Három Rallye2-es versenyzővel beszélgettem a verseny napján, akiknek még a cél előtt véget ért a versenyük, de mindhárman csupa jót mondtak a szomorúságuk ellenére a versenyről.

Práj Ferit kérdeztem a 8.gyorsasági szakasz előtti szervízparkban a versenyautójuk mellett állva, mi történt veletek?

– az első gyorson lejöttünk, jó volt frankó volt minden, a második gyors közepe tájékán jött egy füst, olajszag ami után gyorsan félrehúzódtunk ,hogy kíméljük a motort ….de úgy látszik egy bagatell hiba történt . Az olajszűrő le volt lazulva és az összes olajat kinyomta a motorból, és kénytelenek voltunk feladni a versenyt.

Szenvedett –e maradandó károsodást a motor?

–          Természetesen, csapágyas lett  🙁

Addig a pillanatig, amíg mentetek mi a véleményetek a rendezésről és a pályákról?

–          Szenzációs pályák, gördülékeny rendezés nagyon kedves emberek laknak erre fele, még akkor is mindenki nagyon segítőkész és kedves volt amíg kint az erdőben ücsörögtünk és vártuk a megmentő csapatunkat.

Komlón tudtok-e menni?

–          Erre még nem tudok pontos választ adni, a nevezés rendben van de ha feltárjuk a hibát akkor látjuk meg, hogy el tudjuk –e készíteni a versenyig a versenyautót.

Borbás Szabit is faggattam.

Miért van traileren az autótok, hiszen még tart a verseny?

–          Mert megkotlott.

És mi lett a baja?

–          Most éppen a váltóban szétrobbant a hatodik sebességi fokozat.

Mikor történt ez a bajság?

–          Az első gyorson már elment a 6. sebesség, a második gyorson a váltókulissza össze vissza mozgott, akkor még volt benne 3,4,5. A 3. gyorson már csak 3,4 volt benne de úgy ,hogy egyik irányba mindenhol csak 3. fokozat a másik irányba pedig csak 4. fokozat volt. Lejöttünk a szervizbe és ott szembesültünk azzal a ténnyel,hogy nem tudjuk megcsinálni mert kilyukadt a váltó.

Következő verseny?

-Baranya kupán szeretnénk menni de majd még meglátjuk.

Hogyan tetszett a verseny?

–          Nagyon köszönjük a meghívást és a szervezőknek ezt a fantasztikus versenyt, aki haza ment annak „ÚGY KELL „ de ezt így írd le: Aki haza ment annak úgy kell…. Nagyon örülünk ,hogy itt lehettünk és igaz ,hogy nagyon kevesen értek célba de minden murvás verseny sok áldozatot szed, de a szervezés tökéletes volt, kicsit lazán kezelik a szabályokat értem ezt többek között a szervízparkra,  ahol mindenki tökön paszulyon megy össze vissza de ettől eltekintve nagyon élveztük. Ja és gratulálok a célba érkező 3 magyar egységnek , főleg a Vavika Tibornak !

Stepán Árpival is a traileren álló Lada mellett beszélgettem.

Traileren van a ti autótok is ! Miért?

-Vége van a versenynek.

De nem mindenkinek.

–          Ja igen nekünk egy kicsit hamarabb sikerült befejezni. Még 4 gyorsasági lett volna hátra de oda már nem sikerült elérnünk egy elektromos hiba miatt. A 8.gyorsasági rajtjából már nem sikerült elrajtolnunk, vélhetően a generátorunk meghibásodásából adódóan.

Akkor nem kellett az erdőben üljetek, úgy, mint Prájéknak?

-Hál istennek nem és a MNASZ technikai bizottságának nagy nagy köszönet a segítségükért, ugyanis ők húztak be minket a szervizbe.

Amíg mentetek hogy tetszett ez a Román feeling?

-Szeretnénk mi is megköszönni a rendezőknek a lehetőséget, nagyon kedvesek voltak és a pályák is tökéletesek voltak a versenyautóból. Mindenki bánhatja aki hazament, hogy nem versenyezhetett egy igazán jót az ismeretlenben. Nagyon jó érzés volt több magyar zászlót látni a pályákon ,mivel külföldön most indultunk először de még a technikai hibánk ellenére is csak jók az élményeink.

Lesz még nektek alkalmatok az idén versenyezni?

–          Nem tudjuk egyenlőre , az biztos hogy a Baranya kupán nem megyünk de, hogy még sikerül-e valahol rajthoz állni azt még nem tudom.

Köszönöm a beszélgetéseket!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!