Riskó Dani és Lászka Alex mindent, sőt talán még többet is megtett attól, ami tőlük telt az East Eger Rallye-n, de a Toyota-juk motorja, hosszú idő után először, ám most véglegesen bedobta a törölközőt. Riskó Danival beszélgettünk.

A 2023-as szezon nem igazán akar összejönni nektek, Nyergesújfaluban csak szuperrallyeval értetek célba, Salgótarjánban pedig még úgy sem. Mi terveztetek az Eger Rallye-ra, és hogyan készültetek a közeli, szinte második hazai pályának nevezhető egri futamra?

Komolyabb elképzeléseink voltak attól, mint, amit a végeredmény mutat, mi a P13-as géposztály dobogójára, vagy legalább a közvetlen közelébe vártuk magunkat. Azt tudtuk és Salgótarjánban személyesen meg is tapasztaltuk, hogy az elmúlt évhez képest a kategóriánk eléggé kicombosodott, az autók erősek, az ellenfelek ügyesek, miközben a nevezések száma alaposan megemelkedett. Hozzájuk képest a mi autónk gyenge, nem kérdés, hogy elkerülhetetlen a fejlesztés, ha tartani akarjuk a srácokkal a lépést.

Megpróbáltátok és sokáig ott voltatok a nyomukban, de olyan történt, ami több, mint egy évtizede nem. Megadta magát a motorotok.

A motorunk, nem egyszerűen megadta magát, hanem szó szerint felrobbant. Ezt nem nevezhetjük műszaki problémának, egy pillanat alatt robbantott ábra készült az erőforrásunkról, repült mindene, amerre tudott. Ellenben egy rossz szavunk sem lehet rá, hiszen 13 évig hibátlanul ment, megszolgálta, amit meg kellett, végig megbízhatóan tette a dolgát, sokat, még bajnoki címet is köszönhetünk neki.

@rallye2.hu

Riskó Dani-Lászka Alex Eger Rallye 2023 Rallye2 Gy2 Szarvaskő-Egerbocs Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Amíg mentünk, addig nagyon tetszett verseny, a pályákat szeretjük, a kocsi teljesen rendben volt, amit lehetett azt kihoztuk belőle, lehet még egy kicsit többet is a maximumnál. Panaszra semmi okunk nem volt, élveztük a versenyzést. A kilencedik gyorsaságin kellett kiállnunk, a hátra lévő egyetlen szakaszt már igazán kibírhatta volna a motorunk. Az már nem lett volna sok.

Mi lesz most veletek?

Sem Győrben, sem Miskolcon nem állunk már rajthoz. Nagy döntés vár ránk, abban a kérdésben, hogy hogyan tovább? Ebben az évben mind a három versenyünkön kiestünk és mindig műszaki hiba miatt. Ennek ellenére azt mondom, hogy jó az autó, mert kivétel nélkül olyan alkatrészek mentek tönkre, amiket szervízelni, illetve revíziózni kellett volna. Ez az év már elúszott. Az a furcsa, hogy tavaly Szabó Zoliékkal meccseltünk a legjobb helyekért, aztán most is velük csatázunk, csak éppen az ötödik, hatodik helyért. Az ellenfelek nagyon felszívták magukat és olyan autókat hoztak, amikkel utolérhetetlenné váltak a számunkra. 110%-on mentünk Egerben, de a mi Toyotánk ennyit bírt. Összességében csalódottak vagyunk, 2023 miatt, elengedjük és inkább 2024-re koncentrálunk. A motort pótoljuk, cseréljük, javítjuk, aztán valószínűleg eladó lesz a kocsink. Más autó után kell nézünk, hogy jövőre ütőképesebb technikával támadhassunk az ORB2 mezőnyében. Ha mégsem sikerül autót cserélnünk, akkor viszont az ORB3-ba fogjuk áttenni a székhelyünket, mert ez az autó a Rallye2-be már most sem elég, jövőre pedig garantáltan kevés lesz az eredményes versenyzéshez.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

@rallye2.hu

Riskó Dani-Lászka Alex Eger Rallye 2023 Rallye2 Gy5 Szarvaskő-Egerbocs Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!