Miskolc Rallye 2016 Salánki Gábor_043Még mielőtt elkezdődhetett volna, már véget is ért Madari Imi és Haracska Tomi Miskolc Rallye-ja, hiszen a Renault Clio-juk köszöni szépen, jót kirándult Miskolc-Tapolcára, de az idefelé tartó úton megbetegedett az április végi hidegben. Ez viszont Imiéknek volt rossz hír, ugyanis a várva vár örömteli kilométerek helyett csak a bosszúság és a korai hazautazás jutott nekik. Madari Imivel beszélgettünk délután a versenyirodán.

Rallye2.hu: Nagyon rossz a kedved. Mi történt?

Madari Imre: Reggel óta mi a pályabejárással voltunk elfoglalva, minden rendben volt, ahogy ilyenkor szokás írtuk felfelé a pályákat. Mindeközben a srácok álltak volna le a versenyautónkkal a trélerről. A Renault természetesen be lett indítva, nagyjából három percet járt álló helyzetben és egyszerűen tönkre ment a motorja. Talán egy szelep támasztott ki vagy a vezérléssel lett valami. Nem tudjuk még mi lehetett a gond. Az biztos, hogy nincs benne kompresszió, nekünk itt és most a Miskolc Rallye véget ért.

Rallye2.hu: Azt látom a szemedben, hogy az autóból eltűnt kompresszió nálad jelentkezik és te az életben nem akarsz még egyszer versenyautóba ülni.

Madari Imre: Jól látod. Nagyon el vagyok keseredve, mert rengeteget készültünk a Miskolc Rallye-ra. A pályák tetszettek, szerettünk volna jól szerepelni és mindeddig a hangulatunk is kitűnő volt. Jól éreztük magunkat a pályabejáráson, rá voltam már készülve fejben is maximálisan a holnapi napra. Nem volt eddig ilyenben részünk, hát most minket is utolért sajnos. 🙁

Rallye2.hu: Szűk egy hónap van az Iseum Rallye-ig. Készültök oda?

Madari Imre: Eredetileg készülnénk, de ez az eset biztosan rányomja a bélyegét nem csak a szombathelyi versenyre, hanem az egész évünkre is. Meglátjuk hogyan tudunk erőt varázsolni a motorba. Most nagyon csalódott vagyok. Jó versenyzést kívánunk mindenkinek, aki holnap el tud indulni a Miskolc Rallye gyorsasági szakaszain!

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!