, ahol biztosan meglepődnének, hogy egy az itthonitól jóval gyengébb szintű bajnokságban milyen remek versenyrendezést csinálnak. Eddig csak hallottam róla, idén ott is leszünk, de amit hallottam és láttam felőle eddig azt kell, hogy mondjam parádés! De ez még most nagyon távol van. Előbb húzzuk be a Mecsek Rallye-t, legyen meg a nagyon vágyott győzelmünk és aztán majd ráérünk az év végi buliversenyekkel és a 2016. évi felkészüléssel törődni.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!