Mecsek Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_023Leitgéb Judit és Klézli Szabi nagyon megküzdött az elemekkel és az idővel is a Mecsek Rallye-n, de végül sikerült Suzuki Ignisüket karc és kalandmentesen célba vinni és ezért ráadásul még kupákat is kaptak, mégpedig az N/2 géposztály bronzérmének a megszerzése okán. Az év végére azonban fordul a kocka, helyet cserélnek Juditék és a legközelebbi tököli rallyeedzésen már Szabi tekeri majd a kormányt azért, hogy a Szilveszter Rallye-ra a bal1-ben is összebarátkozzon a ki „Szuzkával”. A Mecsek Rallye-ról viszont Judittal beszélgettünk.

Rallye2.hu: Voltatok e tesztelni a verseny előtt, vagy nektek annyira hazai pálya volt a Mecsek Rallye, hogy kihagytátok a hivatalos tesztet?

Leitgéb Judit: A verseny előtti teszten nem voltunk ott, mert mi szinte minden hónapban a tököli rallyeedzésen szoktunk részt venni. Rendszeresen eljárunk oda, az edzéssel szoktunk a versenyekre hangolódni. Ezúttal is Tökölön volt az edzés, a felkészülés és a tesztünk is egyben.Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_122

Rallye2.hu: Hogy boldogultatok a pályabejárás során?Leitgéb Judit: Azt gondolom, hogy elég jól, jó itinert készítettünk. A Trefort puszta és a Pécsvárad – ebben az irányban- volt az, ami újdonságot jelentett nekünk. A pályák önmagukban tetszettek, csak nem ilyen időjárási körülmények között. A nyomvonallal semmi probléma nem volt, de nekünk a versenyen ebben a formában már túl sarasak, kövesek, felhordásosak, egyszerűen túl csúszósak voltak a gyorsaságik.  Ennyire piszkos pályákra nem számítottam.

Rallye2.hu: Trefort puszta nektek is etap lett, Orfűn azonban még éppen átjutottatok mielőtt bezárt a bazár. Hogy sikerült nektek ez a három gyorsasági?

Leitgéb Judit: Nagyon kíváncsi lettem volna a versenyen is Trefort pusztára. Abból a szempontból viszont nem bánom, hogy etap lett, hogy pont nagyjából a mi rajtidőnk körül kezdett el ott esni az eső. A visszafordítás után nagyon szűkös volt az etapidő, gyakorlatilag éppen csak beestünk a pécsváradi rajtba, ezért katasztrofálisnak mondanám ezt a gyorsaságit. A rajtban, ha hiszed, ha nem még öltözködtünk! Lélekben és fejben nem lehetett rendesen rákészülni, a pálya is teljesen dzsuvás volt, egyáltalán nem tudtunk jól menni rajta. Sokkal jobbat szerettem volna. Aztán jött Nyárasvölgy és Orfű, teljes sötétségben. A fényszórók beállításán még egy kicsit módosítanunk kell majd, mert a két szúrófény az rendesen előre világított, de a két derítő is inkább előre, mint oldalra adta le a fényét. A kanyarokban semmit sem láttam, pláne úgy, hogy az én szemem még valamivel gyengébb is az átlagnál a sötétben. Sokszor azt sem láttam, hogy hová kanyarodok. Hiába a helyismeret, hiába a jó itiner szó szerint végigtapogattam a pályákat. Nem tudtam olyat menni, mint amilyet szerettem volna. Ködre készültünk, ezért is voltak így beállítva a lámpák, de hála az égnek, legalább köd nem volt. Csak foltokban. Ám az nem volt vészes. Nem voltam elégedett a teljesítményünkkel, nem gondoltuk, hogy ennyire rossz idő lesz a Mecsekben. A géposztály harmadik helyének örülünk, de világosban sokkal jobbat autóztunk volna. Semmilyen kalandunk nem volt és amennyire lehetett a gumiválasztást is sikerült eltalálnunk.

Rallye2.hu: Hol láthatunk titeket legközelebb?

Leitgéb Judit: Egy hét múlva november 14-én ismét lesz Tökölön rallyeedzés, oda garantáltan elmegyünk. De ezúttal már Szabi fog gyakorolni a Suzukinkkal, mert a Szilveszter Rallye-n fordított felállásban fogunk szerepelni. Ő vezet és én fogom az év legutolsó versenyén az itinert diktálni neki.

Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_119

Rallye2.hu: Az év vége tehát már tudható, hogy hogyan alakul nálatok, de mi újság a 2016-os évvel?

Leitgéb Judit: Nagyon korai még erről beszélni, de úgy gondolom, hogy az autó és a szenzációs (szerviz)csapatunk, akiknek óriási hálával tartozunk az egész idei évi munkájukért, továbbra is mellettünk maradnak. Elégedettek vagyunk velük, és remekül összeszoktunk a srácokkal. A Rallye2-re gondolva azt mondom, hogy a Mecsek Rallye több, mint elgondolkodtató volt. Örömmel részt vettünk volna mi is a prológon és a rajtceremónián is. Sajnálom, hogy úgy alakult a verseny, ahogy, főleg azért bánkódtam, mert helyi versenyzőként kellett ezeket a problémákat megélnem, egy szívemhez alapvetően nagyon közel álló versenyen. De hiába szépítjük, hiába gondolkodok, nem tudok máshol menni az Ignissel, csak a Rallye2-ben lesz rá lehetőségem. De most Tökölre és a Szilveszter Rallye-ra koncentrálunk. Nagyon várjuk már mind a két eseményt!

Salánki Gábor

Köszönjük az egész éves támogatást és segítséget!

AS-FOODS Kft.

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!