DSC_0446Hiába a remek beállítás és a maximális felkészültség, ha a pilóta egyszerűen nem találja meg az összhangot az autójával. Aztán, ha az utolsó körben még a főtengely is széttörik az autóban? Akkor jó esély mutatkozik arra, hogy a versenyző nem a legkedvesebb versenyei között fogja számon tartani az ominózus versenyt. No ez a helyzet nagyjából Ruszó Krisztiánnal az Iseum Rallye-val kapcsolatban.  

Rallye2.hu: Számotokra a hivatalos teszttel indult a szombathelyi hétvége.

Ruszó Krisztián: Igen, voltunk a teszten, ami remekül sikerült. Jól beállítottuk az autót, de vasárnap én nem találtam meg azt az összhangot az autóval, ami a valóban tempós versenyzésünkhöz kellett volna a murván.

Rallye2.hu: Nem sikerült célba érnetek, ez már önmagában sem jó. Mit tudsz nekünk mondani? Hogy láttad belülről az Iseum Rallye-t?

Ruszó Krisztián: Tényleg nagyon rosszul sikerült a versenyünk, amit nem tudtunk befejezni. Legalábbis sajnos nem a célban. A motorunk teljesen megadta magát a Ladánkban, egyszerűen szétdurrant. Ezért mondhatni, hogy nem túl jó emlékekkel tértünk haza Szombathelyről. Ezen felül – mint már említettem- velem sem volt minden rendben, mert egyszerűen nem tudtam megtalálni a helyes és jó ritmust a murvás pályákon, úgy érzem, hogy magamhoz viszonyítva is nagyon rosszul autóztam rajtuk. A futóművünk nagyon jól be lett állítva, de nem találtam a megfelelő féktávokat és folyamatosan apróbb hibákat vétettem, amik hátráltattak. Nem szoktam ilyen hibákat véteni, – nem értem most miért voltak- szeretek pontosan autózni. Lehet, hogy fejben nem voltam ott teljesen. Az átvételeken minden rendben volt, jók voltak, gyorsan és gond nélkül letudtuk az átvételeket, na ott nem volt semmi probléma. A pályák minőségével és magukkal a pályákkal én elégedett voltam, de közülük is kiemelném a Söptei úti szakaszt, a Rallye Katlant, az volt nekem a legszínpatikusabb.

DSC_0442

Rallye2.hu: Ezzel most megleptél, mert a versenyzők többsége nem rajong a katlanért, és igazából te vagy elsőként ezen a véleményen azok közül, akikkel beszéltem a versenyen. A többiek inkább az erdős Szeleste és Csepreg szakaszokat kedvelték.

Ruszó Krisztián: A katlannak van egy különleges hangulata. Az ottani atmoszféra, a rengeteg néző olyan adrenalin löketet ad a versenyzőnek, hogy attól jobb nincsen. Én imádom, amikor sok a néző a pályák mellett, a vonalvezetés is nekem való. Az ugratók is jók. A nagy ugratóról az a véleményem, hogy nem azon kell megnyerni a versenyt. Attól függetlenül, hogy most csupa jót mondok róla sikerült egy nagyon rossz időeredményt elérnünk a katalanban, de még így is tetszett. 🙂

Rallye2.hu: Elég tág fogalom az, hogy szétdurrant a motorunk. Azt tudjátok már, hogy konkrétan mi lett a baja?

Ruszó Krisztián: Három részre tört a főtengelyünk a hetedik gyorsaságin.

(Ruszó Krisztiánék 0:40 perctől láthatóak)

Rallye2.hu: Akkor most nem kis munka áll előttetek. Folytatás? Székesfehérvár?

Ruszó Krisztián: Mi készülünk. Az, hogy készen lesz e addigra a motor azt majd meglátjuk. Bízunk benne, hogy ott leszünk. Ezért már a nevezést is leadtuk. Mi rajta vagyunk az ügyön, annyi szent.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!