DSC_04592Forgács Laci és Szabó Krisztián, a Rallye2 idei P14 2WD+ kupájának bajok párosa télen sem tétlenkedik, új kihívást keresve nagyban készülődnek a srácok a Szilveszter Rallye-ra. Igen, sokakkal ellentétben az év utolsó futama a borsodi legényeknek egy teljesen új verseny lesz, mivel eddig még sosem csapattak a Hungaroring környékén, de bíznak benne, hogy semmi sem árnyékolja be a jókedvüket és fülig érő szájjal száguldanak majd át az utolsó gyorsasági szakasz célján is. Krisztiánnal a Szilveszter Rallye-val kapcsolatos terveikről, valamint egy kicsit a jövő évükről is beszélgettünk a Szilveszter Rallye és a szombati díjátadó gála előtt.

Rallye2.hu: Hamarosan újra rajthoz álltok, ezúttal a Szilveszter Rallye-n, ami előtt az utolsó verseny számotokra a Rallye2 évadzáró futama, a Mecsek Rallye volt. Mivel teltek azóta a napjaitok, mit kellett javítani, cserélni az autótokon?

Szabó Krisztián: A Rallye2 bajnokság zárását követően mindössze egyszer használtuk a versenyautónkat, a csapatunknak, a Crash-Men Team-nek volt egy nagyon jó hangulatú partnertalálkozója a kunmadarasi repülőtéren. Ott autóztunk néhány kört, de életünkben először sajnos technikai hiba miatt nem tudtuk végigautózni a teljes napot. Ezért idő előtt kellett felrakni, vagyis feltolni a BMW-nket a trélerre.

Rallye2.hu: Hát egyszer mindenkit utolér a technika ördöge, tudjuk jól, hogy ez egy ilyen kávéház sajnos. Mi volt a gond?

Szabó Krisztián: A benzinszivattyúnk adta meg magát, amiből mindig van tartalék a szervizautóban.

Rallye2.hu: Persze gondolom ezúttal nem volt…

Szabó Krisztián: Természetesen most nem. Valami folytán, valamiért kikerült belőle, de otthon megtaláltuk, kicseréltük és gyakorlatilag 10 perc alatt elhárítottuk a problémát.

Mecsek Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_315

Rallye2.hu: Akkor innentől minden energiátokkal a Szilveszter Rallye-ra készülhettetek.

Szabó Krisztián: Laci a héten felbakolta a versenyautót, átnézi a fékeket, a teljes autót, ahol kell javítja, itt-ott eszközöl egy kisebb felújítást, mert a Szilveszter Rallye-n már szeretnénk folytatni az eddigi hagyományainkat és újra technikai hiba nélkül teljesíteni az évadzáró viadalt.

Rallye2.hu: Miért a Szilveszter és miért nem a Mikulás Rallye mellett tettétek le a voksotokat?

Szabó Krisztián: Életünk folyamán egyetlen murvás versenyen álltunk eddig rajthoz, az idei Iseum Rallye-n, Szombathelyen, ahol nem sikerült pozitív tapasztalatokat gyűjtenünk a laza talajról. Ahogy az első gyorsaságin a murvára értünk kb. 400-500 méter után az árokban kötöttünk ki és fel is kellett adnunk a versenyt. Ott el is dőlt a további murvás versenyeinknek a sorsa. Nem vagyunk jóban a murvával, nem is akarunk vele jóban lenni, ezért valószínűleg soha többé  nem fogunk murván menni. De a Szilveszter Rallye-t már nagyon várjuk, nagyon kíváncsiak vagyunk személyesen is az eddig csak videofelvételekről ismert gyorsasági szakaszokra, ahol várhatóan nagyon izgalmas csatákat fogunk vívni a kategóriatársakkal, hiszen a Szilveszter Rallye hagyományaihoz méltóan ezúttal is leszünk a géposztályunkban szép számmal.

Rallye2.hu: Milyen tervekkel vágtok neki a Szilveszter Rallye-nak?

