A Rallye2 versenyzőivel beszélgettünk az évad hetedik futama, a Salgó Rallye előtt, és arról kérdeztünk őket, hogy milyen elképzelésekkel várják a szombat délutáni startjelet.

Trencsényi Vince: Mindenképpen nyerni szeretnénk Nógrádban. Jelenleg vezetjük, a bajnokságot, és azt szeretnénk, ha ez a Salgó Rallye után is így maradna. Ha nem történik semmilyen kalamajka, szerintem így is, úgy is a Zemplén Rallyen fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, de mi már Salgótarjánban is törekedni fogunk a maximális pontszám begyűjtésére. Teszteltünk, igaz nem sokat, de ez alapján úgy érezzük, hogy az autónk rendben van. A logisztika nem egyszerű ezen a versenyen a számunkra, hiszen a csapat nagy része Ózdon van, ketten maradtunk, úgyhogy most sietünk is a technikai átvételre.

Dudás Gergő: Jelenleg az a legfontosabb, hogy célba érjünk, mert, csütörtökön történt egy kis baleset, megsérült az egyik újam. Javul, javul, így megpróbáljuk végigcsinálni a versenyt, reméljük, hogy nem lesz probléma, a legjobbakra számítunk.

Határ Attila: Magunkhoz képest szeretnénk jót autózni a Peugeot 208 R2-nkkel, amivel ez lesz az első versenyünk. Két rövidebb tesztünk volt vele és tegnap is autóztunk pár kilométert, de még nem sokat ismerkedtünk. Az első kör végére okosabbak leszünk…

Ráti Gergő: Szeretnénk minél több pontot gyűjteni, mert Komlón sokat vesztettünk. A legfontosabb, hogy Trencsényi Vincéék és Krehlik Nándiék előtt végezzünk. Sietnünk kell, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

Bacsa Tamás: A Baranya Kupán elért kategóriagyőzelmünk és abszolút harmadik helyünk okán elég nagy lendülettel készülődtünk a Salgó Rallye-ra, boldogok voltunk a sikerünktől. De nem szálltunk el magunktól, maradunk a realitás talaján és a kategóriánkra figyelünk. Ott szeretnénk a lehető legjobban szerepelni. De a legfontosabb a biztos célba érkezés lesz.

Molnár Ferenc: A 2WD kupában szeretnénk jól szerepelni, de a géposztályunk csatáit is szemmel követjük majd. Az autónk tökéletes, én vagyok egy kicsit megfázva, de a 30 fokban és a tűzálló overálban biztosan sikerül majd egykettőre kikupálódnom. 🙂 Csak az eső ne essen…

Bencs Zoltán: A szokásosak a tervek, cél a cél. 🙂 A Skodánkkal már tavaly is mentünk ezeken a pályákon, a Hondával lesz újdonság mindegyik, de megoldjuk, biztosan jó lesz.

Baksai Laci: Csakis az abszolút értékelés megnyerése számít. 🙂 A viccet félre téve, nem lesz könnyű dolgunk. Cereden mindössze egyszer mentem, a többin soha, a Ladánknak pedig nem kedvez a sok-sok emelkedő, amik a salgói pályákon várnak ránk. A 2WD kupában próbáljuk majd tartani a második helyünket, kiderül, hogy mi lesz belőle.

Hulmann Gábor: Első Salgó Rallye-nk lesz a mostani, nagy terveink nincsenek, bejártuk és felírtuk a pályákat. Kemény meccsekre számítunk, reméljük, hogy fel tudjuk majd venni a ritmust a kategóriatársakkal.

László István: Régen, ha jól emlékszem év elején a miskolci MARB futamon autóztunk legutóbb. A pályákat ismerjük, jónak mondjuk mindegyiket, a superspeciált feleslegesnek tartjuk, de felfogjuk úgy, hogy legalább egy kicsit bemelegítünk a holnapi napra. Bízunk benne, hogy szerencsésen végig tudunk menni.

Szabó Attila: Ugyanúgy gondolkodunk, mint korábban. Jó kedv, jó csaták, nekünk nem igazán számít ez az év már. Szerintem ez lesz az idei utolsó futamunk, amennyire tudjuk, kiélvezzük a hétvégét.

