Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Marcsa Niki: Ideje volt már, hogy revansot vegyek Miskolcon

Marcsa Niki és Borza Tamás első közös évét töltötte el a 9-es géposztályban, a Rallye2 Bajnokságban, ahol az egri bemutatkozás után Miskolcon már a géposztály dobogójának a legfelső fokára állhatott fel a hondás páros, majd az év végén a szakági díjátadó gálára is hivatalosak voltak. Nikinek azonban a Rallye2 mellett a MARB futamain is helyt kellett állnia, ahol bődületes tempóban száguldoztak a pályákon, alaposan megszorongatták a sokkal komolyabb autókkal induló vetélytársakat. A mozgalmas és eseménydús 2016-os évről Marcsa Nikivel beszélgettünk.

Rallye2.hu Hogyan alakult számodra 2016?

Marcsa Niki: Úgy érzem, hogy jó évet hagytam a hátam mögött. Kemény munka, rengeteg kaland, és olykor fékevesztett jókedv jellemezte a tavalyi évemet.  Két bajnokságban helytállni, ráadásul úgy, hogy az egyik pilótámnak, Tamásnak teljesen új volt a versenyzés világa, néha nem volt egyszerű. Ám én mindig a kihívást, az újat keresem. Ezért is vágtam bele. 😉  Az évadnyitó Eger Rallye-n erőteljesen tapogatóztunk, ismerkedtünk a Hondával, egymással, Tamás a féktávokkal, a kigyorsításokkal és magával a versenymenettel is. Én pedig igyekeztem maximálisan elkalauzolni őt a Rallye2 világában. 🙂  Miskolcon már a dobogó felső fokára állhattunk, utána pedig mindegyik versenyen dobogón végeztünk, amelyiken elindultunk. Veszprémben Sajtós Dénes oldalán csónakáztam abban a fantasztikus időjárásban, amivel a lőtér várt bennünket, egy Honda Civic TypeR fedélzetén. Ezúton is köszönöm nekik, hogy rám gondoltak! 😉

Rallye2.hu: Mi volt a legszebb pillanat, amire visszaemlékszel?

Marcsa Niki: Több ilyen pillanat is volt! Az egyik a miskolci dobogó, a győzelmünk. Aki ismer, az tudja, hogy az a verseny nekem nagyon nagy mumusom. Tört már ott össze szemüvegem, teljesítettem gyorsasági szakaszt félvakon, – végül is a navigátornak nem kell nézelődnie… 😀 –  ért szabálytalanság, ami a mai napig nem lett orvosolva és igen, ami nagyon fontos majdnem elütött egy villamos! 😀 Igaz most Tamással is kipróbáltuk, hogy belefér e a Hondánk egy betonárokba? Jelentem, hogy csak szűkösen és kicsit felfeküdve, de igen! Jó érzés volt revansot venni Miskolcon, bár még így is az acélváros vezet. Remélem lesz alkalmam még egyenlíteni. Feltétlenül megemlíteném még szép emlékként azt, hogy novemberben részt vehettem az évzáró Rallye Show-n, ahol az autókiállítással egybekötött Rallye Szakág díjkiosztó gáláján átvehettük az éves kupáinkat, a budapesti Syma csarnokban. Ezt a célt tűztem ki 2015-ben magam elé és az, hogy ezt sikerült megvalósítani, fantasztikus érzés. 🙂

Rallye2.hu: A Rallye2 Bajnokság mellett a MARB futamain is indultál. Kivel autóztál és hogyan alakultak az amatőr versenyeitek?

Marcsa Niki: Tradler Attila oldalán borogattuk a kanyarokat egy GTI-vel. Nem viccelek, szó szerint borogattuk. Csaknem egyedüliként tudtuk felvenni a kesztyűt egy N-essel az erősebb, harapósabb Suzukik ellen, a nyugati régió futamain. Ez csak úgy volt lehetséges, ha 200%-osan bevállalunk minden egyes kanyart, miden egyes féktávot.

Fotó forrás: Marcsa Niki Fotó: Ferencz Zoltán – Tüsy photo

Sajnos mivel a bajnokság első megmérettetésén egy technikai hiba miatt fel kellett adnunk a versenyt, nagyon nagy hátrányba kerültünk az éves pontversenyben, amit már nem sikerült ledolgozni, így nem tudtuk megismételni a 2015-ös dobogót. Élményekből viszont életre szólóakat szereztem a kis sárgarigóban. Tudod, én anno Zsiguliban kezdtem és meggyőződésem volt, hogy elsőkerekessel nem lehet keresztben autózni. Nekünk mégis sikerült a Suzukinkkal.

Rallye2.hu: Mik a terveid az idei évre?

Marcsa Niki: A Hondával már más indul, Tamás eladta, de nyugi, ahogy én tudom a Rallye2 Bajnokság mezőnyében tér vissza a kisautó, csak már más irányítása alatt. Az idei évről még korai lenne beszélni, hiszen még hivatalos versenynaptár sincs. De nyitott vagyok és bízom benne, hogy az idei évem is jól sikerül majd, pozitívan állok az új lehetőségek elé. 😉 Szeretném ezt a fantasztikus évet megköszönni mindkét pilótámnak:  uraim, egy élmény volt! A TMC Rallysportnak, mert ők egy „szupercsapat”, örülök, hogy közétek tartozhatok skacok! Harsányi Zsoltinak, aki látta a Szilveszter Rallye-n, hogy mit művelt, az tudja, hogy miért szeretjük. Ráadásul még az autót is megbízhatóvá kalapálta egész évben. 😉 A családomnak is hálával tartozok, mert türelmesen, megértően elviselték, hogy leléptem a családi nyaralásról, – a Székesfehérvár Rallye-t nem lehetett kihagyni – ünnepekről, hogy félbehagytam beszélgetéseket és nem láttak hétvégente. A legjobb pasinak, aki elkísért és hasznossá tette magát minden versenyemen. A versenyzőtársaimnak, hogy ilyen fantasztikus hangulatban róhattuk a kilométereket, a sok-sok nevetést és zrikálást, amivel elértétek, hogy sose unatkozzam és majdnem minden interjúmban totál idiótának tűnjek. 😀 És nem utolsósorban a lelkesítő barátoknak,  ismerősöknek, szomszédoknak, munkatársaknak valamint Komárom városának, köszönöm, akik szeretik, éltetik és elismerik ezt a fantasztikus sportot, ami az életünk!

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük