Ráti Gergő és Borók Pisti „konyhájára”mindössze nulla pontot hozott, ám onnan sokat vitt a Baranya Kupa és a Salgó Rallye, így a féltávnál még a bajnokság talán legesélyesebbnek hitt párosa az évzáró Nyíregyháza Rallye-n már futni kényszerül majd a győzelem után. De Gergő nem aggódik, az összetett értékelés dobogójáról aligha taszíthatják le őket, és a P13-as géposztály ezüstérmétől is csak fényesebb kerülhet a birtokukba, az év végén. A nyugalom lehet a legfőbb fegyverük. Ráti Gergővel beszélgettünk.

Mivel telt nektek a Rallye2 Bajnokság őszi szünete?

Nagyrészt motorépítéssel. A Salgó Rallye-n felrobbant a motor, a Fordunkban és ezért rengeteg munkánk volt a kocsival. Egy vadonatúj versenymotort kellett építenünk a régi pótlására. Ez volt a fő csapás a felkészülésünk során, de a computer programozására is sok időt és figyelmet fordítottunk. Úgy gondolom, hogy ezek után készen áll a kocsink az év végi hajrára.

Teszt lesz e a Nyíregyháza Rallye előtt?

Nem valószínű, hogy el tudunk menni bárhová tesztelni a futam rajtjáig. Szenzációs tesztlehetőség lett volna a Mecsek Rallye, de október közepén még darabokban volt a kocsi. Emellett jó lett volna megmozgatni magunkat is egy kicsit, hogy ne két hónapnyi kihagyás után kelljen újra autóba ülnünk Nyíregyházán. De ez elmaradt. Maximum a műhely előtt fordulunk majd párat a kocsival, de az nagyon messze lesz a versenytempótól.

Roppant jól jöttek volna a versenykilométerek, hiszen a P13-as géposztályon kívül, az abszolút értékelésben is bajnoki ütközet vár rátok. Mi a tervetek ezzel kapcsolatban?

Csak reméljük, hogy nem veszett el minden sanszunk az abszolút bajnoki cím megszerzésére, de természetesen azt is tudjuk, hogy nem lesz könnyű a dolgunk, az ismeretlen, zempléni pályákon. Az abszolút első helyért, a futamgyőzelemért fogunk küzdeni. Ha sikerül megszereznünk, akkor indulhat a számolgatás, annak függvényében, hogy a többiek mit alkotnak az évzáró futamon. Tény, hogy a rajt előtt Trencsényi Vincéék és Krehlik Nándiék is előttünk vannak a ponttáblázaton, de bízunk benne, hogy a célban ez már máshogy lesz. Nándiékkal a P13-ban is megmérkőzünk az elsőségért. Az abszolút harmadik helyünket aligha veszíthetjük el, túl sok vesztenivalónk nem lesz az évzáró futamon, így nyugodtan autózhatunk a rajt pillanatától egészen a célig. Ebből kell erőt nyernünk, előnyt kovácsolnunk. Mi a legjobb tudásunk szerint felkészülünk a Nyíregyháza Rallye-ra, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!