Magyari Beck Szabolcs: A pályabejáráson örültünk, hogy nem lesz sok lassító a gyorsaságikon. Autóztam már Salgó Rallye-n, 19 évvel ezelőtt a 25. jubileumi Salgó Rallye-n. Most szeretnénk minél több pontot hazavinni a kategóriánkban, miközben élvezzük a versenyzést.

Krehlik Nándor: Sok újat nem tudok mondani, a terveink a szokásosak. A kocsinkat csak átnéztük, sok dolgunk nem volt vele, reméljük, hogy ezt a futamot is kibírja. A lényeg, hogy minél előkelőbb helyen érjünk célba.

Ruszó Krisztián: Pénteken este 22 órakor még úgy álltak a dolgok, hogy nem jövünk Salgótarjánba. Ez már megszokott nálunk, úgy látszik, hogy valaki megátkozott minket, de ismét felülkerekedtünk a rontáson. Motort cseréltünk este, mert a mi új motorunkban a hengerfej a víztérnél átszakadt, így visszaszereltük a kocsinkba Körmöndi Szabi Ladájának a motorját, amit azért vettünk ki, hogy a sajátunkat berakhassuk. Köszönjük Szabinak, hogy ismét kisegített minket.

Szombati István: Problémák nélkül, a célban szeretnénk befejezni a versenyt. Régebben autóztunk már errefelé, a pályák tetszenek, jók. Sámsonháza lesz egyedül újdonság.

Gyöngyösi Marcell: A szokásos tervek vannak ezúttal is. Eljöttünk, igyekszünk jól érezni magunkat, aztán, ahogy esik, úgy puffan. Az autónk rendben van, de mindig így indulunk neki. 🙂 Várjuk az esti, városi gyorsaságit, megnézzük a sok embert. Holnap pedig hajrá!

Géringer Zoltán: Jó eredménnyel szeretnénk most már célba érni. Cereden és Kazár egy részén mentünk eddig, a többi újdonság lesz. Pénteken délre késültünk el a kocsival, emiatt el is késtünk egy kicsit. Próbára nem volt módunk, ezért bízunk a szerencsénkben, Fortunára bízzuk magunkat.

Üveges Sándor: Pénteken este adódott némi problémánk, mert a generátor hűtőlapátja elszabadult, meg kellett hegeszteni. Sikerült. Bízunk benne, hogy a géposztályunkban oda tudunk érni a futam végére, a mezőny elejére. Az autónk jónak tűnik, igyekszünk, hogy a verseny végén is ezt mondhassuk.

Hajdú Tamás: Nincsenek terveink, ahogy sikerül. Tarjánban kb. 12 éve versenyeztünk utoljára, akkor pont a fordított irányban volt Cered, így igazából az összes pálya ismeretlen lesz.

Papp Arnold: Győzni szeretnénk. 🙂 Vicceltem. 😉 Újra visszaültünk a Ladánkba, és nagyon szeretnénk vele végre egy olyan versenyt teljesíteni, az elsőtől az utolsó kilométerig, ahol nincsenek problémák. Teszteltünk, elméletileg minden tökéletes. Próbálunk a Top5-ben ott lenni.

Szabó Norbert: Miután rengeteg kudarcot kellett átélnünk az eddigi futamok során, nagyon egyszerűek a terveink. Szeretnénk egy értékelhető versenyt futni és végre célba érni. Erős a mezőny, nem tudom, hogy hová leszünk jók.

Pethő István: Tervünk nincs, soha sem volt. 🙂 De ettől függetlenül jó lenne néhány pontot behúzni a bajnokságban és jó hangulatban versenyezni. Mosolygunk és csatázunk. Elég fáradt vagyok, a héten bővült a család, kisfiam született, úgyhogy az is egy kisebb csoda, hogy itt tudunk lenni. A lehető legrövidebbre terveztük ezért a versenyhétvégénket.

