Ruszkai Attilának és Bodnár Attilának nem kellett volna egy kis áramszünet sem, de egy váratlan és előre megjósolhatatlan rövidzárlat megpecsételte a srácok Orfű Rallye-ját. Ruszkai Attilával beszélgettünk.

Milyen tervekkel futottak neki a 2022-es évnek, a sikeres 2021-es után? Régen jártál már a Mecsekben…

Konkrétan 2014-ben, ha az emlékeim nem csalnak. A navigátorom tavaly is volt, akkor Ruszó Krisztiánt segítette. Szerettünk volna már Orfűn is egy jót autózni, csatázni, olyan felfogásban, hogy az év végén a Top5-be beférjünk. Ezt tűztük ki magunknak célul az idei évre. Ehhez minél több pontot szerettünk volna gyűjteni az Orfű Rallye-n, de sajnos nem sikerült egyet sem.

Miért kellett kiállnotok?

Folyamatosan küzdöttünk a töltéssel. Nem értettük, hogy miért nincs, majd kiderült, hogy az akkumulátor cellái zárlatosok lettek. De erre már csak itthon jöttünk rá. Ez volt az egyik fő problémánk, de akadt más is emellé.

Mi történt veletek a gyorsaságikon, milyennek láttátok az Orfű Rallye-t, amíg mentetek?

A reggeli első gyorsaságink a hideg ellenére sem sikerült vállalhatatlanul, ám már ekkor is sokat csúszkáltunk. A második szakaszon rengeteget bezsebeltünk, mert valamiért az autónk nagyon sokat ment keresztbe, pedig a tavalyi évhez képest sok változás nem történt, ami ezt indokolta volna. Az okát pontosan nem tudjuk, már megjavítottuk amikre gondoltunk, de több hibára is fény derült. A gátlóknak is volt hibája, az autó hátulja keskenyebb volt, mint az eleje, ezt részben orvosoltuk már. Mi küzdöttünk, a nézőknek biztosan tetszett, de az óra nem értékelte igazán a produkciónkat.

A versenyünk vége az ötödik szakasz rajtjában jött el. Két autó volt még előttünk a rajtnál, amikor a Ladánk leállt, és onnantól kezdve nem indult be. Kitoltuk, megnéztük, ahogy a komplett Rally2-es mezőny elrajtol, majd trélerre tettük az autót és elindultunk haza. Sajnáljuk, hogy nem értünk célba, hogy nem szereztünk pontokat, mert akár még egy gyengébb szerepléssel kevesebbnek is örültünk volna, hiszen az év végén minden pontra szükségünk lehet ebben az igencsak kemény Rally2-es mezőnyben.

Egerben ott lesztek?

Igen, és az összes Rally2-es futamon ott szeretnénk lenni az idei évben. Egerben már sokszor jártunk, közel van nekünk, ismerősek a pályák is, a legfontosabb most viszont az, hogy tökéletes autóval érkezzünk meg a Rally2 Bajnokság második futamára. Szeretnénk nagyon meghúzni az Eger Rallye-t, egy kiváló eredményért akarunk harcolni a Mátrában, hogy valamennyit visszaszerezhessünk az elhullajtott orfűi pontjainkból is.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!