Virág Tamás és Matics Barbi kihagyott egy teljes évet, de megérte, mert kupát szereztek és nagyon jól érezték magukat Győrben. Ráadásul ezért az élményért nem is kellett sokat utazniuk. Virág Tamással beszélgettünk.

Régen láttunk titeket az ORB2 mezőnyében. Merre jártatok, mi történt veletek és miért a Győr Rallye-t választottátok?

A Veszprém és a Mediterrán Rallye-n indultunk 2022-ben, azóta nem versenyeztünk, nekünk csak 1-2 versenyre futja egy esztendőben, most a Győr Rallye-ra esett a választásunk. Az egyik indokunk az volt rá, hogy aránylag közel van hozzánk, a bajnokság futamai közül konkrétan a legközelebb. A Rába Ring természetesen ismerős volt, azon sokat mentem már, viszont a Tényő-Ravazdon még soha sem és szerintem azzal nagy titkot nem árulok el, hogy a győri, városi szakaszon sem autóztunk korábban versenykörülmények közt.

@rallye2.hu

Virág Tamás-Matics Barbi Győr Rallye 2023 Rallye2 Gy1 Tényő-Ravazd Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Célba értetek, kupát szereztetek, ahol csak tudtatok látványosan autóztatok, külső szemlélőként nézve kifejezetten jól éreztétek magatokat. Milyen volt a verseny?

Azt gondolom, hogy szerintem ez egy nagyon jól összerakott versenyhétvége volt, számunkra jól alakult a Győr Rallye. Az első szakaszon én hibáztam, ugyanott, ahol Prígyeni Tiszák Petiék és Szetei Norbiék beestek. Mi megúsztuk egy megforgással, szerencsénkre sikerült az úton maradnunk. Onnantól kalandmentes volt a napunk és időben is folyamatosan javultunk, valóban nagyon élveztük a versenyzést. A kocsi teljesen rendben volt, remekül sikerült a felkészülés, egy pisszenés nélkül tette a Ladánk a dolgát. Hiába szeretnék neked izgalmas dolgokról mesélni, de nem tudok, mert azt az egyetlen, már említett kalandot leszámítva teljesen eseménytelen, ám vidám futamot tudhattunk magunk mögött. A belvárosi szakasz tetszett, fantasztikus élmény volt a rengeteg szurkoló előtt autózni, igyekeztünk meghálálni, hogy eljöttek megnézni minket.

Tartottunk attól, hogy a körforgalmakban való körzőzések közben utolérjük egymást az ellenfelekkel, de nem voltunk sokan egy időben a pályán, nagyon profin megszervezték az egészet, szívesen mentünk volna ezen a gyorsaságin még egy kört. A második körben a Rába Ringet sikerült jól megnyomnunk, remek tempóban haladtunk, ennek köszönhetően a power stage-en szaladtunk egy abszolút ötödik időt. A gumik jól bírták, végig működtek, azért a nap végére jócskán megkoptak, de ez a Rába Ringen szinte normálisnak tekinthető. Az nem jött jól egyedül, hogy Kishonti Márkóékat utolértük, és nem tudtuk megelőzni őket körülbelül egy kilométeren keresztül. Ez az egy bosszantó dolog volt a versenyhétvégén. Az eredménnyel tökéletesen elégedettek vagyunk, az abszolútban kilencedikek, a P12-ben negyedikek, a Lada Kupában pedig harmadikak lettünk.

Folytatás? Diósgyőrben találkozhatunk veletek?

Biztosan nem, de abban reménykedünk, hogy az egyik kedvenc versenyünk, a Mikulás Rallye az év végén még bele fog férni a büdzsénkbe.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

@rallye2.hu

Virág Tamás-Matics Barbi Győr Rallye 2023 Rallye2 Gy3 Győr City Stage Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!