Tamás Gergely: Szeretnénk végre befejezni egy versenyt az idén, mert ez eddig nem sikerült. A navigátoromnak, Gyurinak ez lesz az első versenye, sok tapasztalatra lenne szüksége. Hazudnék, ha azt mondanánk, hogy nem akarunk sietni, de a legfontosabb a célba érkezés lesz, mert az idei évünk eddig elég nagy csalódás. Ezen szeretnénk egy kicsit javítani.

Tóth Szabolcs: Nekem hazai verseny nagyrészt ez a futam, hiszen Salgótarjánba jártam iskolába, a gyorsaságikon rettentő sokat autóztam, megszámlálhatatlan versenyt néztem itt. Még rendeztünk is versenyt ezeken a pályákon. Én örülök, mint majom, a f…ának, 😀 mert alig vártam már, hogy újra versenyautóba ülhessek, mintegy fél éve nem versenyeztem. A terveink, hogy jól érezzük magunkat, minél gyorsabbak legyünk és, hogy célba érjünk.

Karner Zoltán: Az a célunk, hogy körbe érjünk mindenütt, mert tavaly ez nem sikerült a Ladánkkal. Tempósan, műszaki hibák nélkül szeretnénk célba érni.

Fróna János: Úgy tűnt, hogy meg lesz a kategóriánk, de Szepesi Marciék mégsem tudtak jönni, így ketten maradtunk. Balics Ákosékkal megbeszéltük, hogy gurulunk egy jót, nem lesz értelme hajszolni egymást, értékelésen kívül. Tesztelünk egy nagyot, élvezzük a versenyzést.

Bartha Nándor: Szeretnénk előrébb végezni, mint ahogy eddig sikerült. Cered kedvezhet nekünk, de a másik két gyorsaságin hátrányban leszünk a rövid váltóáttételek miatt. Navigátort nem váltottam, megtartottam a Baranya Kupáról, úgy néz ki, hogy be fog válni. A vége majd meglátjuk, hogy mit hoz… Nagyon rendbe raktuk az autót. Bár mindig ezt mondom, aztán mindig lesz valami.

Berecz Gábor: Nagy tervek nincsenek, szeretnénk végig menni. Az Eger Rallye óta nem versenyeztünk.

Berecz Robi: Szeretnénk célba érni. Betegség miatt egy éve nem versenyeztem. Az autónk rendben van, Eger környékén próbálgattuk egy kicsit.

Balics Ákos: Szepesi Marciék távolmaradásával megváltozott egy kicsit a képlet, mert mi úgy készültünk, hogy már a hétvégén eldönthetjük a bajnoki cím sorsát, a 7-es géposztályban. Marci korrektül jelezte a nevezési lista megjelenése után, hogy ők nem lesznek itt, ennek fényében tervezzünk, köszönjük neki a jelzést. Nélkülük a taktikánk megváltozott, nincs értelme padlóig nyomni a gázt, ketten maradtunk a géposztályban, tesztelni szeretnénk egy jót. A Zemplénben remélem meglesz a kategóriánk, oda tartalékolunk az autóval.

Kerekes László: Szeretnénk egy jót autózni, és a célban lenne jó végre befejezni a versenyt.

Ruszkai Attila: Szeretnénk egy jót kocsikázni, de ezúttal külön-külön, Máté is pilóta lesz a hétvégén. Új navigátorom lesz, nem fogjuk túlvállalni magunkat.

Ruszkai Máté: Nincsenek komoly terveink, mert utcai gumikkal indulunk, csakis a nézőket szeretnénk kiszolgálni.

Hofbauer Tamás: Új autóval, egy Citroen C2R2Max-al megyünk Salgótarjánban. Az autó még ismeretlen, de az első benyomások alapján nagyon tetszik. A pályákon még soha nem versenyeztem, navigátorként sem, tanulóversenyre készülünk. Elvárások nincsenek, jól szeretnénk érezni magunkat. Ennyi.

Nyilas Péter: A sok idei évi baki miatt nagyon szeretnénk célba érni, plusz a szerencsével is eléggé hadilábon álltunk az elmúlt két évben Salgótarjánban, nem tudtunk célba érni sem tavaly, sem tavaly előtt. Jó lenne, ha az új autónk ezúttal a célkapuig elvinne.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!