Várnai Dávid és Szabó Tomi számára nehezen indult pénteken a Nyíregyháza Rallye, ám szombaton reggel hamar magukra találtak csak pont az az alkatrész tett nekik keresztbe, amelyikre a legkevésbé számítottak, hiszen a legtöbb figyelmet fordították rá a felkészülés során. Ezen a műszaki hibán sajnos a kategóriájuk bajnoki címe úszott el, de Dávidék nem adják föl, inkább felszívják magukat a télen, és 2019-ben újra ráhajtanak a kategória legnagyobb serlegeire. Várnai Dáviddal beszélgettünk.

Az 5-ös géposztály első helyéről vártátok a Nyíregyháza Rallye rajtját, 4 ponttal előztétek meg még akkor Madari Imiéket. Mi lett volna a tervetek, az évzáró versenyre?

Az, hogy megszerezzük a géposztályunkban a bajnoki címet, de ez sajnos nem sikerült. A „változatosság kedvéért” ismét a váltónk dobta be a törölközőt. A Salgó Rallye-t azért hagytuk ki, hogy építsünk egy tolókerekes váltót, mert egyszer, s mindenkorra szerettünk volna pontot tenni, a váltóhibával végződő futamaink listájának a végére. Ez nem sikerült.

A legfájóbb, hogy nagyon hamar ki kellett állnotok. Milyen volt nektek ez a majdnem két gyorsasági?

A superspeciált borzalmasnak láttuk, már, amit láttunk belőle. Mindenkinek ködös volt a bemutatkozó szakasz, de nekem nagyon nem tetszett. Ráadásul ez volt a pályafutásunk legelső sötétben megrendezett gyorsaságija. Amikor vonatozva bejártuk a pályát, azt kérdeztem Tomitól, hogy minek kell ezt egyáltalán felírni, mert annyira egyszerűnek éreztem a vonalvezetését. De a köd és a sötét megtette a hatását, annyira megbonyolította a helyzetet, hogy egyenesen rettenetesnek éreztük a bemutatkozó szakaszt. A féktávokat nem találtam, egy lassítót rossz irányból kerültünk meg. Örültünk, hogy hamar letudtuk ezt az esti pályát. Másnap reggel minden jól indult, minden flottul működött, arra gondoltunk, hogy már az újhutai szakaszon ledolgozhatjuk az este begyűjtött hátrányunkat. 20 kilométert már teljesítettünk a 25 kilométeres gyorsaságiból, éppen egy jobb kettőből kezdtük meg a kigyorsítást, de amikor harmadikba, vagy negyedikbe raktam a váltót, az csak elkezdett kerregni, ezzel ért véget a versenyünk. Pont ott történt az eset, ahol Ráti Gergőék is kiestek. Ezzel elúszott a bajnoki címünk. Sőt, miután Nyilas Petiék szenzációsan autóztak, megnyerték a kategóriánk értékelését a Nyíregyháza Rallye-n, így még ők is megelőztek minket az éves összesítésben. Nekünk csak a bronzérem jutott 2018-ban. Szép eredmény ez is, de nem erre számítottunk a rajt előtt, így még most nem tudunk neki őszintén örülni. Majd talán jövőre sikerül előre lépnünk.

Ezek szerint már van némi elképzelésetek a folytatásról? A decemberi versenyek valamelyikén részt vesztek?

Jó lenne, de a Mikulás és a Szilveszter Rallye-t is kihagyjuk, ezeknek az árát inkább a versenyautónkra fogjuk rákölteni. Jövőre maradunk a Rallye2 Bajnokságban, de akkor már kizárólag a bajnoki cím lesz az elfogadható eredmény a számunkra. A következő évadban minden erőnkkel rá fogunk hajtani az 5-ös géposztályban, az első helyre.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!