A Déli Régió meghatározó csapata a FiaSko SE nem aprózza el a dolgot már az Orfű Rallye-n, sem, hiszen a teljes mezőny ötödét kitevő különítménnyel érkezik a Rally2, Rally3, valamint a Historic Bajnokság évadnyitó futamának a helyszínére. A FiaSko SE csapatvezetőjével, Mang Hubával beszélgettünk.

Volt változás télen a csapatban?

Igen, nagy örömmel jelenthetem, hogy nagyjából 10 új párossal bővült a csapatunk, így összesen csaknem 90 licenckérelmet adhattunk le a versenyszezon kezdete előtt. A gépkönyvezésen rengeteg FiaSko-s kocsi, szám szerint 55 darab sorakozott fel. A teljesség igénye nélkül elmondhatom, hogy nagyon sok a Ladánk, a Hondánk, van három Skodánk, BMW-nk, nálunk indulnak Keszler Matyi bácsiék az Audival, és Ráti Gergőék az MK2-es Ford Escort-al. Színes a társaság. Van egy nagy visszatérőnk a Rally2-ben, Neukirchner András személyében, de említhetném még Molnár Zoltánt és Járai Zsoltot, de akár a Rally2 Bajnokság tavalyi bronzérmeseit, Zsebe Gáborékat is.

Hány autó és hol képviseli a FiaSko SE csapatát a hétvégén?

Az Orfű Rallye 146 versenyzőpárost felvonultató mezőnyéből a FiaSko Se összesen 29 párost nevezett a futamra. A Rally2 Bajnokságban 6, a Rally3-ban 14, a Historic-ban 7, míg a Teszt kategóriában 2 első osztályú párosunk indul.

Minek örülnétek szombaton este?

Ha mindenki eredményesen abszolválná a teljes versenytávot, anélkül, hogy összetörné a versenyautóját. Minden rajthoz álló versenyzőnek, és a FiaSko SE összes párosának sikeres és élményekben gazdag hétvégét kívánok a csapatunk nevében is!

Te is ott leszel a Historic Bajnokság mezőnyében, mint versenyző, a Skoda Favoritoddal és Béres „Unicum” Attilával. Milyen tervekkel érkeztek ti Orfűre?

Az autónk készen áll, sok dolgunk nem volt vele a téli szünetben, minden szükséges munkát időben elvégeztünk a Skoda Favoritunkon. A pályák ismerősek mindkettőnknek, szerintem még ebben a formában is, hiszen nagyon sokat versenyeztünk már ezeken a gyorsaságikon. Legutóbb tavaly, a Mecsek Rallye-n koptattuk a környékbeli aszfaltot. A legfontosabb, hogy célba érjünk, és minél előrébb végezzünk a szombat esti végelszámolásnál. Abszolútban jó lenne a Historic Bajnokság 5-6 legjobb párosa közé bekerülni, az E1-es kategóriában viszont igyekszünk harcba szállni a győzelemért.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget a FiaSko SE együttműködő partnereinek!

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!