Tellér Antalnak és Tellér Antóniának hosszú volt a Győr Rallye, de megérte a befektetett idő és energia, hiszen végül jó eredménnyel és sok élménnyel tértek haza. Tellér Antallal beszélgettünk.

A Győr Rallye és környéke nektek sem volt ismerős. Mik voltak a terveitek a versenyen?

Miután Egerben kiestünk, a Veszprém Rallye-t pedig sajnálatos módon nem fejezhettük be, így az volt a legfontosabb, hogy célba érjünk Győrben. Sikerült, teljesítettük a kitűzött célt, az abszolút nyolcadik és a kategóriánk ötödik helyén zártuk a Győr Rallye-t, ami megítélésünk szerint számunkra teljesen jó eredménynek mondható.

@rallye2.hu

Tellér Antal-Tellér Antónia Győr Rallye 2023 Rallye2 Gy1 Tényő-Ravazd Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Jó volt a verseny?

Igen, nem panaszkodhattunk semmire, azon kívül, hogy nekünk egy kicsit hosszúra nyúlt a futam. Már a csütörtöki teszten is ott voltunk, bemelegítettünk, pénteken megtörténtek az átvételek, szombaton pályát jártunk, vasárnap pedig déltől estig tartott a száguldás. Ezt a programot szerintem nyugodtan összébb lehetett volna egy kicsit sűríteni. A Rába ringi és a belvárosi szakasz egyaránt pazar volt, de a Tényő-Ravazd nem lett a kedvencünk. Túl tempós volt és a minősége is bőven hagyott kívánnivalót maga után. A beállításaink sem voltak megfelelők rá, ez sem javított a helyzeten. Kalandunk nem volt, teljesen eseménytelenül abszolváltuk az öt szakaszt.

Az autónk egyébként tökéletes volt, egyedül a kihangosítóval küzdöttünk a verseny elején. Megcseréltük a kábeleket, akkor jobban hallottam Antóniát, de jobban is recsegett a hang, a következő versenyig, a felkészítésen kívül csak ezt a problémát kell elhárítanunk. Az eredménnyel, mint mondtam elégedettek lehetünk, a szervezés is tetszett, egyedül azzal volt problémánk, hogy a korábbi versenyek tapasztalataihoz hasonlóan voltak ismét szűkre szabott etapidők.

A Diósgyőr Rallye-ra eljöttök?

Igen, tűkön ültünk és örömmel látjuk, hogy megérkezett a versenykiírás, reméljük, hogy lesz olyan pálya, ami estleg már ismerős lesz nekünk. Ha ismerjük, ha nem, mi minden bizonnyal ott leszünk az évad utolsó ORB2-es futamán.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

@rallye2.hu

Tellér Antal-Tellér Antónia Győr Rallye 2023 Rallye2 Gy3 Győr City Stage Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!