Tellér Antal és Tellér Antónia számára újdonság volt az óriási eső, ami a Mediterrán Rallye-n fogadta őket. Apa és lánya a csapadékkal sikeresen megbirkózott, de a váltó tartócsavarjai sajnos nem bírták a célig a strapát, öt szakasz után fel kellett adniuk a versenyt. Tellér Antallal beszélgettünk.

A kevesek egyikei voltatok, akik részt vettek és célba is értek a Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n, szép kupákat gyűjtöttetek a Balaton partján. Mik voltak a terveitek ezután a Mediterrán Rallye-ra?

A kissé esősre sikerült mecseki futamon is az volt a célunk, mint máskor és máshol, a kategóriánkban szerettünk volna felállni a dobogóra. Tudtuk, hogy ez nem lesz egyszerű, mert erős mezőny gyűlt össze, sok ügyes páros nevezett a futamra, de ettől függetlenül nekünk is szép terveink voltak a versennyel kapcsolatban.

Már pénteken is zuhogott az eső, amikor elrajtoltatok a Mecsek-kapu-Árpádtető szakaszon. Hogy alakult a pénteki napotok és szombaton a többi gyorsasági?

Pénteken próbáltunk megbarátkozni az esővel, a sötéttel, a körülményekkel. Az autónk rendben volt, közepes tempóban tudtunk autózni. Bizakodtunk, hogy szombaton jobban fog menni, de sajnos nem így alakult, mert minden is történt velünk a második napon.

Reggel, Somogyon a szakadó eső ellenére egész jót sikerült autóznunk, majd Árpádtetőn, Kiss Lászlóék balesete miatt meg kellett állnunk, onnantól csak legurultunk, nem nevezhettük értékelhetőnek az időeredményünket. Ráadásul szereztünk egy jobb hátsó, lassú defektet valahol. A második körben Somogyon kaptunk egy bal hátsó defektet, majd a második Árpádtetőn, a Lapisi elágazásnál a lassítóba már alig tudtunk befordulni, mert a négyből három váltótartó csavarunk eltört, ennek következtében elszakadtak az ékszíjak, elment a szervó, a hűtés,  kimozdult a motor a helyéről, a célban, a Camping-nél véget ért a versenyünk. Nehéz volt a Mediterrán Rallye, de nem szerettük volna ennyire hamar befejezni.

Ekkora esőben egyébként én még soha nem versenyeztem. Természetesen arra volt már példa, hogy egy-egy gyorsaságin leszakadt ránk az ég, de olyan futamon, hogy az első métertől az utolsóig gyakorlatilag ömlik az égi áldás, no, ilyenben még nem volt részem soha. Emlékezetes hétvégén vagyunk túl.

Hol találkozhatunk veletek legközelebb?

Megyünk Ózdra, neveztünk az Ózd Rallye-ra, ha nem jön közbe semmilyen váratlan gond, akkor indulunk a soron következő Rally2-es bajnoki futamon is.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!