Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Péter Pál: Ha tehetjük mostantól minden murván ott leszünk

Péter Pál és Varga Kristóf kiváló eredményekkel zárta a Mikulás Rallye-t és ennek köszönhetően sokat javítottak az éves bizonyítványukon is, miközben beleszerettek a veszprémi murvába. Péter Palkó foglalta össze pályafutásuk első murvás versenyét.

Soha nem mentetek még murván, mire számítottatok a teljesen ismeretlen évzáró futam előtt?

Komoly terveink nem voltak, ugyanaz volt a legfőbb célkitűzésünk, mint egész évben, nevezetesen az, hogy célba érjünk. Eközben persze őrizni akartuk az abszolút értékelésben az év végi ötödik helyünket, és nyitva tartottuk a szemünket, hogy ha lehetőségünk nyílik rá, akkor onnan egyet előrébb lépjünk. A kategóriában is nyitott volt még a dobogós helyezések sorsa, nekünk is megvolt az esélyünk a szépítésre. Nagy figyelmet akartunk fordítani arra, hogy minél gyorsabban megismerkedjünk a számunkra új talajjal, hogy már az elején fel tudjuk venni a ritmust az ellenfelekkel.

Mondhatjuk, hogy ez sikerült, hiszen az első gyorsaságin rögtön befértetek a legjobb ötbe. Milyen volt a versenyetek?

Elég kecsegtető eredmény volt ez kezdésként Várpalotán. Ezután fokozatosan sikerült a mezőny elejéhez felzárkózni, majd a végelszámolásnál két vetélytársunk sajnálatos balszerencséje is a mi malmunkra hajtotta a vizet. Várnai Dávidéknak az autója állt meg, Foczkó Ákoséknak pedig elfogyott az üzemanyaga az utolsó gyorsaságin, így mindkettőjük elé kerültünk a futam legvégére. Az autónk tökéletes volt, egyetlen csavar sem lazult fel, nem lógott semmi, még az aszfaltra való futóművel is fantasztikus volt a Hondánk a hírhedt murvás pályákon. A gumikat, amiket a Mikulás Rallye-n használtunk Gyöngyösi Marcitól kaptuk, és remekül működtek. Óriási élvezet volt a verseny minden kilométere, kalandjaink nem voltak, nem gondoltuk, hogy ennyire jól fog minden működni az évad utolsó versenyhétvégéjén, idegenben. Ha tehetjük, innentől kezdve minden murvás futamon ott leszünk. A végeredményt bárhol, bármikor aláírtuk volna előre, boldogok voltunk nagyon a célban. Már az első kör végi abszolút harmadik helyünk is tökéletes lett volna a futam végére, ám a második hely, és a kategóriagyőzelmünk felülmúlt minden elképzelésünket. A terveink sikerültek, az összetettben megelőztük Szetei Norbertéket, negyedikek lettünk, a 6-os géposztályban pedig megszereztük Norbiék mögött az ezüstérmet év végére a számításaim szerint. Ettől rosszabb versenyünk soha ne legyen!

Az idén autóztok még? Készültök a Szilveszter Rallye-ra?

A Szilveszter Rallye nekünk nincs tervbe véve, és a jövő évünkről sem sok mindent tudok egyelőre mondani. Nagy az öröm itthon, mert 2021 áprilisában szülői örömök elé nézünk a párommal, akkorra várjuk a kisbabánk megszületését, akinek az érkezése értelemszerűen mindent egy csapásra felülírhat.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük szépen azt a rengeteg önzetlen segítséget, amit az idei évben kaptunk! Nem egy-két embernek lehetünk hálásak, hanem sok-sok ismerősünknek, családtagunknak és barátunknak, akiknek köszönhetően remekül működött nálunk 2020-ban a sok kicsi, sokra megy elv. Rengeteget segített nekünk az egyesületünk is, az East Motorsport Kft. Idén minden versenyre külön-külön rakosgattuk össze a költségvetésünket, nem tudjuk, csak reméljük, hogy ez jövőre is működhet. Az Eger Rallye-n szerzett abszolút második helyünk után azt mondtam Kristófnak, – aki szintén maximálisan odatette magát a sikerünkért – hogy valószínűleg ennyi volt az évünk. Erre legnagyobb meglepetésünkre még további három futamon rajthoz tudtunk állni, igazából minden Rally2-es versenyen ott lehettünk idén. Nem gondoltuk volna, hogy ez sikerülhet, a szép eredményekről nem is beszélve. Egy szóval óriási köszönet még egyszer mindenért, mindenkinek!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük