Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ruszkai Attila: Minden pont jól fog jönni

Ruszkai Attila és Bodnár Attila eleinte nehezen hitte el, az esőgumik tudását, de amikor ráéreztek, akkor már egészen jó eredményeket tudtak elérni velük, végül a váltó tett nekik egy kicsit keresztbe. Ruszkai Attilával beszélgettünk.

A Székesfehérvár-Veszprém Rallye után, – ahol abszolút másodikak lettetek – beneveztetek a Rally2 Bajnokság idei ötödik futamára, a Mediterrán Rallye-ra is. Milyen terveitek voltak a pécsi futam előtt?

A murvás futamot követően volt dolgunk az autóval, de messze nem annyi, mint amire számítani lehetett. Rugókat cseréltünk, a kövek, sziklák által okozott kisebb sérüléseket kijavítottuk, de nem kellett túl sokat dolgoznunk, a felkészülésünk igazából ennyiből állt. A jó veszprémi eredményünknek köszönhetően sikerült előreverekednünk magunkat az éves értékelésben, Pécsre a pontszerzésért utaztunk el.

Gyűjtögettetek, de elégedettek voltatok e a célban? Hogy alakult nektek a Mediterrán Rallye?

Nem túl erősen, de egy húzós, bőven közepes tempóval kezdtünk be pénteken, ez tetszett is mindkettőnknek. Kétéves intermedia gumikkal felszerelkezve csaptunk a lovak közé a Mecsek-kapunál és miután mindenki azt mondta, hogy szombatra nem fog csitulni az eső, sőt inkább még több csapadék zúdul le a pályákra, Attila meggyőzött, hogy ruházzunk be új, Pirelli esőgumikra, és ez nagyon jó ötletnek bizonyult. Remekül működtek a gumik, a hatalmas esőben is kiválóan tapadtak a kerekek, egyszerűen el kellett hinni azt, hogy mit tudnak a vízben. Az első kör szombaton lehetett volna egy kicsit erősebb, mert a Lada Kupában és a P12-ben is hátrább kezdtük meg a napot, mit, ahogy azt terveztük, de utána sikerült jól meghúznunk a soron következő két gyorsaságit és visszatértünk a csatákba. A Somogyi szakaszon, az utolsó körben rá akartunk tenni még egy lapáttal, kezdtem megismerni az abroncsokat, de valószínűleg rosszul kezeltem a váltót, és beragadt a kar, a szakasz felénél a harmadik sebességi fokozatba.

Emiatt elment 10-12 másodpercünk, de a rövid etapon sikerült megszerelnünk, így Árpádtetőn már rendben lejöttünk. Próbáltunk a határokat nem feszegetve sietni, de Fábián Donáték előtt kellett volna teljesítenünk a szakaszt, ahhoz, hogy kupákat szerezhessünk, a P12-ben is. A Lada Kupában megszereztük a bronzérmet. A pontoknak örültünk, szereztünk, amennyit szereztünk, az biztos, hogy mindegyik jól fog jönni a végelszámolásnál.

Folytatás?

Ózdon folytatjuk a bajnokságot, neveztünk az Ózd Rallye-ra. Ez nekünk már valamilyen szinten hazai pálya lesz, ismerősebbek a szakaszok, a Mecsekben háromszor átmentünk a gyorsaságikon, a pályafelírás alkalmával, és annyi tapasztalatból kellett gazdálkodnunk. Ózd környékén már most több ismeretségünk van, mert Baranyában, ebből az irányból egyáltalán nem voltak ismerősek a szakaszok. Az ózdi gyorsaságikon már mentünk, kicsit hazai pálya, szeretnénk felszívni magunkat és jó időket menni, hogy az év végi második helyünk, a P12-ben továbbra is biztonságban legyen. A Zemplén Rallye-ra ennek függvényében fogunk nevezni. Számolgatunk, és ha nem szükséges mindenképpen indulnunk az évzáró futamon, még az is megeshet, hogy kihagyjuk a novemberi, nekünk egyébként közeli erőpróbát.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük