Jól indult Péter Palkó és Varga Kristóf számára a Vértes Rallye, sokáig úgy nézett ki, hogy a srácok kitűnő eredménnyel zárják a móri hétvégét, de az eső velük is jócskán kibabrált az utolsó körben, és még a céldobogónál is. Péter Pállal beszélgettünk.

A kisfiad első versenye volt a Vértes Rallye, először járt rallye futamon a kis legény, az volt a terv, hogy ennek örömére mindenképpen kupát szereztek a móri hétvégén. Ez volt a legfontosabb tervetek?

Igazából a legfontosabb az volt, hogy célba érjünk, hogy a fiam láthasson minket átgurulni a céldobogón, de az időjárás ebben is teljes egészében keresztül húzta a számításainkat.

Milyen volt a versenyetek?

Kitűnően indult és a hatodik szakasz végéig egészen jól álltunk, az abszolút harmadik hely volt a miénk. Elindultunk a hetedik szakasz rajtjához, az etapon sikerült is egészen jól megmelegíteni a gumikat, majd elrajtoltunk. Még ekkor is rendben volt minden, ám 300 méterrel később, az első pusztavámi terelő után olyan felhőszakadás kapott el minket, hogy öt méterre sem láttunk el. Igazi nyári zivatarba futottunk bele.

A Pusztavám-Oroszlányon, fehér aszfalton, szakadó esőben, kemény slick gumikkal, nem voltunk csöppet sem ideális helyzetben. Annak rendje s módja szerint be is zsebeltünk rögtön egy csomó plusz időt, jelentős hátrányba kerültünk. Az a power stage-en gondoltuk, hogy megpróbálunk gyűjteni a kategóriánkban néhányat az utolsó szakaszon kiosztott plusz pontokból. A rajt után kb. két kilométerrel már éreztem, hogy kezdenek egészen jól fogni a gumik, tök jól, teljesen ritmusosan lehetett haladni, amikor egy kigyorsításnál váratlanul elengedett az autó hátulja, én nem értem utol, így beestünk. A nézőknek körülbelül két percébe telt mire ki tudták minket szedni, – köszönjük szépen nekik a segítséget – így Kőhányáson nemcsak az autónk, hanem minden esélyünk elúszott a futam végén a jó eredményre.

A legrosszabb az volt, hogy hiába értünk célba, hiába szereztünk még a kalandunkkal együtt is serlegeket A 2WD kupában, a kisfiam sajnos nem láthatott minket, mert Mór főterén dörgött, villámlott, zuhogott az eső, ezért anyának, a fiunkkal együtt vissza kellett szaladnia a szállásra. Sajnos semmi sem úgy sült el a verseny szempontjából ahogy elterveztük, de ezzel együtt is nagyon jól éreztük magunkat a Vértes Rallye-n. Minden jó volt, csak semmi nem volt velünk. A lényeg, hogy teljesítettük a versenytávot és ha csak a szállásunkon is, de a kisfiam kapott egy kis kupát, amit a 2WD kupa elsőségéért kaptunk.

Mit gondolsz mi vár még rátok 2021-ben?

Tavaly nagyon bejött nekünk a Mikulás Rallye, úgyhogy idén ismét ott leszünk, ez nem lehet kérdés. Bevallom őszintén azt se bánnám, ha úgy döntenének az illetékesek, hogy a Mikulás Rallye-t beillesztik a Rallye2 Bajnokság idei versenynaptárába. Mi ott leszünk, családostól szeretnénk teljes mértékben kikapcsolódni, jól érezni magunkat azon a hétvégén. Hallottunk még versenyekről, amik a környékünkön szerveződnek, bízunk benne, hogy lesz belőlük valami, úgyhogy figyelünk, de egyelőre a biztos pont a versenynaptárunkban az a Mikulás Rallye.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!