A 2011-es Rallye2 bajnokság abszolút győztese, több mint fél év után újra „kesztyűt” húzott, és felesége navigálásával látványosan autózva teljesítették a Szilveszter Rallyet, a TMC Rallysport színeiben. Órai Balázzsal beszélgettünk a tervekről.– Örömmel értesültünk arról, hogy idén újra a Rallye2-ben fogsz versenyezni.

– Igen, a hír igaz. Nagyon sokat gondolkodtam, hogy a tavalyi Mecsek Rallyen történt balesetem után hogyan tovább. Egy kicsit elvesztettem az önbizalmamat is. December elején jött egy lehetőség, és kipróbáltam a TMC Rallysport „A”-s Honda Civic Type-R -ét. Nagyon megtetszett az autó. A Szilveszter Rallyen elindultunk a feleségemmel, Zsuzskával. Mivel nagyon jól éreztük magunkat, és a kezdeti nehézségek (váltó csere) után az autó megbízhatóan működött, úgy döntöttem, hogy a TMC Rallysport csapatának tagjaként harcba szállok a 2013-as Rallye2 bajnoki címéért.

– Azt már tudod, hogy ki lesz idén a navigátorod?

– Nem. 😉 Vagyis igen, de ez még titok. 🙂 Egyet azért elárulhatok: komoly súlycsökkentés lesz 2011-hez képest a jobb1-ben.

– Az autóról és a csapatról mit lehet tudni?

– Ez egy korábbi Civic, mint amivel tavaly versenyeztem. 2010-ben mentem utoljára ilyen autóval, csak az „N”-es volt. Ez egy vérbeli „A”-s autó, ami tavaly 240 LE-s volt. Jelenleg a csapat dolgozik a felkészítésén. Teljesen felújítják, új- belső fényezést, motort, váltót, hajtásláncot kap. Február végén, március elején már tesztelni szeretnénk, mert a futóművet még az én „stílusomhoz” kell hangolni. A csapatról még nem tudok túl sokat mondani, de nagyon lelkesek, és már az első közös versenyünkön precízen felkészített, majd gyorsan megjavított autó fogadott, jól éreztem magam köztük, és most ez nagyon fontos számomra.

– Milyen célt tűztél ki magad elé az idei évre?

– A csapattal teljes egyetértésben az a célom, hogy visszahódítsam Dezsőtől a Rallye2 abszolút bajnoki címét. Nagyon remélem, hogy egy népesebb mezőnyben fogunk tudni versenyezni, mint a srácok tavaly! Bízom benne, hogy feltámad a honi rallye, és azok a  srácok, akik tavaly nem indultak, mert nem volt mezőny, idén visszatalálnak, és egy színvonalas sorozatban versenyezhetünk újra.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!