Madari Imi és Haracska Tomi nem feltartott kézzel, hanem teljes nyugalommal utazott el a Nyíregyháza Rallye-ra, ahol bíztak abban, hogy minden úgy alakul, ahogy ők azt eltervezték, és bajnokként térhetnek haza az év utolsó versenyről. Nos a tervek, ha nem is könnyen de megvalósultak, Imi pedig roppant boldog lett volna a verseny másnapján, ha bajnokként magasba tudta volna emelni a gyorsasági szakaszokon megfáradt kezeit. A különösen nehéz évadzáró futamról, Madari Imrével beszélgettünk.

Az 5-ös géposztály bajnoki címe volt a tét számotokra, a Nyíregyháza Rallye-n. Hátrányban voltatok Várnai Dávidékkal szemben, 4 pontot kellett ledolgoznotok. Hogyan készültetek a Nyíregyháza Rallye-ra?

Annak ellenére, hogy a bajnoki címért kellett harcba szállnunk, nem izgultuk túl a felkészülést, a szokásos tervekkel vágtunk neki a nyíregyházi kiruccanásunknak. Az volt a legfontosabb, hogy kikapcsolódjunk, jól érezzük magunkat, a többi pedig úgy gondoltuk, hogy majd jön magától. Az autónkat természetesen alaposan átnéztük, megpróbáltuk 100%-os állapotban feltenni a trélerre. A pályák teljesen ismeretlenek voltak. A tervünk annyi volt, hogy mindenképpen érjünk el a célig, versenyezzünk egy jót, hozzuk ki magunkból a maximumot, de semmiképpen sem úgy, hogy eredménykényszer alatt, feszülten autózunk. Azt hiszem ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelelt a Nyíregyháza Rallye.

Sőt! Még egy ezüstérmet is sikerült összehoznotok az 5-ös géposztályban, amivel megszereztétek a bajnoki címet. Milyen volt a nyíregyházi hétvégétek?

Annak ellenére élveztük az autózást, hogy már a péntek esti, belvárosi gyorsasági szakasz végére megállt a szervószivattyú az autóban. Ha egy negyed fordulatnál többet fordítottam a kormányon, akkor az azonnal megmerevedett a kezemben. Másnap reggel igyekeztünk orvosolni a hibát, a szervizben leeresztettük az olajat a rendszerből, frisset töltöttünk bele, de nem lett ettől sem jobb, kénytelenek voltunk megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy tényleg egy másik szervószivattyút kéne kerítenünk valahonnan, de azonnal. Mivel ez lehetetlen volt, szervó nélkül indultunk el az összes szombati gyorsaságira, valamint a hosszú etapokra. Minden szakaszt nehéz volt így teljesíteni, de a 25 kilométeres Újhuta-Bózsva-Telkibányát egyenesen brutális volt. A szakasz végére is, de a nap végére különösen elkészültem az erőmmel. Miután szembesültünk a helyzettel, és azzal, hogy nem lesz nálunk pótalkatrész, azonnal leredukáltunk mindent, semmi nem érdekelt, kizárólag a célba érkezés. A Várnai-Szabó páros sajnálatos kiesését követően kezdtünk el csak számolgatni, hogy hová kéne beérkeznünk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat és behúzzuk a bajnoki címet. Úgy kalkuláltunk, hogy az 5-ös géposztály bronzérme is elég lehet, a power stage harmadik helyével együtt. Ezt nem kis erőkifejtés árán sikerült elérnünk, sőt még jobb is lett az eredményünk a vártnál, mert a dobogó második fokát szereztük meg, a géposztályunkban. Legnagyobb meglepetésünkre, szervó nélkül is sikerült egy gyorsaságit megnyernünk, ennek különösen örültünk, de a bajnoki cím megszerzése okán felhőtlen volt a boldogságunk. Együtt örültünk a csapatunkkal a célban. Én is nagyon örültem, bár szerintem ez nem látszott rajtam a nap végén, mert őrületesen elfáradtam. A szálláshelyünkre érve csak annyi erőm maradt, hogy lezuhanyozzak, aztán gyakorlatilag beájultam az ágyba. De megérte, mert végre van egy bajnoki címünk a Rallye2 Bajnokságban! 🙂 🙂 🙂 Azért éljük meg különösen nagy sikerként a győzelmünket, mert a nyolc futamból mindössze négyen álltunk rajthoz. Igaz ezeket kivétel nélkül megnyertük, és közülük hármat másfélszeres pontokkal értékeltek. Így sikerült bajnoki címet szereznünk. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, Tomira, a szervizes barátainkra és hálásak vagyunk a szponzorainknak az összes segítségért.

Mit lehet tudni a jövőtökről?

Egyelőre semmi konkrétumot nem tudok az autóversenyzős jövőnkkel kapcsolatban mondani. Más jellegű terveim vannak, amit nem biztos, hogy össze tudok egyeztetni a rallye-val. 2019-ben neki szeretnék kezdeni az új műhelyem építésének, emellett nem hiszem, hogy túl sok időm és lehetőségem marad a versenyzésre. Ezt olyannyira komolyan gondolom, hogy a Szilveszter Rallye-ra már kiadó a Renault Clio-nk, bérbe lehet venni, aki egy jó referenciával rendelkező, bajnok autóval szeretne versenyezni a mogyoródi gyorsaságikon, vagy jövőre akár a Rallye2 Bajnokságban, az keressen engem bizalommal! 🙂

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!