Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_218Eddig csak szlalom versenyeken tette próbára a tudását Borza Tamás, aki egy tapasztalt navigátorral, Marcsa Nikivel ült egy autóba a 2016-os évadra a TMC Rallysport csapatában, egy Honda Civicben. A kezdeti akadályokat sikerrel vette az új páros, célba értek, és ami miatt végképp boldogok lehettek, az az, hogy a géposztályukban egy negyedik helyet is sikerült megcsípniük az Egerszólát-Egerszalók gyorson. Marcsa Nikolettát kérdeztük az Eger Rallye után.

Rallye2.hu: Tudtatok e tesztelni az Eger Rallye előtt? Hogyan készültetek az évad nyitányára?

Marcsa Nikoletta: A tököli rallyeedzésen vettünk részt és itt ültünk életünkben először egymás mellett versenyautóban. Tominak ez abszolút az első rallyeversenye volt, előtte csak FRT kupákon indult, ami ugye nem éppen rallyeverseny. Úgy érzem, hogy hamar megtaláltuk a közös hangot. A feladat nem volt egyszerűnek mondható, ugyanis Tominak nem csak az autó volt új, hanem én is, valamint meg kellett tanulnia összehangolni a kezét, lábát, agyát, egyszóval mindent, ami a rallyeversenyzéshez szükséges.

Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_427

Rallye2.hu: Mennyire sikerült ez az Eger Rallye rajtjára?

Marcsa Nikoletta: Természetesen lesz még teendőnk bőven, de az alapokat úgy gondolom, leraktuk. Tudjuk, hogy nagyon hosszú út áll még előttünk, rengeteget kell tanulnunk, de mindketten maximális alázattal és kitartással indultunk és álltunk neki a versenyzésnek, reméljük, hogy meg tudjuk valósítani a célkitűzéseinket. Mondhatom, hogy pozitívan zártuk a hétvégét, mert amellett, hogy a legfőbb feladatot, a célba érkezést teljesítettük, még pontokat is szereztünk.

Rallye2.hu: Milyen volt az első közös versenyetek?

Marcsa Nikoletta: Elég biztatónak éreztem. A technikai gondok elkerültek minket, bár a Honda nem egy olyan versenyautó, ami könnyen megadná magát. Ezt gyorsan le is kopognám. A biztonságos autózásra törekedtünk, a határokat még elkerültük, hiszen minden első alkalom volt, az adminisztratív átvételtől kezdve a céldobogóra érkezésig. Különösebb kalandunk nem volt, a negyedik gyorsaságin elment a szervó, de ez nem okozott problémát. Tominak volt egy hatalmas mentése, amiért nagyon büszke voltam rá, gyönyörűen megfogta az autót, kézben tartotta a helyzetet. Reméljük lesz valakinek róla egy videofelvétele.

Rallye2.hu: Három hetünk van a Miskolc Rallye-ig. Ott lesztek ti is?

Marcsa Nikoletta: Igen, tervezzük, úgy készülünk, hogy rajthoz állunk a Miskolc Rallye-n. A versenykilométerek gyűjtése az egyik fő feladatunk, de célunk az itiner pontosítása, személyre szabása a kanyarok másképpen történő felírása. Az összeszokás és az autóban végzett munka tökéletesítése pedig remélem adja magát. Miskolcon már Tominak sem lesz ismeretlen a Rallye2 feszített tempója, igyekezni fogunk a tanulásban, tapasztalásban, gyűjtjük a kilométereket és megtesszük, ami tőlünk telik. Szeretnénk megköszönni, családtagjainknak, barátainknak, a TMC családnak és mindenkinek a támogatást, igyekszünk megszolgálni a bizalmat.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!