Janovich Roland és Csáthy Miklós számára mindennél fontosabb lenne az Eger-Ózd Rallye-n, hogy maximális pontszámmal zárja az évad második, Rally2-es futamát. Janovich Rolanddal beszélgettünk.

Olyan dolog történt veletek Orfűn, ami eddig még soha a pályafutásod során. Technikai hiba miatt váratlanul megállt az autótok. Sikerült megoldani a problémát?

Valóban nem álltam még ki korábban egy versenyen sem, de a csapat megtalálta a hibát és gyorsan orvosolták. A computer csatlakozójában, egy kábelen eltört a forrasztás, emiatt estünk ki az évnyitó versenyen. Néha érintkezett, néha nem, egy 500 forintos hiba okozta Orfűn a vesztünket. Nem viselt meg különösebben, ami történt, inkább csak bosszantott, de igyekszünk ebből némi lendületet kovácsolni a soron következő versenyre. Szerintem ezt már el is kezdtem.

Ezek szerint Ózdon szeretnétek kiköszörülni az orfűi csorbát…

Megpróbálunk nagyon komolyan odacsapni, és megnyerni az Eger-Ózd Rallye-t, bár tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű feladat.

Versenyeztetek már az Ózd környéki pályákon?

Tavaly a Miskolc Rallye-n, a pályabejáráson autóztunk arrafelé, de a verseny, mint tudjuk nem lett megtartva sajnos. Versenyautóval én még nem mentem ott.

A maximal crew csapata tehát maximális pontszámért utazik Borsodba?

Úgy érzem, hogy nincs több hibalehetőségünk 2021-ben, ha bajnokok akarunk lenni, tudjuk, hogy egyáltalán nem vagyunk most könnyű helyzetben. Nem lehet más tervünk Ózdon, mint az abszolút első hely megszerzése. Ráadásul eddig csak murvás győzelmünk van a Rally2 Bajnokságban, így azt gondolom, hogy éppen itt lenne már az ideje annak is, hogy egy aszfaltos futam végén örülhessünk egy újabb elsőségnek.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!