Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_368Egy futammal az év vége előtt ért véget az esztendő Takács Olivérnek és Kulcsár Daninak a Rallye2-es bajnokságban, hiszen az év végi kategória második helyük már bombabiztos, ezért nem is jönnek el az évadzáró versenyre. Takarékoskodnak, ami érthető, hiszen új autó építésébe kezdtek, amivel az ideinél is nagyobb tervekkel vágnak majd neki a 2016-os bajnokságnak. Takács Olivért kérdeztük.

Rallye2.hu: Kassán szerepeltetek legutóbb, ahol gyönyörű eredménnyel zártàtok a versenyt. Elégedettek voltatok a célban? Foglald össze kérlek a kassai hétvégéteket!
Takács Olivér: Kassára úgy érkeztünk meg, hogy a nevezési listát böngészve láttuk, hogy kevesen neveztek és legalább a második helyen kell ahhoz végeznünk, hogy az év végén biztossá váljon a kategóriában a második helyünk. Tudtuk, ha ez sikerül, akkor a Mecsek Rallye-n már nem kell rajthoz állnunk. Az alaptaktikánk az volt, hogy kerüljük szélsőséges helyzeteket, beosztva a technikát, a versenyt tudatosan felépítve célba érünk és begyűjtjük a szükséges pontokat. Ettől függetlenül már az elsö gyorsaságin sikerült a kategóriánkban egy második helyet autózni és a legnagyobb ellenfelünk kiesett sajnos. Ezért már ekkor visszafoghattuk a tempót, de a power stage-et így is megnyertük, elegendő pontot gyűjtve ezzel a terveink megvalósításához. Az A/6 második helyén zártunk, ezzel elégedettek is voltunk.
Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_222
Rallye2.hu: Akkor ti valóban nem lesztek ott hétvégén Pécsett?
Takács Olivér: Nem. De nem is igazán tudnánk mivel menni, mert az autónkat már eladtuk. Teljesen a jövő évet tartjuk már a szemünk előtt és belevágtunk egy új projektbe. Elkezdtünk építeni egy Honda Civic Type-R-t, 2016-ra és megegyeztünk abban, hogy a Mecsek Rallye árát inkább az autóra költjük, úgy sem változhat már a helyzetünk a tabellán, akárhogy szerepelnénk az évadzáró futamon.
Rallye2.hu: Mit lehet tudni az új autótokról? Milyen kategóriába neveztek majd vele?
Takács Olivér: Az N/2-es géposztályban fogunk indulni vele. Azt hallottuk, hogy jövőre meglesz az N/2-es kategória biztosan, hiszen az idén csak ketten voltak, de mi úgy tudjuk, hogy rendben lesz a géposztály és jókat csatázhatunk majd az ellenfeleinkkel.
Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_025
Rallye2.hu: Nézted egyáltalán a Mecsek Rallye versenykiírását, vagy nem foglalkoztál vele?
Takács Olivér: Miután elég hamar kiderült, hogy ebből nem lesz semmi, így nem igazán néztem utána, hogy mi várható Pécsett. De a csapatom, a TMC Rallye Sport ott lesz, mert van olyan autónk amelyik rajthoz áll a Mecsek Rallye-n. Csak én nem leszek ott.
Rallye2.hu: Csapatvezetői szinten képviselve voltál a Rallye2 szakági megbeszélésen. Hogy vélekedsz az ott elhangzottakról?
Takács Olivér: Igen, informálódtam én is a megbeszélésről, alapvetően tetszettek az ott elhangzottak, a Szakágvezetés jó dolgokat ígért, ha ezek megvalósulnak, akkor remek lehet az elkövetketkező néhány év a Rallye2-ben.
Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_0051
 Rallye2.hu: Jövőre milyen terveitek lesznek az új N csoportos autótokkal?
Takács Olivér: Hasonló eredményekre pályázunk, mint az idén. Vagy még jobbra! Az N/2-es géposztályt szeretném megnyerni, aztán majd meglátjuk. Kérdés, hogy milyen ellenfelek lesznek, milyen autók lesznek, de alapvetően ambíciókkal tele várjuk az év kezdetét. Kulcsár Dani barátom természetesen továbbra is marad mellettem a jobb1-ben és a csapat sem lehet kérdéses, vagyis a TMC Rallye Sporttal száguldunk tovább.
Baranya Kupa 2015 Rallye2 Salánki Gábor_0163
Rallye2.hu: Az teljes idei évet értékelve mi az, ami először az eszedbe jut?
Takács Olivér: Az, hogy az év elején meg sem álmodtam volna, hogy akár a dobogó alsó fokára is felállhatunk egyáltalán az év végén. De sok minden úgy alakult, ami nekünk kedvezett, nagy volt a jövés-menés a géposztályban, mi pedig minden versenyen el tudtunk indulni Danival – köszönhetően a szponzorainknak, szüleimnek és a csapatnak- így elegendő pontot gyűjtögettünk össze az év végi második helyhez. Volt két verseny, amit a dobogón záttunk, Székesfehérváron és Kassán, ezért én még talán egy kicsit túlzottan is elégedett vagyok a számunkra már lezárult 2015-ös évünkkel. Nagyon hálás vagyok mindenkinek azért a rengeteg támogatásért és bíztatásért, amit kaptunk az év során. Remélem jövőre folytathatjuk tovább együtt a megkezdett munkát és akkor talán egy még szebb eredményről beszélgethetünk majd, így az év végén 2016-ban.
Salánki Gábor
Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!