Ha a kötelező ponteldobást megejtjük már a Nyíregyháza Rallye rajtja előtt, akkor bizony azt láthatjuk, hogy a legjobban minden fronton Krehlik Nándor és Madarász Szabi áll a Rallye2 Bajnokság éves táblázatán. Nándi nem is teketóriázik, kerek perec kijelentette, hogy a P13-as géposztály, valamint az abszolút értékelés elsőségéért utaznak hamarosan, Nyíregyházára. Krehlik Nándival beszélgettünk.

A Baranya Kupa és a Salgó Rallye abszolút értékelését is megnyertétek, bombaformában versenyeztetek a legutóbbi két futamon. Mivel telt az őszi szünet?

Az autóval sok dolgunk nem volt a sikeres Salgó Rallye után, de természetesen alaposak voltunk, jól átnéztük és felkészítettük a kocsinkat, hosszú lesz a nyíregyházi versenytáv, az autó megköveteli egy ilyen fontos megmérettetés előtt a törődést. Fejlesztések nem történtek, de minden olyan alkatrészt újra cseréltünk, amivel úgy gondoljuk, hogy problémánk adódhat. Beszereztünk egy új lámpasort is, mert elég sokat kell majd sötétben autóznunk, jó lenne, ha látnánk valamit a gyorsaságikon, éjjeli körülmények között. A két hónapos szünetünk eleje egyébként egy kis pihenéssel telt, az évadzáró verseny előtt pár héttel kezdtünk úgy istenesen belehúzni, szerelni, jól állunk a munkákkal, nem lesz gond a felkészüléssel.

Ez jó hír, mert komoly csata vár rátok hamarosan a szabolcsi-borsodi évbúcsúztató futamon, a szorzó pedig másfélszeres…

A Nyíregyháza Rallye-n két fronton is helyt kell állnunk. Az a célunk, hogy a géposztályunkban, a P13-ban, valamint és az összetettben is annyi pontot gyűjtsünk, amivel már elhódítjuk mindkét értékelésben a bajnoki titulust. Szeretnénk hozni a tőlünk megszokott tempót, aztán erősen bízunk benne, hogy ennyi Nyíregyházán is elegendő lesz ahhoz, hogy a mezőny elejében autózhassunk. Feltételezem, hogy Trencsényi Vincéék és Ráti Gergőék is hasonló tervekkel állnak oda majd a rajtvonalhoz, ezért nem számítunk arra, hogy egyszerű dolgunk lesz a pályákon.

Nem akarunk spórolni, mert a futamnak a célban lesz vége, és a verseny eredményén túl, ott dől el majd minden a 2018-as esztendővel kapcsolatban. Az első métertől, az utolsóig sietnünk kell, ha bajnokságot akarunk nyerni, nem taktikázhatunk. Reméljük, hogy a kocsink kibírja majd a rettenetesen hosszúnak és strapásnak ígérkező versenytávot, ezért is igyekeztünk alapos munkát végezni a felkészülés során. Tesztelni nem fogunk, de mindenképpen kipróbáljuk majd a kocsinkat mielőtt útra kelünk a csatába.

Borsodiak vagytok, a Zemplén mennyire lesz nektek hazai pálya?

Versenyeztünk már a környéken, de nem túl sokat. Hazai pályának csakis azért nevezhetjük a zempléni szakaszokat, mert a térképen közel van hozzánk, így biztosan sok barátunk szurkol majd nekünk a pályák mentén. Megígérhetem, hogy tövig nyomjuk majd a gázt, a bajnoki címek begyűjtése lesz az elsődleges célunk az évzáró futamon. Az ajtón már bekopogtunk, most úgy néz ki, hogy nyílik is a bejárat. Nyíregyházán, ha okosan és ügyesen versenyzünk, illetve az autónk is úgy akarja, akkor szerintem be is léphetünk a bajnokság kapuján.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!