2011-ben fiatal kora ellenére, a Mecsek Rallye-n már az akkori abszolút bajnokot riogatta kitűnő eredményeivel, hiszen a pécsi futam abszolút első helyéért csatázott Porkoláb Gergő, aki év közben is megrángatta a bajszát a „nagyoknak”. 2012-ben aztán eltűnt. Legalább is a rallye pályákról, de az autója Keszthelyi Zoltán vezetésével újra megjelent a Rallye2-ben. Idén azonban úgy hírlik, hogy újra a pályán láthatjuk Gergőt, hiszen autót vett és komolyan készülődik az évadra. Erről beszélgettünk vele.

Rallye2.hu: Két éve szépen mentél a Rallye2-ben. Tavaly viszont nem sok hírt hallottunk rólad. Mivel telt a 2012-es éved?

Porkoláb Gergő: Igazából elcsábítottak a quad szakágba, amivel nem szűnt meg a sportkapcsolatom a négykerékkel, de mégis egy merőben más műfaj ez. Egyáltalán nem rossz móka, szerettem is négykerekű motorral versenyezni, de elég veszélyes sportág, ezért inkább úgy döntöttünk, hogy maradok a rallyenál.

Rallye2.hu: Quaddal milyen eredményeket sikerült elérned?

Porkoláb Gergő: Egész jó évet zártam, megnyertem a quad országos bajnokság open kategóriáját.

Rallye2.hu: Motoros sikereid után tehát újra átnyergelsz a Rallye2-re…

Porkoláb Gergő: Így van. Szeretnék visszatérni a Rallye2-be, mert 2011-ben nagyon jól éreztük magunkat a Rallye2-esek között, remek hangulatú versenyeken vettünk részt, kitűnő volt a társaság, szerettünk ebben a bajnokságban versenyezni. Ezért is húzott vissza a szívem a Rallye2-be, ahol teljes évadot szeretnék menni, úgy gondolom, hogy ez így is lesz, ha pedig a pontok is szépen gyűlnek majd, akkor biztosan végig is csinálom az évet.

Rallye2.hu: A régi autód 2012-ben a Bükfürdő Rallye után már Keszthelyi Zolit és Szilassy Arnoldot szolgálta. Tehát a Hondádtól megváltál, mivel készülsz 2013-ra, milyen autóval állsz rajthoz?

Porkoláb Gergő: A típus marad, Honda Civic lesz az idei autóm is, de egyel fiatalabb kiadással, egy Type-R-el szállok harcba a pontokért. Matók Ádám tavalyi autójáról van szó, az már itt áll a garázsomban.

Rallye2.hu: Elég jól ismerjük a kocsit, de beszélj nekünk arról, hogy mit tud!

Porkoláb Gergő: Ez egy N-es autó, N-es motorral, 200 Lóerő körüli teljesítménnyel. Tolókerekes váltó, két utas gátlókkal, és egy jó futóművel. Egy kisebb teszt után elmondhatom, hogy elég sok mindent tud, nagyon tetszik az autó, remélem, hogy felveszi a harcot a többiek technikájával és akár az abszolút értékelésben is labdába lehet vele rúgni.

Rallye2.hu: Az már biztos, hogy egy jó autót tudtok a rajthoz állítani, ami valószínűleg nagy terveket is hoz magával. Mit szeretnétek elérni 2013-ban?

Porkoláb Gergő: Az abszolút értékelés dobogóján szeretnénk végezni, ez a fő cél, és persze a kategóriánkon belül sem zárkóznánk el semmilyen szép eredménytől, de először természetesen még alaposan össze kell csiszolódnunk a géppel.

Rallye2.hu: Autó tehát van. Navigátor is van már melletted? A csapatod és a szponzorok megvannak e?

Porkoláb Gergő: Navigátorom még nincs, de elég konkrét elképzeléseim vannak a kérdésben. Olyan embert szeretnék beültetni magam mellé, aki problémamentesen végig tudja csinálni az évet, de még senkivel sem egyeztem meg, kérdéses, hogy ki fog a jobb1-ből dirigálni. Szponzorokkal elég rosszul állunk sajnos. Mint mindig… De a családom és a barátaim mindig is segítettek, idén is fognak, tehát nem lehet probléma.

Rallye2.hu: Lépjünk még egy kicsit vissza a 2012-es évre. Ültél versenyautóban tavaly vagy csak quadoztál?

Porkoláb Gergő: Ültem versenyautóban, egy BMW-ben, nem is igazán tudtunk dönteni utána, hogy idén BMW-zzek, vagy hondázzak, de mégis a japán vas mellett döntöttünk.

Rallye2.hu: Más világ a két autó. Hogy ízlett neked a bajor?

Porkoláb Gergő: Nem kérdés: tényleg más világ a két autó. Nem mondom, hogy rossz volt, elboldogultam vele, de igazából jelenleg nem találtunk a BMW-nek megfelelő kategóriát a Rallye2-ben. Nehéz vele elindulni, F csoportban pedig nem szeretnék menni, az A/N-ben viszont ott leszünk és garantáltan fogják még a vetélytársaink vakargatni miattunk a fejük búbját. Ezt megígérhetem.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!