Takács Márk és Skroby, azaz Skrobák István, a jól sikerült, év végi Rallye2-es debütálása után visszavonult a műhelybe és addig fúrt, faragott, amíg VFTS-t nem épített a Ladájából. A művelet nem kevés időt igényelt, de a srácok végre elkészültek, és Székesfehérváron bemutatták az autójukat a nagyközönségnek is. Egyetlen, előre aligha sejthető problémájuk volt, kis híján teljesítették mind a hat gyorsasági szakaszt. A Székesfehérvár Rallye-ról, valamint a 2019-es évük terveiről Takács Márk számolt be nekünk.


A tavalyi év végén, Nyíregyházán láthattunk titeket utoljára a Rallye2 Bajnokság mezőnyében. Azóta elég rendesen átalakult az autótok. Mit szerettetek volna elérni vele Székesfehérváron?

Nyíregyházán még egy A-s autóval mentünk, amit a téli szezonban VFTS-é alakítottunk. Ez természetesen nem csak a szélesítésekben mutatkozott meg, hanem szekvenciális váltót és Weberes motort is szereltünk az autónkba, sok más hasznos alkatrész mellett. Rengeteget foglalkoztunk vele, meg is csúsztunk a munkákkal, késve tudtunk csak nekikezdeni a versenyzésnek, a Székesfehérvár Rallye volt az első futamunk 2019-ben. Soha nem jártunk még a környéken, nem igazán tudtuk, hogy mire számíthatunk. Az idei évet, így Fehérvárt is gyakorlásnak szánjuk és szántuk. A csatákba majd 2020-tól szeretnénk komolyabban bekapcsolódni. Addig csak tanulunk.

Hogyan alakult a bemutatkozásotok?

Tesztelés nélkül álltunk oda a rajtvonalhoz, kizárólag arra törekedtünk, hogy a célvonalon is átgurulhassunk. A futam összességében jó volt, kalandok és megforgások nélkül abszolváltuk majdnem mind a hat gyorsaságit. A hírhedt fehér aszfaltról már hallottunk korábban, készültünk rá, így szerencsére nem tudott megtréfálni minket. A pályák közül a csákberényi volt a kedvencünk. A második gyorsasági szakaszon azonban utolért minket a technika ördöge, de szerencsére nem okozott nagy kárt, csak egyetlen rugó tört el a Weberben.

Ennek ellenére a kőhányási cél után nem Guttamási, hanem a szervizpark felé vettük az irányt, szuperrallye-val, értékelésen kívül tudtuk folytatni a futamot. Ezen felül minden rendben volt, élveztük a bemutatkozó erőpróbánkat. Az autó jó lett, a sok munka szerintem meg fogja hozni a gyümölcsét, hasznos versenyen vagyunk túl, rengeteget gyakoroltunk a második körben

Tanuljátok a murvát is?

Egyelőre nem, mert szeretnénk még örülni egy kis ideig az új autónknak, így a Veszprém Rallye-t kihagyjuk. Majd a Baranya Kupán indulunk, ott sem jártunk még eddig, de ismét megpróbálkozunk azzal, hogy a mezőnyben, a céldobogón fejezzük be a futamot. Addig felkészülésként még ellátogatunk a bózsvai Rallye3-as sprintfutamra, hogy a székesfehérvári lendületünket átmentsük a komlói pályákra.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!