Szabó Krisztián: Elsősorban azért megyünk, hogy jól érezzük magunkat és egy jót autózzunk, felszabadultan akarunk versenyezni Mogyoródon, az év legvégén. Valamint a szponzorainkat és szurkolóinkat is szeretnénk maximálisan kiszolgálni, megköszönni nekik az egész éves támogatást és a kitartó buzdítást illetve a családunknak, barátainknak, szervizcsapatunknak a türelmet és a rengeteg segítséget. A közös munka hozományaként sikerült megszereznünk a P14 2WD+ Kupa bajnoki címét, ami nem jött könnyen, sok munka volt benne, megdolgoztunk érte és rettenetesen sok segítséget kaptunk hozzá. A Szilveszter Rallye-n még soha nem mentünk, viszont tavaly pont ezután a verseny után sikerült eladni a korábbi versenyautónkat, akkor az új tulajdonosa, mint bérlő versenyzett vele. Idén pedig mi is ki szeretnénk próbálni magunkat a Hungaroringen és a környékbeli pályákon.

Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_201

Rallye2.hu: Mit terveztek a Szilveszter Rallye után? Elég bonyolult az autótok miatt még mindig a helyzetetek, ha a 2016-os évet nézzük.

Szabó Krisztián: Hát igen. Azt tudjuk az illetékesek jövőbeni elképzeléseiről, hogy a Rallye2-ben a P14-es kategóriát nem szeretnék továbbra is fenntartani. Az elsődleges cél az lenne legjobb tudomásom szerint, hogy az ORB mezőnyében induljanak a P14-ben versenyző Rallye2-es párosok a jelenlegi autóikkal. De ezt sokaknak nem engedik meg az anyagi lehetőségei, ezért várhatóan lesz egy „hibrid kategória” is, Rallye2-es versenytávval, az ORB után, ahová a Rallye2-étől valamivel magasabb nevezési díjért lehetne nevezni. A Rallye2 önmagában nézve is eléggé mostohagyereknek mondható, de a P14-es géposztály utódbajnokság szerintünk még a Rallye2-től is halmozottan hátrányosabb helyzetű lesz, ebben pedig mi nem szeretnénk részt venni.

Rallye2.hu: A BMW-tek adott, N/2-ben viszont mégsem mehettek vele… Mi lesz akkor a megoldás?

Szabó Krisztián: Sajnos tőle meg kell majd válnunk, mert jövőnket 2016-ban is a Rallye2-ben képzeljük el. Ide szeretnénk egy kétkerékhajtású, valószínűleg elől hajtós autóval benevezni. Elég nagy váltás lenne, az hétszentség. Most egy 2000 köbcentiméteres szívómotoros versenyautót képzeltünk el, vagy megvennénk, vagy megépítenénk, ezt még nem tudjuk.  Több márka is a látóterünkbe került már, japán és francia típusok egyaránt. Konkrét döntés még nincs, minden attól függ, hogy mikor és hogyan sikerül értékesítenünk a BMW-nket. Meglátjuk hogyan alakulnak a dolgaink. Egerig minden kiderül majd. De először még a József Attila színházban van jelenésünk, szombaton este, hogy átvegyük a bajnoki címünket és megünnepeljük vetélytársainkkal ezt a remekül sikerült évadot.

Salánki Gábor

Szeretnénk köszönetet mondani együttműködő partnereinknek, támogatóinknak, a szervizcsapatunknak, segítőinknek és média partnereinknek:

Zempléni Építő és Gépészeti Kft, Alu Casting Support Kft, Max Ferro Kft, Lakat- Tank Kft, Vector Line Consulting Kft, Balance A&M Kft, Heda-Sped Kft, Alinea-B Bt, Denré Kft, Pizza Rosso, Bankó Kft, Autóbontó Sátoraljaújhely, Fedor-Tanya Vendégház Mikóháza, Szalontai Pálinka, Kisgép Központ, Árkád Zöldség, Libegő Büfé, A-G Trans Kft, Füzér-Bau Kft, Zempléni Vízmű Kft, Botos Autó, ÉPFA- Terv Kft, Mister Tender Kft, Espiker Kft

Szervizcsapatunk: Forgács Tomi és Németh Robi
Segítőink: Erdei Gépműhely, Jeszi, Sova, Mótyi és Bandika

Média Partnereink: Crash-Men Team Kft, RallyFeeling, ZTV Motorsport Magazin, Rallye2.hu, Füredi Sportvideó

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!