Sokat küzdött Forgács Laci tavaly, idén meg pláne a BMW-jével, de a temérdek munkaóra ellenére a bajor vas csak nem akarta eddig az igazságot, folyamatosan keresztbe tett a gazdájának. De Parasznyán végre eljött a várva várt pillanat: Laci, Bartók Erikkel a jobb1-ben célba ért, élvezte az autózást, amiről elsőként a csapat mindenesének, Szabó Krisztiánnak mesélt, ő pedig velünk osztotta meg a Forgács-Bartók páros legfrissebb MARB-os kalandjait.

A Baranya Kupán sajnos nagyon hamar, 400 méter után ki kellett állni Laciéknak. Ezután különösen rátok fért már némi sikerélmény. Milyen volt a parasznyai versenyetek?

Kimondhatom, hogy végre elkezdődött a bajnoki szezon.

Szerintem lapozz néhányat a naptárban, mert már régen volt április első hétvégéje… 🙂

Jó helyen áll a naptár, 🙂 ám nekünk érdemben csak most kezdődött el, mert a rengeteg motorszerelés és várakozás után végre sikerült annyira gatyába rázni Laciék alatt a BMW-t, hogy célba is tudtak érni vele. Igaz ezúttal a régi, tavaly is használt 2000 köbcentiméteres motorunk szolgáltatta az erőt, ami a rajt előtt kapott némi törődést és optimalizálást. Ennek a célba érkezésnek, az idei, mindeddig értékelhetetlen évünk tükrében roppant módon tudunk örülni.

Milyen volt a lyukóbányai MARB futamotok?

Az időjárás, és a folyamatosan, változó intenzitással szakadó eső ellenére széles volt a mosolyunk egész nap. Erre sem volt eddig sok példa a 2017-es évben. Ez mindaddig tartott, amíg Laci és Erik oda nem ért Kisubiék balesetének a helyszínére. Ők rajtoltak közvetlenül Kisubiék után. Megtették, segítettek, amit lehetett, hívták a mentőt, reméljük, hogy minden jóra fordul, és hamar meggyógyulnak a srácok. Kitartást és sok erőt kívánunk nekik a gyors és teljes felépüléshez. A gyorsaságikon igen látványosan tudtak autózni Laciék, a víznek és a hátsókerék hajtásnak köszönhetően, pedig elég jó Pirelli gumikkal versenyeztek, amiket Ifj. Kanyik Antiéktól szereztünk be a futamra. Én az elágazásnál tudtam őket megnézni, mindig ügyesen és lendületesen teljesítették azt a kanyart. A fiúk élvezték a hétvégét, így három hét múlva Sajókazán ismét nekivágunk egy sprintfutamnak, és november 11-12-e között is lesz egy MARB futamunk, otthon, Sátoraljaújhelyen, ahol egy kicsit házigazdákként leszünk jelen, nekünk abszolút hazai pályákon fogunk versenyezni és évet zárni.

Mi a helyzet az Eger Rallye-val?

Nagyon várjuk, szeretnénk ott lenni a rajtjánál. Kedveljük az egri gyorsaságikat, szerencsére messze sem lesznek nekünk, így izgatottan figyeljük a versennyel kapcsolatos híreket.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Partnereink:

Alpha Machine Kft, Zempléni Építő és Gépészeti Kft, Alu Casting Support Kft, Certa Kft, Orbitex Kft, Vári- Vill Kft, Toptimber- Road Kft, Mika Gábor e.v., Koncz Tamás e.v., Alinea-B Bt, Bon Copy Kft, Autóbontó Sátoraljaújhely, Pizza Rosso, Szalontai Pálinka, www.fedortanya.hu, Forgács Tomi és Németh Robi

Média Partnereink:

www.rallye2.hu, ztvmotorsport.hu, RallyFeeling, www.duen.hu

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!