Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Lendvai István: Nekünk a murva a favorit

Lendvai István és Madár Tibi a Rallye2 Bajnokság éllovasaként érkezett meg Székesfehérvárra és komoly terveket szövögettek, de mivel rengeteget dolgoztak a verseny előtt, nem sikerült túl jól a felkészülésük, nem tudtak ráhangolódni a versenyzésre. Pisti szerint ez alaposan rányomta a bélyegét az egész fehérvári futamukra, nem is igazán értette, hogy miért kaptak ki néha túlságosan sokkal az ellenfelektől. A verseny végére összeszedték magukat, és javítottak néhány pozíciót, amivel értékes pontokat mentettek. A 201-es rajtszámtól viszont ezekkel együtt is el kellett búcsúzniuk egy időre, de hamarosan elrajtol a Veszprém Rallye, ahol a murván Pisti szinte biztosan elemében érzi majd magát, hiszen már gyermekkorában is homokon és sáron nevelkedett. Lendvai Istvánnal beszélgettünk.Ha jól tudom még az életben nem jártatok Székesfehérvár környékén. Mit vártatok a legutóbbi bajnoki futamtól?

Büszkék voltunk, mert úgy érkeztünk meg Székesfehérvárra, hogy a mi autónk oldalát díszítette a 201-es rajtszám. Ezt szerettük volna megtartani a futam végén is. A megmérettetést megelőző héten rengeteg munkánk volt a kelleténél valamivel kevesebbet tudtunk törődni a felkészüléssel. A navigátoromnak, Madár Tibinek is van egy cége, és én is ugyanebben a cipőben járok, ki sem látszottunk a munkából, ezért egyszerűen nem tudtunk rákoncentrálni a versenyzésre. Az információid helytállók, valóban nem jártunk még a koronázó városnak még a környéken sem korábban. Tempós, lobogós pályák voltak az útvonallapon azt gondoltam, hogy sikerül kivitelezni a terveinket, de végül mégsem sikerült megtartani a Rallye2 Bajnokság vezető pozícióját.

Miben látod ennek az okát? Hogy sikerült a versenyetek?

Eltelt már egy kis idő, amióta célba értünk a Vidi stadionjánál. Próbáltam rájönni arra, hogy mi történt, de a mai napig nem sikerült megfejteni, hogy miért alakultak így a dolgok. Kizárólag arra tudok gondolni, hogy a munkánk miatt kevés idő jutott a felkészülésre. Mindösszesen kétszer tudtunk végigmenni a pályafelírás alkalmával a gyorsasági szakaszokon, szerintem ez okozhatta a vesztünket. Nem sikerült jó itinert írni, ezért azokat a pontokat, amiket el kellett volna vállalni, tempósan át kellett volna tolni, azokat a kelleténél lassabban abszolváltuk. A futam végén azért megpróbáltuk magunkat még jobban odatenni és felkapaszkodni az eredménylistán, de egy vérre menő csata kellős közepén találtuk magunkat, ahol a negyedik, az ötödik és a hatodik helyen gyakorlatilag tized másodpercekért folyt a háború.

A verseny végére nem lett tökéletes az eredményünk, de elégedetlenek sem voltunk. Nem mondanám azt, hogy önfeledten ünnepeltünk a célban. Az első körben volt egy kuplungproblémánk, amit a csapat pikk-pakk megoldott. Kalandunk, kicsúszásunk, vagy megforgásunk nem volt, éppen azért nem értettük, hogy miért kaptunk olyan sok időt az élmezőnytől. A hétvége legnagyobb tanulsága az volt, hogy a munkát és a versenyzést egyértelműen külön kell kezelnünk egymástól. Az abszolút negyedik és a 6-os kategória második helyén végeztünk.

Adott a feladat, ezt már a Veszprém Rallye előtt gyakorolhatjátok.

Törekszünk rá, mindenképpen úgy szeretnénk kialakítani a veszprémi futam előtti hetünket, hogy kipihentem, a versenyre koncentrálva érkezünk meg a Balaton partjára. Már csak azért is mert számomra a murva a favorit, sokkal jobban fekszik nekem, mint az aszfalt, ezért voltam szomorú, amikor elmaradt májusban a Szombathely Rallye. Még gyerekkoromban murvás földes pályákon kezdtem el a versenyzést azokon nőttem fel igazán kézre álló feladatok ígérkezik nekem a veszprémi futam. Mindig boldogsággal tölt el a csapat hatunk egy jót a laza talajon. 2010-ben mentünk utoljára Tibivel, Veszprémben a murván, akkor csak előfutókét vettünk részt a versenyen, de nagyon élveztük, igazán jó szájízzel tértünk haza a futam végén. Remélem, hogy ezt az idén is elmondhatjuk majd miután átgurultunk a Veszprém Arénánál felállított céldobogón, vasárnap, kora este.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönöm a családomnak, barátaimnak és a szponzoraimnak: Madura és Madura Kft., Euro-Madura Kft., M-Home Kft., Pro-Tech Holz Kft., Hungarospa Hajdúszoboszló., Szupertank Kft., MEW COMPANY Kft., Gorzo Hungary Kft., Balázs-diák Kft., Hankook versenygumi és File Gábornak., Prodest-Reditum 2014 Kft., Bent Ray Kft., Hibján Jociéknak, Varga Gábornak és az East Motorsportnak!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.