Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_0072Papp Laci és Papp Csabi legutóbb a Baranya Kupán állt rajthoz Volvo C30-as versenyautójával, de nem sok babér termett neki, hiszen a prológon kiestek egy műszaki probléma miatt. Ez már több, mint két hónapja volt, a srácok azóta folyamatosan dolgoznak, de most már tudják, hogy itt az idő, közeleg a Mecsek Rallye, ezért jó ütemben haladnak a
versenyautó felkészítésével is, amiről Papp Lacit kérdeztük.

Rallye2.hu: A Baranya Kupán már a prológon kiállni kényszerültetek a féltengelykihajtás tört el a Volvótokban.

Papp László: Igen, a bal oldali adta meg magát, a bemelegítő bő egy kilométeres belvárosi szakaszon sem értünk végig sajnos.

Rallye2.hu: Megjavítottátok már?

Papp László: Nem még, nincs kész teljesen. Ott tartunk, hogy beraktuk a tartalék féltengelyt, de ez csak egy fél megoldás. A féltengelytöréskor azonban a sper difink is tönkrement, darabok törtek le belőle. Ez is javítás alatt van, nagy munkákban vagyunk, minden követ megmozgatunk, hogy készen legyünk a Mecsek Rallye rajtjára. Úgy állnak a dolgaink, hogy minden rendben lesz a verseny kezdetére.

Rallye2.hu: A tartalékos féltengely ugye ki lesz cserélve, nem indultok el vele?

Papp László: Igen, természetesen. Sok már benne a kilométer ahhoz, hogy megbízhatóan és biztosan kibírja a versenytávot. Ezeket a kihajtásokat hat versenyenként mindenképpen cserélni kell, ezen már túl vagyunk vele, ennyit bírnak ezek az anyagok.Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_0070

Rallye2.hu: A technikai felkészítésen kívül mivel és hogyan készültök a Mecsek Rallye-ra?

Papp László: Mentálisan is elkezdtük a versenyre a felkészülést, tanulmányoztuk a versenykiírást, átnéztük a pályákat és, hogy milyen is lesz a verseny valójában. Ez pedig nagy szó, mert én nem szoktam ezzel igazából sokat és ilyen hamar foglalkozni. Így elmondhatom, hogy minden eddiginél jobban, maximálisan készülünk.

Rallye2.hu: Akkor meg is ragadnám az alkalmat, hogy feltegyek egy olyan kérdést, amiről máskor a verseny előtt nem tudtunk eddig beszélgetni. Hogyan tetszenek a pályák? 🙂 Trefort puszta ismerőse e neked?

Papp László: A Trefort puszta teljesen ismeretlen nekem, nem tudom, hogy milyen pálya lesz, de a többi nagyon tetszik, kifejezetten kedvemre valóak. Azt sajnálom, hogy csupán egyszer lesz lehetőségünk mindegyiken menni, de kihívásként kezelem, ez egy rallye verseny, erről szól a rallye, hogy mindig más és más helyzetet kell leküzdeni, igyekszünk jól megoldani a feladatot.

Rallye2.hu: Annak örülsz e, hogy sötétben fogtok versenyezni?

Papp László: Tavaly mentünk életünkben először sötétben, nekem az is tetszett. Akkor még óvatosabbak voltunk, megpróbálunk most már gyorsabban menni, de azt elmondhatom, hogy én nem félek tőle egyáltalán.

Rallye2 szakági megbeszélés 2015.09.26. Rallye2 Salánki Gábor_059

Rallye2.hu: A P14 géposztály hetedik helyéért csatázhattok még érdemben, ott pontazonosság van köztetek Hevesi Pistiékkel, valamint még néhányan beérhetnek itt titeket, de a P14 2WD kupa harmadik pozíciója már biztosnak látszik az év végére a tarsolyotokban.

Papp László: Mi idén nem nagyon figyeltünk az eredményekre, mert a P14 géposztály nem a mi kategóriánk igazán. Ha jövőre másképpen lesz a besorolás annak mindenképpen örülni fogunk igyekszünk 2016-ra 100%-osan felkészülni. Már idén is óriási segítségünkre volt ebben a szervizcsapatunk és a támogatóink, bízunk benne, hogy 2016-ban is folytathatjuk velük a közös munkát! Köszönünk szépen nekik mindent!

Rallye2.hu: Akkor most csak egy jó autózásra vágytok és célba szeretnétek érni a Mecsek Rallye-n…

Papp László: Igen. Nagyon régen ültünk már versenyautóban, szeretnénk egy jót autózni, célba érni, ha sikerül kupákat szerezni és egy nagyot küzdeni az ellenfelekkel, mert, amikor ez utoljára – a Baranya Kupán- megadatott, akkor csak nagyon keveset tudtunk menni. Csupán néhány száz métert.

Rallye2.hu: Több, mint két hónapja volt mindez. Mivel telt ez a rengeteg idő nektek?

Papp László: Leginkább munkával. Elsősorban a munkára koncentráltunk, mert szerencsére az most van jó sok. Én ráadásul munkahelyet is váltottam, próbálunk újult erővel belevágni a feladatok és teendők megoldásába.

Rallye2.hu: A Mecsek Rallye-val véget ér a Rallye2 bajnokság sorozata. Mit terveztek a holtszezonra?

Papp László: Ha minden rendben lesz és megrendezik, akkor szeretnénk elindulni a Szilveszter Rallye-n.

Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_0067

Rallye2.hu: Legutóbb a Rallye2 szakági megbeszélésén találkoztunk. Mi a véleményed az ott elhangzottakról, a titeket érintő kérdésekre kapott válaszokról?

Papp László: Amit tervez a Szakágvezetés, azok a dolgok tetszenek és reméljük, hogy úgy is lesz. Aztán ha elkészül az új RVSZ kiderül, hogy mit is sikerült az elhangzottakból megvalósítani. De most még a Mecsek Rallye-ra fókuszálunk. A lényeg, hogy időben készen legyünk és odaérjünk a versenyre, ahol reményeink szerint nagyon jól érezzük majd magunkat az évadzáró futamon.

Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget: Ventil Épületgépészeti Kft,  ventil-team.hu, Business Solutions Hungary Kft, IT-PNG System Kft,  Agrihő Energia Kft,  Ivanics Kft, Micro-Top Kft.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!