Molnár Ferenc és Kása Ferenc a 2WD kupa ezüstérmével zárta az elmúlt szezont és örömmel tudatjuk, hogy a Rally2 Bajnokság „ifjúsági tagozata” 2022-ben sem tétlenkedik, újra ott lesznek a mezőnyben. Molnár Ferenccel beszélgettünk, aki azt is elárulta, hogy nem kevesebb, mint hat futamra készülnek az idei pontvadászatban.

Hogy emlékszel vissza a 2021-es évre?

Nekünk jó volt, amelyik versenyen ott voltunk az tetszett, jól éreztük magunkat. A legjobban az Ózd-Eger Rallye-nk sikerült, ott a 2WD kupában ezüstérmet tudtunk szerezni. Az Orfű és a Vértes Rallye is teljesen rendben volt, változatos, izgalmas, futamok voltak. A Kazincbarcika Rallye híre sajnos későn jutott el hozzánk, ha hamarabb értesülünk róla biztos, hogy azon is részt veszünk. Mondjuk szomorúak valójában mégsem vagyunk, hogy nem voltunk ott októberben Borsodban, mert helyette a Rallye Legendre látogattunk el nézőként, ami egy fantasztikus rendezvény volt. Örülünk neki, hogy újra remek csapat verődött össze a Rally2 Bajnokságban, jó itt versenyezni. Összekovácsolódott a társaság, a gyorsaságik közt is vidáman tudunk beszélgetni az ellenfelekkel, szeretünk velük bandázni.

A pozitív élmények mellé még begyűjtöttétek a 2WD kupa éves ezüstérmét is 2021-ben

Ezzel tökéletesen elégedettek is vagyunk. Az utolsó futamon, Kazincbarcikán, ha rajthoz állunk, akkor matematikailag még bajnokok is lehettünk volna, de Péter Palkóék ügyesek, fiatalok, gyorsak, bika erős az autójuk, jobb, mint a miénk, nekik állt a zászló. Azt gondolom, hogy csak hatalmas szerencsével kaparinthattuk volna meg előlük az első helyet. Palkóék ráadásul bomba formában autóztak az évzárón, megnyerték a 6-os géposztály csatáit, dobogóra álltak az abszolút értékelésben. Sőt! Az év végén a kategóriánkban is ők lettek a bajnokok, – teljesen megérdemelten – nem csak a 2WD kupában.

Híres vagy arról, hogy az autótok mindig időben rajtra kész szokott lenni a bajnokság kezdete előtt. Hogy áll most az Civic?

Természetesen teljesen felkészítve várja, hogy felkerekedjünk Orfűre. Sok dolgom nem volt vele. Leginkább csak átnéztem, jó bőrben van a kocsink. A legutolsó verseny, amire készültünk, az elmaradt, így nem kellett túlzottan belemerülni a munkákba. A gumikat kell majd lecserélni, de az első pár versenyen még a jelenlegiekkel is el tudunk autózgatni. A kocsi gépkönyve március 31-ig érvényes, a nyár közepén jár le a műszaki, úgyhogy nyugodtan készülhetünk 2022-re. Csak biztosítást kell kötni, egyelőre ennyi a papírmunka a kocsival.

Említetted, hogy Orfűn kezditek meg a 2022-es, Rally2-es Bajnokságot.

Így igaz. Nagyon szeretnénk már ott lenni és autózni. Mi már csak szórakozásból, a saját kedvünkre autózgatunk, nem fontos az eredmény, az a lényeg, hogy kikapcsolódjunk, együnk, igyunk, nevessünk. Ha tudunk menni, és húzós, élvezetes tempóban haladunk, az már nekünk maga a főnyeremény. Nyilván örülünk minden egyes pontnak, még nagyobb a boldogságunk, ha kupát érő pozícióban gurulunk át a dobogón, de ezek nélkül is jó nekünk, nem probléma, ha nem kapunk serlegeket a nap végén. Csak utolsók ne legyünk. 🙂

Annak is lenni kell valakinek… 🙂

Ez kétségtelen, de azért igyekszünk megtenni mindent azért, hogy elkerüljük a lehetőségét. Persze bármikor előfordulhat, hogy technikai hibák hátráltatnak, esetleg kicsúszunk, de ha minden rendben van, akkor ügyelünk rá, hogy ne mi legyünk a sereghajtók. Addig biztosan menni szeretnénk, amíg tudjuk tartani a lépést a kategóriánkkal.

Hogyan tovább Orfű után?

A murvás Székesfehérvár-Veszprém Rallye-t leszámítva úgy tervezzük, hogy minden futamon rajthoz állunk. Számunkra már nem életbevágóan fontosak a pontok, akik a bajnoki címekért harcolnak, nekik fontos lehet a murvás futam, nekünk már nem az. Amúgy sincs semmink a murvára, gumink sincs, az autónk sem fiatal, a futam után pedig építhetnénk újra az egészet, Megyünk a magunk ritmusában az aszfaltos futamokon, a murva helyett pedig inkább majd elutazunk egy jó nagyot nyaralni. De ezek még távlati tervek, most a bajnoki rajtot várjuk már és azt, hogy elinduljunk a Mecsekbe, egyenesen az Orfű Rallye-ra.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!